Po case som sa rozhodol ze vymenim obcas auto za bike pri dochadzani do prace ( cca. 22km ).
Bike bude sluzit hlavne na to ( prevysenie max +/-30m ). Cestou spat obcas trochu obchadzka...
Bike ma byt jednoduchsi v predu jednoplatnicka, vzadu 7-9 prevodov. Vidla staci struna ... , ale dobre bude ak sa da zamknut. Brzdy vsak chcem hydrauliku.
Idealne by bolo ak by sa dala jednoducho zvysit vykon asistencie cca. do 30km/h ( hlavne na cestu do prace ).
Zatial mam vybrate 2 ( prosim nesmejte sa ):
1. RM Crossride e350
https://rockmachine.sk/2019/flash/crossride-e350/matte-black-silver-dark-grey
( vo vypredajoch sa da kupit aj do 1250€ )
2. Riverside 500e
https://www.decathlon.sk/elektrobicykel-riverside-500-id_8405314.html
A to dolezite ... urcite nechcem minut viac ako 1500€, proste je to bike na zodratie.. ziadne zazitky, horske cesty... atd.
A este taky mali detail.. idealne ak by sa dal kupit niekde okolo bb, nechce sa mi servisovat v zaruke niekde mimo ( trocha skoda pre ten rm )
Po case som sa rozhodol ze vymenim obcas auto za bike pri dochadzani do prace ( cca. 22km ).
Bike bude sluzit hlavne na to ( prevysenie max +/-30m ). Cestou spat obcas trochu obchadzka...
Bike ma byt jednoduchsi v predu jednoplatnicka, vzadu 7-9 prevodov. Vidla staci struna ... , ale dobre bude ak sa da zamknut. Brzdy vsak chcem hydrauliku.
Idealne by bolo ak by sa dala jednoducho zvysit vykon asistencie cca. do 30km/h ( hlavne na cestu do prace ).
Zatial mam vybrate 2 ( prosim nesmejte sa ):
1. RM Crossride e350
https://rockmachine.sk/2019/flash/crossride-e350/matte-black-silver-dark-grey
( vo vypredajoch sa da kupit aj do 1250€ )
2. Riverside 500e
https://www.decathlon.sk/elektrobicykel-riverside-500-id_8405314.html
A to dolezite ... urcite nechcem minut viac ako 1500€, proste je to bike na zodratie.. ziadne zazitky, horske cesty... atd.
A este taky mali detail.. idealne ak by sa dal kupit niekde okolo bb, nechce sa mi servisovat v zaruke niekde mimo ( trocha skoda pre ten rm )
Zbehni do Pegi bike rovno oproti Kapitol pubu.
Predavaju RM a aj Crussis
Urcite tam nieco vymislite
Výpredaj -10% Rock Machine Crossride e350 Lady Touring 28 dámsky elektrobicykel, strieborná/červená/modrá
1 989 € -10%
MOC 2 199 €Crussis som pozeral ale ich ponuka ma moc nezaujala. Co ma trochu zaujalo v marci sa bude dat objednat
Najlepší bicykel na commuting je ten čo mám ja
A počítaj s tým, že budeš potrebovať kvalitné blatníky, nosič a svetlá.
https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/2021-tuwan-e5
Obuť to na uzsie plaste ... INak to ma vlastne vsetko co som chcel, vybava mi pride na danu cenu celkom slusna.
Ake su skusenosti ten motor Apache Power Silent ( aka to je vlastne naozaj znacka, predpokladam ze to je nejaky OEM vyrobok ).
Zakladat novu temu chcem.
Vybavenie je celkom OK .. ak by sa osadili plaste 1,75 na dochadzanie po polnej ceste/ceste ...
konstrukcia je vcelku jednoducha. Motor v zadnom naboji mi skor pride ako pri cross ( aj pri ceste po rovine mi pride dobra volba ).
Zas tak vela bike co by sa mi pacilo a malo vhodnu cenu som nenasiel.
A to ze je to primamarne MTB ... tie ich cross maju vsetky 3x9 rychlostí Shimano Altus ( co mi pride zbytocne, teda v cene do 1500 ).
Nechcem ti brať ilúzie, ale ak to myslíš s commutingom vážne, z toho sa rýchlo vyliečiš. Ja jazdím denne 50 km a rozmýšľal som podobne. Na fotke vidieť stručne evolučný vývoj. Všetky verzie nemám odfotené. Hore je produktová fotka, pod tým upravená v PC, čo som si spravil pre predstavu, ako asi bude vyzerať, keď príde. Tak aj bolo, ako prvé som ho oholil. Pri prvej jazde do práce som zistil, že blatníky by sa aj celkom hodili. Tak som ich nahodil späť, ale aspoň skrátil, ako vidieť na tretej fotke. Potom som zistil, že krátke blatníky sú platné ako hadovi noha a nadlepil som, čo som predtým urezal. Nakoniec som musel kúpiť nové 56 mm, lebo som dal aj širšie 45 mm plášte a predný sa už nedal nijako predĺžiť na rozumnú dĺžku. Naspäť išiel aj stojan, lebo je to pri takom bicykli veľmi praktické a momentálne mám vpredu aj zásterku, lebo (takmer) všetky predné blatníky sú krátke. A plánujem sa vrátiť k pôvodným 38-40 mm plášťom, lebo pri rýchlosti 40 km/h sú tie 56 mm blatníky nedostatočné.
Buď budeš jazdiť iba za pekného počasia, alebo stačí mokrá cesta a prídeš ako prasa. Záleží kde pracuješ a či sa môžeš osprchovať a prezliecť. Ale ak potrebuješ prísť do práce čistý, suchý a nespotený, tak rýchlo pochopíš, že nejaké to blato vnímaš ináč pri voľnočasovom výjazde a ináč keď jazdíš do práce.
Proste ja som oholil čo sa dalo, kúpil nové blatníky, širšie plášte, špekuloval s nosičom ktorý sa dá pripnúť na sedlovku, brašňami, stálo ma to všetko vyše 300 Ł aby to vyzeralo čo najviac cool a dospel som k tomu, že najlepšie to bolo tak ako to bolo od výroby.
A teraz viem čo naozaj potrebujem a využijem. Jazdím po rovine, tak to musí ísť viac ako 25 km/h, ináč ebajk nemá zmysel. Prevod to musí mať cca. 44/11. Počet prevodov nie je podstatný, keďže to už nebude jazdiť kopce a je to ebajk. Dnes by som bral aj ten Turbo Vado, alebo ak niečo lacnejšie, tak vyberal niečo z bicyklov určených na commuting, ktoré možno nie sú tak atraktívne ale sú funkčné.
Z toho čo tu bolo je najrozumnejší ten Apache čo ti núkal Zubesuch Ten vyzerá dobre.
Je pravda ze doteraz som taku dialku na biku do prace nedochadzal ( max cca. 7km ).. a vzdy to bolo na horskom.
Odvtedy to uz je ale cca. 15 rokov len auto ... ( tam je viac menej jedno, ci prsi, snezi, je -10 ..) clovek to tak neberie.
Asi sa sam poucim v praxi ... Standartne ratam vybrat sa na biku len ked je pekne, a ked clovek ide z prace az tak to nevadi.
A ake motory su v tejto nizsej triede teda najlepsie a daju sa rozumne upravit?
https://apache-bike.cz/cs/katalog/produkt/2021-matto-tour-e3
vybava je celkom rozumna, cena povedzme da sa... a aj barteria je lepsia. Tj. ked chcem tie original dieli mozem zatial nechat v sufliku a ked ukaze cas ze to treba.. znova ich nahodit.
Ale nie je nahodou motor v naboji konstrukukne jednoduchsi, tj. teoreticky aj spolahlivejsi ? Beriem to naviac aj tak ze konstrukcna jednoduchost sa prejavuje aj na cene, tj. je to mierne lacnejsie riesenie.
Negativ som si vedomi, ale zas to beriem tak ze po rovine sa az tak neprejavia.
Ano zaujala ma ta M4100...
To radenie a prehadzovac by ma nejak vobec nevzrusovalo. Je to aj tak len spotrebka co casom vymenis a nestoji to vela. Lenze koncepciu ramu a motora uz zmenis dost tazko/nezmenis.
Pre mna osobne ma motor v zadnom kolese aj tu nevyhodu, ze ked chcem vyuzivat 2 sady kolies s roznym obutim, tak nemozem. Pri stredovom v pohode.
Mestský bicykel Dema s Bafangom v zadnom náboji a horský so shimanom e8000.
Jazdím každý deň okolo 40km. Bagang je o dosť použivateľsky komplikovanejší. Nezaberá prirodzene a treba rozmýšľať kedy prestať šľapať, do kopca je podstatne slabší. Shimano je neskutočne intuitívne. Rozdiel v cene je jasný. Demu mám ledva dva mesiace a budem rád ak bude po dvoch rokoch ešte pojazdný. Shimano sa tvári zatiaľ okej. Plánujem domov kúpiť ešte jeden mestský no vidím to na bosch/shimano. Uživateľsky prijatelnejšie, silnejšie a lepší pocit z jazdy.
Brzdy hydrauliky sú pri váhe ebiku podľa mňa nutnosť, v brake doštičky miznú ako divé. Z doplnkov sa mi na ňom nepáčili blatníky a osvetlenie. Nechcelo sa mi to dávať dole no prišiel dážď a skoré stmievanie a sú to výborné doplnky.
Ak to plánuješ aj čipovať hľadal by som niečo silnejšie a overené.Skúsil by som pohľadat niečo z výpredaja z minulého roku, zvyknú byť zaujímavé modely. Mňa napríklad oslovil Kellys E Carson.
rozlicne nazory tu uz dostal, on to bude platit. Nech sa rozhodne.
Trápi ma ale možnosť ( teda skor nemoznost ) vyskusat si bajk. Vacsinou cross co som pisal nikde skladom.. ze objednaju. Teda a co ak sa mi nebude pacit.
Este ba teda zaujala
https://eshop.merida.sk/espresso-200-matny-ocelovo-modry-strieborny-_d26951.html#prettyPhoto
Sucastou je dokonca aj osvetlenie a zamok.
Celkom slusna hmotnost Shimano E5000.
Ani som nevedel ze je do 1500€ tolko moznosti ...
Skoda ze mnohe starsie prispevky kde ludia ziadaju o radu a aj nieco kupili v lacnejsej triede skoncili bez hodnotenia .. tj. ludia napisali ze kupili a ziadny dalsi prispevok. ( zas to mozno znamena ze su spokojny .. keby nesluzilo mozno by sa prisli stazovat ).
Inak pekny silvester
https://www.stunlocker.com/
Ale snad sa podari.., kedze sezonu so uz na klasickom biku zahajil