Rad by som sa poradil a spýtal sa na prípadné skúsenosti s postupom pri odškodnení za nehodu - vodička mi nedala prednost, letel som cez kapotu salto s bicyklom pri rýchlosti 42,8km/h. samozrejme som rád že žijem aj ked mam 3x fraktúru výbežkov chrbtových stavcov...
urcite by som od nej ziadal minimalne preplatit skodu na bajku...(pri hentakej rychlosti myslim ze minimalne kolesa a ram dosluzili) takze aspon aby dala tolko kolko stoji novy ram a kolesa rovnake ako znicila druha moznost je sud....pravidla porusila ona nemalo by to byt zlozite...ale zase slovenske sudnictvo.......
EDIT: pri takej rychlosti fuuuuha si sa druhy krat narodil
Kamaratovi sa stalo to iste, ale na motorke. Nedostal prednost, vazne sa zranil, motorka na totalku. Vodic uznal svoju vinu, ale ziadne odskodne nechcel uhradit, ze vsetko zaplati poistovna. Tak to slo pravnikovi, ten si vypytal 15% z vysudenej sumy. Napokon ani sud neprebehol a 43000€ je na ucte poskodeneho.
Kamaratovi sa stalo to iste, ale na motorke. Nedostal prednost, vazne sa zranil, motorka na totalku. Vodic uznal svoju vinu, ale ziadne odskodne nechcel uhradit, ze vsetko zaplati poistovna. Tak to slo pravnikovi, ten si vypytal 15% z vysudenej sumy. Napokon ani sud neprebehol a 43000€ je na ucte poskodeneho.
a vyplatila to poistovna , predpokladam že z povinneho zákonného poistenia,? Len čo tam treba potom dokladovať? bicykel na totalku sice nemam ale najradšej by som kupil nový kus...
no ale bola to jej vina...tak isto ako keby sposobil autohavariu..z jej havarijneho poistenia sa preplaca skoda poskodenej osobe...a toto by malo byt tak isto nie?
Skus citat pozornejsie. Uvedene odskodne dostal mimo toho, co dostal od poistovne. (PN 1 rok, trvale nasledky, sposobena skoda, strata na zarobku...)
Aj tie peniaze co dostal potom podla mna boli od poistovne vinnika v ramci PZP, len poistovnu bolo treba presvedcit v sudnom spore(resp. jeho hrozbou), aby preplatila realne skody a nie nejake ich tabulkove hodnoty.
Na podobne veci je dobre mat pravnu pomoc. Ked nemas poistenie pravnej ochrany, tak existuje kopec pravnikov, ktori to zabezpecia a oni si potom strhnu nejake percenta zo sumy odskodneho v pripade uspechu, takze nepotrebujes to toho investovat.
Skus pogooglit na temu "pravna pomoc pri dopravnej nehode" napr. toto http://www.odskodnenia.sk/
Najlepsia by samozrejme bola nejaka referencia od znamych. Mozno Sogi nieco poradi.
Hodnotu 43000€ dostal z mimosudneho vyrovnania priamo od vinnika nehody.
Ak platil priamo vinnik, potom mi nejak unika zmysel PZP. Vsak aj priamo v PZP zmluve mas podmienky, ze nemas poskytnut ziadne plnenia bez schvalenia poistovne a vsetky konania proti tebe jej bezodkladne oznamit.
Nebol vinnik pri spachani opity?
Zaujalo ma to, ze platil priamo vinnik a nie poistovna. Aj ked si davas pozor, mozes sa raz ocitnut aj na opacnej strane - byt vinnik. Vtedy ta urcite nepotesi, ze aj ked mas PZP (s limitom plnenia desiatky milionov euro) , tak vdaka sikovnym pravnikom poskodeneho a poistovne v ktorej mas PZP skoncis v osobnom bankrote.
Kamos mi to rozpraval sepotom, takze je mozne, ze nebolo vsetko koser. Na niekoho jemne pritlacenie zabera viac. Z vymozenej sumy mu vobec nebolo luto dat 15% pravnikovi. Kupil novu motorku, nove auto...
Chapem, kam smerujes. Treba hladat este lepsich (vychcanejsich) pravnikov. Ti zoberu 15% z toho, co ti zachranili.
Ako vies, ze to bolo pri rychlosti 42.8 ? To si v momente narazu pozeral na tachometer a nevenovl sa dostatocne, tomu, co sa deje okolo ?
mam na mobile program aplikáciu sports tracker, tam máš všetko zaznamenené aj prevýšenia, aj trasu na základe gps. neboolo to o nepozornosti z mojej strany, svedok tam bol, asi 3 krat spominal po nehode že som to skvele zvládol. Nabral som blatník favoritu z boku kolesom vyhodilo ma to cez kapotu s bicyklom bez toho žeby som narazil telom do auta. na aute asi nebola žiadna škoda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
EDIT: pri takej rychlosti fuuuuha
a vyplatila to poistovna , predpokladam že z povinneho zákonného poistenia,? Len čo tam treba potom dokladovať? bicykel na totalku sice nemam ale najradšej by som kupil nový kus...
Aj tie peniaze co dostal potom podla mna boli od poistovne vinnika v ramci PZP, len poistovnu bolo treba presvedcit v sudnom spore(resp. jeho hrozbou), aby preplatila realne skody a nie nejake ich tabulkove hodnoty.
Na podobne veci je dobre mat pravnu pomoc. Ked nemas poistenie pravnej ochrany, tak existuje kopec pravnikov, ktori to zabezpecia a oni si potom strhnu nejake percenta zo sumy odskodneho v pripade uspechu, takze nepotrebujes to toho investovat.
Skus pogooglit na temu "pravna pomoc pri dopravnej nehode" napr. toto http://www.odskodnenia.sk/
Najlepsia by samozrejme bola nejaka referencia od znamych. Mozno Sogi nieco poradi.
Hodnotu 43000€ dostal z mimosudneho vyrovnania priamo od vinnika nehody. Poistovne platili tiez. Najviac slo z urazoveho poistenia.
Ak platil priamo vinnik, potom mi nejak unika zmysel PZP. Vsak aj priamo v PZP zmluve mas podmienky, ze nemas poskytnut ziadne plnenia bez schvalenia poistovne a vsetky konania proti tebe jej bezodkladne oznamit.
Nebol vinnik pri spachani opity?
V praxy moze sudny spor skoncit rozne. Zaujmave citanie, aj ked trochu dlhe.
http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-kazdeho/n/nahrada-nematerialnej-ujmy-a-povinne-zmluvne-poistenie.html
Chapem, kam smerujes. Treba hladat este lepsich (vychcanejsich) pravnikov. Ti zoberu 15% z toho, co ti zachranili.
A kedze takato situacia sa moze stat kazdemu, tak som sa pytal. Tot vsjo.
mam na mobile program aplikáciu sports tracker, tam máš všetko zaznamenené aj prevýšenia, aj trasu na základe gps. neboolo to o nepozornosti z mojej strany, svedok tam bol, asi 3 krat spominal po nehode že som to skvele zvládol. Nabral som blatník favoritu z boku kolesom vyhodilo ma to cez kapotu s bicyklom bez toho žeby som narazil telom do auta. na aute asi nebola žiadna škoda.