Máte niekto skúsenosť s prepravou biku vlakom? Viem, ze spešniny zrušili, a chceli by sme ísť s kamarátmi na Oravu a zobrať biky. Vraziť takmer 10.000 do strešného nosiča (4 biky) sa mi zdá dosť veľký prepich. Zaujímalo by ma, či je to možné a ako to funguje. Samozrejme aj približná cena. Vopred ďakujem!
no rozhodne sa vyberte osobakom, budete mat biky celu dobu pod dozorom...cena je 20sk, teda ak to od vikendu nemenili ...myslim ze teraz uz su skoro v kazdom osobaku nejake tie vozne na prepravu bikov (take tie s vacsimi predsienkami na krajoch alebo v strede vozna) ...no ale ak chces ist oravskou strelou tak to bude trosku problem asi, lebo tam tie vozne nie su usposobene ani na prepravu ludi
zalezi od sprievodcu, nam napriklad raz na stanici nevedeli povedat ci tam bude vozen na biky a zenska ani nevedela ako to nablokovat, tak nam nedala listky na biky a vo vlaku sme sprievodcu ukecali a to sme mali 8 kusov... ono je to skoro vzdy v pohode, len v tej oravskej strele si to nejak neviem predstavit
no co viem ja tak bajky sa daju normalne dat do postoveho len treba ho nalozit aj zlozit... ked nema postovy vozen tak v ten vstupnej chodbe pri dverach by sa mal.. nekde som tusim v poslednej dobe aj neco cital tak skusim pohladat...
Mozem potvrdit pozitivne skusenosti s presunmi vlakom.
Ak ma vlak postovy vozen (co kazdy rychlik ma), treba tam biky, ked pride vlak, dat tomu sprievodcovi. Listky v cene 20 sk/bike vam preda bud v okienku spolu s normalnymi listkami, alebo vypise priamo ten sprievodca v postovom vagone. Listky nestratit, pytaju ich pri vykladani v cielovej stanici. Sprievodca by mal na biky zavesit niaku cedulku, kde treba biky vylozit. Raz nam pri zmene sprievodcu robil novy sprievodca problemy- biky to nemali a bal sa ze si nepobereme nase. V osobakoch by sa mali davat do ulicky vedla hajzov uplne nakonec alebo zaciatok vlaku.Niektory sprievodcovia chceli aby sme dali z bikov kapsy dole, niektory nie. Za 20 sk myslim konecne os ZSR niaka skutocna sluzba pre bikerov. Ked sa chces pozriet cez vikend napr. na Oravu, staci nalozit bike na vlak, nieje nic lepsie...nesmie vsak prsat,ako nam
Cau ludia.Vsetko je to OK, ale ak idete IC vlakom treba si na informaciach zistit ktore beru a ktore neberu bike, lebo nie vsetky maju tie vozne.Potvrdzujem, stoji to 20sk, treba to nalozit a vylozit,ukazat listok.ALE pozor, niekedy sa stane ze vam v pokladni povedia ze maju plny vagon, vtedy to treba skusit u sprievodcu.Mne sa to stalo a napokon bol ten vagon uplne prazdny, dohodol som sa so sprievodcom, dal 20sk a on mi vytlacil ten listocek.Takze sa netreba nechat odbit, lebo ZSR v tom ma miestami dost chaos.No a este jedn vec : ja ked com isiel ICckom do KE z BA tak ma pekne nasrali, lebo mi po ceste neuveritelne obili ram, nemali vo vagone ziadne stojany a stavim sa ze im to tam x-krat padlo, takze nabuduce ho do niecoho obalim...Inak OK.
chcem sa vas spytat ze ake mate s tymto sposobom prepravy skusenosti ci sa plati aj navyse za bike a kde si bike do vlaku polozite ci hned vedla seba alebo inde nikdy som tak nesiel tak mi poradte please
OK. Na Slovensku plati, ze si mozes kupit listok za 20 Sk - obcas v kase ti povedia, ze az vo vlaku. Vlak - je dobre sa opytat sprievodcu - mozes do postoveho, do vagonu oznaceneho bikom alebo do prveho alebo posledneho vstupu. Hlavne slovo ma sprievodca. Nikto ti neda ziadne potvrdenie je to na gentlemanske slovo. Zatial bez pruserov. Ak si haklivy na poskrabanie etc. tak sa o to musis postarat sam. Ak nalozis do vchodu, tak je dobre iniciativne vyhanat cestujucich z vlaku druhym vchodom - nie kazdy sa vie okolo predrat. Podobne s nastupujucimi. Pozor ak ides za hranice. Nedavno nam povedali, ze listok kupime vo vlaku, na Slovensku neprisiel sprievodca a v Madarsku uz sme platili 5 Euro tj. zhruba 200 Sk namiesto 20 Sk. Co by urobil ak by sme mali slovensky listok za 20 neviem. Snad som nic nevynechal.
... a este som si vzpomenul. Pri prestupovani si ho musis prelozit sam. Ten bike. No a potom obcas je problem ak sa zide viac bikerov. Raz sme nakladali 12 bikov do jedneho konca vagonika motoracka v Cervenej skale. Po dlhom handrovani sme smeli nalozit niekolko vrstiev.
xaxaxa tam som bol.... v tom motosračiku...
išlo len o to uhovorit konduktora...
lebo podla predpisu mohol do toho minivlaku s jedným vagonom vziat najviac 5 kuskov...aby ešte prešli okolo aj nejakí ľudia
...ale dobrých bajkerov sa vela vojde ...tak nejak je to porekadlo NIE
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://dop.slovakrail.sk/c_zjednodusena_preprava.html
http://www.trend.sk/generate_page.php?p ... 957&tlac=T
ĎAKUJEM!
Ak ma vlak postovy vozen (co kazdy rychlik ma), treba tam biky, ked pride vlak, dat tomu sprievodcovi. Listky v cene 20 sk/bike vam preda bud v okienku spolu s normalnymi listkami, alebo vypise priamo ten sprievodca v postovom vagone. Listky nestratit, pytaju ich pri vykladani v cielovej stanici. Sprievodca by mal na biky zavesit niaku cedulku, kde treba biky vylozit. Raz nam pri zmene sprievodcu robil novy sprievodca problemy- biky to nemali a bal sa ze si nepobereme nase. V osobakoch by sa mali davat do ulicky vedla hajzov uplne nakonec alebo zaciatok vlaku.Niektory sprievodcovia chceli aby sme dali z bikov kapsy dole, niektory nie. Za 20 sk myslim konecne os ZSR niaka skutocna sluzba pre bikerov. Ked sa chces pozriet cez vikend napr. na Oravu, staci nalozit bike na vlak, nieje nic lepsie...nesmie vsak prsat,ako nam
pozri
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t ... light=vlak
... a potom povie koľko veľa prešiel.
išlo len o to uhovorit konduktora...
lebo podla predpisu mohol do toho minivlaku s jedným vagonom vziat najviac 5 kuskov...aby ešte prešli okolo aj nejakí ľudia
...ale dobrých bajkerov sa vela vojde ...tak nejak je to porekadlo NIE
Mna tiez takto chceli uz oje*** o love, ale nedal som sa