Opat sa tu tocime dookola.
- to ze si dal info o vahe a pod je super, viac info na porovnanie.
- vela veci je na ALI origo lebo sa to neoplati falsovat; vies ako sa vyrabaju retaze? Za den nasukaju aj kilometer retaze.
- ak to mas OEM, tak to malo byt v sacku a nie v krabicke, sacok na OEM je obyt sacok, nie origo balenie
- za tie roky NIC nepreslo ziadnymi zmenami a uz vobec nie pri XTR; ako som pisal, vsetko XTR sa vyraba v Japonsku, aby mali 100% kvalitu. Retaz je vyladena na kazetu. Lisovanie clankov je vysoko opakovatelny proces,ak by zmenili (degradoval) tvar retaze, tak by to malo riadny dopad na kvalitu radenia. Co pri XTR absolutne Shimano nedovoli. XTR je to TOP precizna vyroba, vsetko co som mal bolo to z technickeho hladiska “dokonale”.
Ja som nedavno kupoval z DE OEM
retaze GX v sacku, spojka origo, etiketa jednoducha.
Skutocne to neber ako hejt, ale nemotajme sa okolo toho isteho. Daj vediet ako to dopadlo, to bude super info pre nas.
Ride more, work less.
Ja vôbec netvrdím, že je to na 100 % original a nikoho sa o tom nesnažím presviedčať. Predkladal som len fakty o reťazi (váha, tvar), ktoré hovorili v prospech originálu. Nebol som si vedomý všetkých skutočností keď som sem zavesil ten príspevok (váha, porovnanie s originálom, fakeova rychlospojka). Hlavne neviem, ci je tak jednoduché spraviť fake s rovnakou váhou na gram. Nižšie rady Shimano majú vyššiu váhu a od fakeu by som ju tiež očakával. Áno, to kratšie zbrusenie evidujem,
reťaz možno prešla nejakou kozmetickou zmenou za tie roky, ale beriem, že to môže byť znak fakeu. Každopádne, argumenty, ktoré tu prevažovali, že niečo čo je z Číny/Aliexpressu je automaticky fake su pre mňa irelevantné, lebo Vám tu aj iní ľudia potvrdili, že sa tam predávajú originálne výrobky a sám mám s nimi dobrú skúsenosť. Rychlospojka je fake, o tom nepochybujem. Ak je reťaz OEM, všetko ostatné môže byť kadejaké (či už igelit, krabička alebo rychlospojka), čo samozrejme tak nemá byť. Už som spomínal, že aj MTBIKER predáva OEM výrobky a dostanete ich len v sáčku, bez originálneho balenia. Nijak ale nevylučujem, že keď ju nahodím, nebude fungovať správne alebo že okamžite prepadne mierka. Ďakujem za postrehy.