Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vidím, že to nemá význam...
Nepisem, že je spredu a zozadu rovnaké, ale pokiaľ je to vybrúsenie na zadnej strane.. Na originály je to viac ako polovica, fake to má tak do tretiny.
A keď sa poriadne pozrieš ani na prednej strane nie je rovnaké ako na originály.

Aj keby si si kúpil tenisky Abibas u vietnamca tak budeš sám seba presviedčať že sú originál aj keď majú 4 pasiky? ?
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 05:08:29
03
Tiez som sa ulakomil na nakum "Shimano" retaze na Ali, aj ked v mojom pripade XT. Vyhodene prachy. Na prvy pohlad som mal dojem, ze je to original. Nahadzoval som zial neskor, tak som uz nemal moznost pytat peniaze nazad. Ked som ju nahadzoval, tak na par miestach som si vsimol, ze mi mierka prepadla cez prvy rozmer, ale reku skusim, no budem casto merat. Po 50km v Karpatoch mierka prepadla vsade a povacsine aj cez druhy rozmer. Tak som rovno na MTBiker kupil novu a retaz z Ali isla do kosa. Ked som ju vtedy detailnejsie pozrel, tak napr predok a zadok retaze bol rovnaky, vratane napisov. Na originale su len zpredu. Na baleni oznacenie s ciarovym kodom je (co mam skusenost) VZDY nalepka. Z Ali to bolo vytlacene priamo na krabicke. Ked som s tym konfrontoval predajcu, moc sa nezdrahal, len tvrdil, ze nevedel, ze predava fake. Zaver: Retaz z Ali nikdy viac!!! (A to mam uz s Ali dost skusenosti a obvykle dokazem rozoznat, co je fake a co je vcelku OK.)
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 07:41:10
00
Na co to riesis?

Dal si otazku, ludia ti odpovedali na zaklade poskytnutych informacii a ty s tymi nazormi niesi spokojny. Co je uplne OK. Stale nas potrebujes presviedcat, ze to je origo, i ked sam si sa pytal ci je to origo. Ak ty tvrdis, ze to je origo, verim, ze my vsetci sme s tym OK.

Hlavne sa ozvi, kolko km si najazdil a ako sa spravala retaz. To bude super info.

Podme debatovat o niecom zaujimavom.

arrow_leftdavidsvkba napísal:
Je sranda, že trikrát prelepená nálepka je pre Vás zaručeným zdrojom informácií a krabička nie, pričom tá sa od originálu nelíši v ničom. Na nej je "PRODUCT OF JAPAN". Na nálepkách, pod tou ktorú vidíte, sú iní "výrobcovia", pričom to netreba brať doslovne že ide o výrobcov, ale o predajcov. Viacero ich tam je zrejme z dôvodu redistribúcie. Pokiaľ ide o tvar a zbrúsenie, je úplne rovnaké, ako má originálna reťaz a nie je pravda, že je zbrúsenie spredu a zozadu rovnake. Spredu je každý článok zbrúsený na 4 miestach a zozadu na 2. Tentokrát použijem printscreen z tohto videa, aby to bolo porovnanie s novou originálnou reťazou...https://www.youtube.com/watch?v=5NM2HwpAQsM&t=289s
Rovnaký tvar a rovnaká váha ako originál...nemám zatiaľ dôvod si myslieť, že samotná reťaz je fake. To netvrdím o rýchlospojke a za to zistenie ďakujem.
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 07:48:43
03
v úvode sa pýtaš či to je fake a teraz nám tu obhajuješ že to fake nie je 😄😄 ako pobavilo
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 08:01:46
22
Hej, ja sa presne na tom zabavam. Ale je to proste asi z toho typu ludi ... najskor ho to po kupe trochu skrie ci to nie je fejk, tak sa spyta ludi ale dufa ze to fejk nieje a len mu to ludia potvrdia. A ked mu vsetci tvrdia ze je to fejk tak sa sekne a tvrdi ze to fejk nie je lebo ak by bol tak by to znamenalo ze kupil predrazenu blbost.
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 10:33:55
02
Ja vôbec netvrdím, že je to na 100 % original a nikoho sa o tom nesnažím presviedčať. Predkladal som len fakty o reťazi (váha, tvar), ktoré hovorili v prospech originálu. Nebol som si vedomý všetkých skutočností keď som sem zavesil ten príspevok (váha, porovnanie s originálom, fakeova rychlospojka). Hlavne neviem, ci je tak jednoduché spraviť fake s rovnakou váhou na gram. Nižšie rady Shimano majú vyššiu váhu a od fakeu by som ju tiež očakával. Áno, to kratšie zbrusenie evidujem, reťaz možno prešla nejakou kozmetickou zmenou za tie roky, ale beriem, že to môže byť znak fakeu. Každopádne, argumenty, ktoré tu prevažovali, že niečo čo je z Číny/Aliexpressu je automaticky fake su pre mňa irelevantné, lebo Vám tu aj iní ľudia potvrdili, že sa tam predávajú originálne výrobky a sám mám s nimi dobrú skúsenosť. Rychlospojka je fake, o tom nepochybujem. Ak je reťaz OEM, všetko ostatné môže byť kadejaké (či už igelit, krabička alebo rychlospojka), čo samozrejme tak nemá byť. Už som spomínal, že aj MTBIKER predáva OEM výrobky a dostanete ich len v sáčku, bez originálneho balenia. Nijak ale nevylučujem, že keď ju nahodím, nebude fungovať správne alebo že okamžite prepadne mierka. Ďakujem za postrehy.
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 11:44:17
00
Ja vôbec netvrdím, že je to na 100 % original a nikoho sa o tom nesnažím presviedčať.

snažíš sa presvedčiť sám seba a to je na tom asi najsmutnejšie :) ..svojimi naivnými argumentami by si bohužiaľ nikoho iného nepresvedčil

týmto končím debatu, lebo aj keby ti niekto vysypal na hlavu za 2 kýble argumentov aj tak si pôjdeš dokola tie svoje rozprávky
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 12:07:04
03
Napis potom kolko vydrzala. Ja som sa tiez raz ulakomil na retaz z ali a nakoniec som ju ani nenahodil, lebo mierka hned prepadla. V mojom pripade vyhodene peniaze.
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 15:49:24
01
Opat sa tu tocime dookola.
- to ze si dal info o vahe a pod je super, viac info na porovnanie.
- vela veci je na ALI origo lebo sa to neoplati falsovat; vies ako sa vyrabaju retaze? Za den nasukaju aj kilometer retaze.
- ak to mas OEM, tak to malo byt v sacku a nie v krabicke, sacok na OEM je obyt sacok, nie origo balenie
- za tie roky NIC nepreslo ziadnymi zmenami a uz vobec nie pri XTR; ako som pisal, vsetko XTR sa vyraba v Japonsku, aby mali 100% kvalitu. Retaz je vyladena na kazetu. Lisovanie clankov je vysoko opakovatelny proces,ak by zmenili (degradoval) tvar retaze, tak by to malo riadny dopad na kvalitu radenia. Co pri XTR absolutne Shimano nedovoli. XTR je to TOP precizna vyroba, vsetko co som mal bolo to z technickeho hladiska “dokonale”.
Ja som nedavno kupoval z DE OEM retaze GX v sacku, spojka origo, etiketa jednoducha.

Skutocne to neber ako hejt, ale nemotajme sa okolo toho isteho. Daj vediet ako to dopadlo, to bude super info pre nas.

Ride more, work less.

Ja vôbec netvrdím, že je to na 100 % original a nikoho sa o tom nesnažím presviedčať. Predkladal som len fakty o reťazi (váha, tvar), ktoré hovorili v prospech originálu. Nebol som si vedomý všetkých skutočností keď som sem zavesil ten príspevok (váha, porovnanie s originálom, fakeova rychlospojka). Hlavne neviem, ci je tak jednoduché spraviť fake s rovnakou váhou na gram. Nižšie rady Shimano majú vyššiu váhu a od fakeu by som ju tiež očakával. Áno, to kratšie zbrusenie evidujem, reťaz možno prešla nejakou kozmetickou zmenou za tie roky, ale beriem, že to môže byť znak fakeu. Každopádne, argumenty, ktoré tu prevažovali, že niečo čo je z Číny/Aliexpressu je automaticky fake su pre mňa irelevantné, lebo Vám tu aj iní ľudia potvrdili, že sa tam predávajú originálne výrobky a sám mám s nimi dobrú skúsenosť. Rychlospojka je fake, o tom nepochybujem. Ak je reťaz OEM, všetko ostatné môže byť kadejaké (či už igelit, krabička alebo rychlospojka), čo samozrejme tak nemá byť. Už som spomínal, že aj MTBIKER predáva OEM výrobky a dostanete ich len v sáčku, bez originálneho balenia. Nijak ale nevylučujem, že keď ju nahodím, nebude fungovať správne alebo že okamžite prepadne mierka. Ďakujem za postrehy.

Prílohy:

IMG_7870.jpeg
IMG_7870.jpeg 327.44 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 21.02.2025 - 17:33:50
01
presne v takomto sáčku som v PL na allegre kúpil Shimano XT reťaz, 126člankov + rychlospojkov ... za 23€
100% istotu nemám ale porovnaval som a zatial nič nenasvedčuje že by to mal byť fake

ale dám vedieť keď tak
Zobraziť komentár 21.02.2025 - 21:12:40
01
Zrejme sram aj shimano naobjednavali vela materialu a teraz sa bajky robia menej, kedze sa nepredavaju, tak rozpredavaju OEM zasoby.

arrow_lefttomtoylc napísal:
presne v takomto sáčku som v PL na allegre kúpil Shimano XT reťaz, 126člankov + rychlospojkov ... za 23€
100% istotu nemám ale porovnaval som a zatial nič nenasvedčuje že by to mal byť fake

ale dám vedieť keď tak
Zobraziť komentár 22.02.2025 - 19:18:03
01
Ja som mal xtr retaz len raz, cca pred 12timi rokmi a to rovno dve na tocenie. Objednaval som xt ale suncycle poslalo xtr lebo xt nemali skladom. Jednu som nahodil a druhu zobral ako nahradnu na "dovcu" do saalbachu. No a v tom vyslape na Shattberg som tu retaz trhol 3x co viem urcite. Potom som ju vymenil s tym ze prva bola asi zla a hned som trhol i tu druhu. Zakazdym skoro pri konci vyslapu a zakazdym v inom clanku. To som uz mal zakazane ten vyslap jazdit. Tie retaze isli rovno do kosa a povedal som si ze xtr na moj bike uz nesmie lebo su na mna najskor moc odlahcene. Uz som i rozmyslal ci to neboli fejky ale nezda sa mi to uplne pravdepodobne.
Zobraziť komentár 22.02.2025 - 20:02:58
00
Aktuálne porovnanie originál a fake reťaze DuraAce od GCN
https://www.facebook.com/share/r/19kD6xTJPi/
https://youtube.com/shorts/szqKSteVsWw?si=NL24jHhYVNYXxRwR
Zobraziť komentár 22.02.2025 - 21:37:32
01
Tiež ciastocne k téme

https://escapecollective.com/tested-real-vs-counterfeit-shimano-dura-ace-chains/

...
The results below provide clear evidence that buying a counterfeit chain is a false economy. While only a small sample size was tested, you can expect at least three times the lifespan from an authentic HG-901 chain compared to fake versions. Keeping in mind that chain wear directly results in wear to your chainrings and cassette, it would be incredibly foolish to overlook this key detail.
...

One detail worth noting is how much harder it is to use a chainbreaker on the authentic chain– the rivet (pin) takes incredible force to displace.
...
Zobraziť komentár 06.09.2025 - 15:35:25
03
keyboard_arrow_up