posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
posledný komentár: 22. 9. 2024 o 21:45
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 26. 8. 2022 o 7:29
posledný komentár: 22. 7. 2025 o 9:21
posledný komentár: 22. 9. 2024 o 21:45
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 26. 8. 2022 o 7:29
Mas pravdu vo vsetkych pripevkoch. Len nechapem, preco to niektori nechcu alebo nevedia pochopit. Velkovyroba vzdy bola o znizovani priemernych nakladov. Na to nebolo treba ani organizovat cyklomaraton, aby to ludia zistili. Pred casom som organizatora v niecom obhajoval, no ked vytlacili vysku startovneho, mal som pocit, ze sponzor nebude auto odovzdavat ale preberat. Povazujem za dost cudne odstupit od akcie v case, ked sa este na horach veselo lyzuje a nad niektorymi neskorsimi planovanymi terminmi X serie ludia este ani neuvazovali, nieto aby sa uz prihlasovali. Takze pravda bude kdesi inde.
Ja nemám nič proti organizátorovi , obdivujem každého ktorý sa na niečo také dá. Mám s tým osobnú skúsenosť a povedal som nikdy viac. Viem len jedno, že keby nám odskočil nejaký sponzor , buď by som musel zvýšiť štartovné z 0 na nejakú sumu, alebo by som musel šetriť na niečom čo už som prezentoval, že tam bude, alebo nejako inak znížiť kvalitu preteku. Preto mi to hlava nebrala a nebere. Už sa neviem dočkať kedy pre mňa začne sezóna a som rád že sa nájde dosť "dobrodruhov" , ktorí sa na niečo také dajú
A bol si tam aj pozrieť osobne?
Nechcem strašiť ale na foto je dnešný stav Tríbečského pohoria 400 metroch nad morom.
Sneh síce rýchlo kape ale podklad je totálne premočený.
Máš pravdu vo všetkom, aj v znižovaní priemerných nákladov.
Zádrhel je v dvoch veciach:
1. štartovné ti nepokryje všetky náklady maratónu.
2. organizátor rieši absolútne náklady a nie priemerné.
Vysvetlím:
Ak ti dá sponzor na maratón 100 Eur, tak to neznamená, že keď urobíš štyri maratóny tak ti dá ten istý sponzor (pri znížených priemerných nákladoch) 300 Eur. Musíš zohnať sponzorov navyše na pokrytie 200 Eur (pri znížených priemerných nákladoch)
Preto mohol organizátor pri zmene štyroch podujatí na jedno znížiť štartovné.
Máš pravdu matematika nepustí (ako absolvent matematickej analýzy o to asi niečo viem). Je rozdiel keď jeden organizátor robí jeden pretek a keď štyri.
Organizujem maratón, tak aj o rozpočte a nákladoch niečo málo viem.
Tých 100 Eur bolo uvedené ako príklad.
Nakoniec, predsa organizátor napísal, že mu odskočil na poslednú chvíľu sponzor.
(Porozmýšľaj nad tým čo som napísal v predošlom príspevku. Ak pochopíš, tak fajn, ak nie tak tiež fajn)
Mám jeden pretek. Náklady nech sú 100.
Štartovné (trebárs 10) mi pokryje 60. Sponzor mi dá 40. Mám pokrytý pretek, som ok.
Príde druhý sponzor a dá do tomboly auto, ale musí byť séria.
Náklady na 4 preteky budú 400. Pri štartovnom 10 a rovnakej účasti na pretekoch mám pokryté 4x60 čo je 240. Potrebujem vykryť 160. Prvý sponzor mi dá 40. Chýba mi 120, čiže musím dať vyššie štartovné aby som vykryl zbytok.
Tu to bolo naopak.
Snáď som to vysvetlil dostatočne zrozumiteľne.
Inak rtl, "matematika podlozena ekonomikou"... asi si chcel napisat ekonomia(nie ekonomika) podlozena matematikou
A mna by skor zaujimalo preco z tych 4 terminov vybrali ten najhorsi, podla fotky to nevyschne ani za mesiac.
Prečo by so mal ja, ako pretekár, prispievať vyšším štartovným na nejakú cenu. Ja sa mienim preteku zúčastniť a je mi putňa, aké sú tam ceny. Takéto štartovné mi potom pripadá ako nanútená tombola.
Nechcem strašiť ale na foto je dnešný stav Tríbečského pohoria 400 metroch nad morom.
Sneh síce rýchlo kape ale podklad je totálne premočený.
Netuším koľko ma organizátor k dispozicii ľudí na organizovanie preteku, ale bolo by dobre keby v pondelok - streda prešli celu trať a miesta kde vyslovene stojí voda v koľajach, tak nech tam prekopu krížom cez trať maly rigol aby voda odtiekla. Vo väčšine pripadoch tipujem, že nebude za potreby kopať ale len prehrnuť krížom koľaje od aut na trati a voda odtečie sama.