za tachometer Sigma ROX 10 dam aj ruku do ohna, taky je presny. raz som isiel 4x na Vrsatec a 3x zmeral rovnaku vysku, poslednykrat o dva metre menej, ale to sa deje koli zmene tlaku, ktory sa pocas dna meni. tento rok mam nastupanych viac ako 120 tisic metrov, jazdim stale rovnake trasy a mozem povedat, ze to mera vzdy rovnako. Kto chce kvalitny tachometer odporucam jednoznacne Sigma ROX, aj ked ho teraz predavam
stale jazdim nad Kolacinom a tam to vychadza 1000 m na 30 km za 2 hodiny. 2000 metrov na 60 km za 4 hodiny. neda sa zrychlit, ani spomalit, stale to takto vychadza. teraz cez zimu je to ale ine , priemerka na snehu je niekedy len 11 km/h.
aha som dufal ze je nejaky pekny okruh kde sa da dat tych 1000 bez toho aby si chodil dokola, ale pri troche snahy by sa urcite dalo nieco "nakreslit". mozno az zacne sezona
Z Jastrabia na Inovec je to okolo 750m na 13km. A velice fajny kopec je aj Omsenie-Velke Luky-Baske. Z Luk na vrchol je to 450m na cca. 5km po vacsinou dost rozbitej horskej ceste plnej volnych kamenov. Niekto to moze strihnut z vrchola po hrebeni smerom na Homolku. To si myslim, ze je jeden z najtazsich vyjazdov v okoli TN siroko daleko.
A mas dobre nastaveny posed?Mne sa kedysi tiez nejak naprd slapalo,tak som vykrucal riaditka dopredu,aby som bol aspon trochu viac natiahnuty a nakoniec to vyriesila sedlovka s offsetom.
Idealnu dlzku zistis,ked sa na biku budes citit idealne A myslim,ze idealna dlzka sa neda nejak tabulkovo zovseobecnit,pretoze ako pisem,tak ja som to riesil sedlovkou,niekomu staci o cm posunut sedlo dozadu,riaditka dopredu,pridat/odobrat podlozku pod predstavcom...Kombinacii je dost.
Terajsi cerveny ram mam o 1cm kratsi ako cierny,ale vobec to neregistrujem.Je to mozno aj tym,ze je to mensi ram a kedze je sedlovka viac vysunuta,tak je sedana viac vzadu a tym sa to vykompenzovalo.
Moja skúsenosť je,že posed som dolaďovať skoro 5 rokov a keď to bol konečne ideál, tak som bicykel predal a začínam s novým Pri novom to išlo rýchlejšie - nejaký polrok a už so s ním zrastený Určite by som začal s výškou sedla, potom predozadná pozícia sedla a nakoniec predstavec. Ale človek špekuluje stále.
Myslim ze sedlo jak vysku tak predozadnu poziciu mam ok, koleno pekne v osi pedala v prednej uvrati kluky, nic neboli netlaci. Sedlo sice max vzadu, chvilu som myslel ze bude treba ofset na sedlovku ale vydalo to. Dokonca aj sklon som asi trafil na prvykrat a zatial ziadne ominanie ci trpnutie zadku alebo ruk. Nehovorim ze tam neni priestor na zlepsenie, ale myslim ze tam je to teraz ok. Zatial experimentujem s podlozkami pod predstavcom, ale nic to nemeni natom ze sa citim stale moc vzpriameny. Kdesi som sa docital, ze by si mal pri sedeni, resp. nemal vidiet naboj cez rajdy, ze by mali byt prekryte v jednej rovine. Aspon teda priblizne, orientacne... No ja naboj vidim cely, este vlastne kusok pred rajdami, pokusil som sa to odfotit ako to vidim pri sedeni... Aj z toho usudzujem ze by som mal mat dlhsi, aj ked sa mi sedi relativne dobre, az na ten vzpriameny pocit...
A dalsia vec, ked som porovnal geo s tymi aktualnymi, kde pouzivaju 70-80mm predstavce, tak mam ram o cca 1,5-2cm kratsi, tak aj z toho mam pocit ze by som mal mat dlhsi predstavec o tych 20mm...
mariotn nehovorim ze sa planujem drzat striktne tabuliek a neostanem pri tomto nastaveni, lebo ako som povedal neni to zle, ale ani nemam pocit ze je to najoptimalnejsie, a preto chcem skusit tu stovku... ako inac si to potvrdit ze, ako skusit nieco ine...
Uuu zeby sa konecne blyskalo na lepsie casy? "verejnosť sa približne o rok bude môcť z Trenčianskeho hradu bezpečne previezť v sedle bicykla k hraniciam s Českou republikou"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
stale jazdim nad Kolacinom a tam to vychadza 1000 m na 30 km za 2 hodiny. 2000 metrov na 60 km za 4 hodiny. neda sa zrychlit, ani spomalit, stale to takto vychadza. teraz cez zimu je to ale ine , priemerka na snehu je niekedy len 11 km/h.
moj dennicek https://www.strava.com/athletes/10503285
Ked sa chce clovek odrovnat je tu dost moznosti.
Idealnu dlzku zistis,ked sa na biku budes citit idealne
Terajsi cerveny ram mam o 1cm kratsi ako cierny,ale vobec to neregistrujem.Je to mozno aj tym,ze je to mensi ram a kedze je sedlovka viac vysunuta,tak je sedana viac vzadu a tym sa to vykompenzovalo.
A dalsia vec, ked som porovnal geo s tymi aktualnymi, kde pouzivaju 70-80mm predstavce, tak mam ram o cca 1,5-2cm kratsi, tak aj z toho mam pocit ze by som mal mat dlhsi predstavec o tych 20mm...
https://www.tsk.sk/slovensky/aktualne-spravy/tlacove-spravy/2018/vystavba-cyklotrasy-veducej-z-trencianskeho-hradu-az-za-hranice-slovenska-moze-zacat.html?page_id=583283