Mám s kamarátmi takú ideu na leto týkajúcu sa cesty z Blavy po hrebeni (cesta hrdinov SNP) až ... (pokiaľ sa dostaneme) s tým že spať sa bude priamo na hrebeni pod širákom, resp. v útulňach ak sa podarí.
Neviete niekto ako je to momentálne s hrebeňom Tatier, strašia tam ochranári
Išli ste niekto dačo podobného
Máte dáke skúsenosti s časovou náročnosťou a zjazdnosťou jednotlivých úsekov
Vopred dik za rady, postrehy a pripomienky...
[/b]
Mám s kamarátmi takú ideu na leto týkajúcu sa cesty z Blavy po hrebeni (cesta hrdinov SNP) až ... (pokiaľ sa dostaneme) s tým že spať sa bude priamo na hrebeni pod širákom, resp. v útulňach ak sa podarí.
[/b]
Ty kokso (ako by povedal Iby) ... no mam prejdene 3 celodenne useky z tejto trasy a je to len zlomok. Typujem, ze prejst to cele, musi trvat aj dva tyzdne ... ale je to nadherna myslienka ... (avsak, asi Ti nemam co poradit)
ak nie si nahodou "Rambo-usek"
inak myslím si že v súčasnej dobe je to nereálny počin vzhladom na NT a ochranárov...lebo iste potajme sleduju aj toto forum ...napriklad...
a naťazko, by to aj tak nebola bajkovačka ...ale zbytočné tlačenie, nosenie "železa" hore kopcom
ako som už bol niekde spomínal ja som absolvoval tiež v "prvom živote"
trasu Čertovica Lajštroch Štefanikova chata Chopok sedlo Polany a potom kôli počasiu dole do LM
kamarat to došiel, štartovali sme z Čertovice o 04:00
Ale nie popravde ja nie som a ani nechcem byť nejaký ničiteľ živ. prostredia ale takúto cestu by mali pochopiť - skúsime to vybaviť možno s nimi dopredu.
Aj tak ma ale sere keď mi dáky snaživec s preukazom o polnoci na hrebeni vlezie do stanu a začne mi dávať pokutu - že tu sa nesmie stanovať!
Inak je jasné, že do doliny sa s času na čas zbiehať bude musieť, možno sa budeme striedať že niekto skočí odlahčený nakúpiť a zvyšok vegetik a údržba... sa ešte domyslí
[/b]
kukaj a studuj http://hiking.sk/hk/ar/180/cesta_hrdino ... _cast.html
http://vonku.sk/zapis.php?id=17
na bajku je to podla mna nerealne. na mnohych miestach budes tlacit a to je dost ubijajuce
Inac vela zdaru s vasou cestou,hlavne si preverte trasu.
Ale skusiť to treba len dúfam že vystači dovča na to aby sme sa dostali aspoň niekam slušne ny východ
Od Čertovice na východ by sa celkom dalo, ale tiež to nebude stále po hrebeni a stále na bajku. Bude to aj dobrá zaberačka. predpokladám že chcete viezť aj potreby na nocovanie. Nezabudni si okrem predbežného naplánovania trasy vziať aj DOBRÉ mapy so sebou. Plán B resp. C určite tiež príde na rad.
Držím palce a napíš ako to dopadne.
alebo aspon pred rokom to tak bolo...polom kazdych 5 km, tie menej zname a frekventovane useky uz jednoducho nema kto udrziavat...kazdopadne vela stastia
hm... máš pravdu, úplne pohodový cyklistický terén
www.sweb.cz/thromadka/turistika/nizke-tatry.htm