Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Forest: Aspon si tie bajky nefotte, lebo to uz je fakt vysmech, aj ked v tomto pripade je to jedno, ani pesiak by tam nemal byt. Ale z hladiska ochrany to nie je problem, problem z mojho pohladu je ta brutalne vychodena cesticka od vrcholu krizom presne cez to, co je chranene, az na TZ. Dufam, ze si tade nesiel, lebo by si ma nasral. Jedna TZ uplne staci, na vrchol sa da ist pekne lesom, mimo luku.
lapaloma: na Kobyle som nebol uz pekne dlho, asi tam budem musiet zavitat
Dnes tam bolo krasne a skoro prazdno
Jo ale chcem ta upozornit, ze takto krasne to vyzeralo skor na miestach kam asi nepojdes ked o nich nevies. Typicky yo vyzera asi ako na poslednej fotke
Myslim, ze na Kobyle az tak moc vela miest, kde som nebol, nie je. Ale tak vzdy sa nieco najde /hlavne ak su tie zakutia male, co na Kobyle su/. Ako dnes, ked som konecne siel navstivit jeden maly pidivrchol za Kamzikom, na ktory som sa chystal uz 10 rokov .. a nasiel som tam trampsku chatu .. nikda som o nej nevedel /az som teda nezabudol/. A vlastne, vsak aj na Kamziku uz je tolko cesticiek vychodenych za poslednych 5 rokov .. na Kobyle toho bude asi este viac.
Ale tak ci onak, na Kobyle som nejazdill /az na par jazd/ uz velmi dlho, takze vlastne skoro vsetko bude pre mna nove .. a vlastne ako pises, podla fotky, teraz asi vsetko
Len cez sviatky tam asi bude polka BA .. njn .. ze nemozem do zahranicia/resp. pohranicia, to este prekusnem. Ale ze sa nemozem posunut ani 20-30km od BA, to je uz trocho moc aj na mna.
No do kelu .. to je z toho brutalneho sucha , sak kolko uz nezaprsalo nic ? Predpoved hlasi asi burky z tepla az v pondelok .. v nedelu som bol v Slovenskom Krase, to je inak sam o sebe dost suchy kraj, ale teraz bol este viac.
Skratka, co ti poviem .. ale nemyslim smerom hore, ale dole. Vsak, bol som na nejakom vyjazde s kamosmi, co ti poviem. Naposledy ked som bol, tak je to uz dost viditelny chodnik.
Skratka, co ti poviem .. ale nemyslim smerom hore, ale dole. Vsak, bol som na nejakom vyjazde s kamosmi, co ti poviem. Naposledy ked som bol, tak je to uz dost viditelny chodnik.
Tam je taký výrazný chodník, že niekto kto to tam nepozná nemá šancu vedieť že tadiaľ sa nemá chodiť.
vcera tam hore nebola ziadna hliadka mozno preto, lebo dole v meste mali chaos a tak ich stiahli.
teraz ked to M umiernil, tak sa tam cez sviatky uz daju ocakavat. Cez BK predsa prudi kopa ludi, este ked ma byt pekne a 20 stupnov.
Tam je taký výrazný chodník, že niekto kto to tam nepozná nemá šancu vedieť že tadiaľ sa nemá chodiť.
A co myslis, preco tam je ? Tak 5-6 rokov dozadu nebol.
Akoze nevie ? Dole su tabule, je tam TZ znacka, TZ chodnik vidno kade ide ... Vidim 5ta ochrana, vidim luku, asi mi dopne preco, ale jasne .. vidim chodnik, nerozmyslam a pokracujem vo vyslapavani . Ale to uz je teraz jedno, chodnik tam je. Mne nevadi formalne porusovanie nezmyselnych zakazov , mne vadi vedome podielanie sa na konkretnej likvidacii podstaty rezervacie!. Za dalsich 10 rokov tam bude dalsich 5 chodnikov a za dalsich 30 rokov tam luka uz ani nebude. Ten chodnik tam nevznikol postupne, najprv tam nebolo nic (chodim tam obcas uz od roku asi 2002), potom veeelmi nevyrazny maly chodnik a az potom zrazu behom par rokov vzniklo to, co pises. Ale nie kvoli tomu , ze to tam nepozna. To je vyslapane vedome, lebo to nie je len tento pripad. Proste skoro nikto nechce ist 10m naviac, len kvoli dakej sprostej trave ..
Bezohľadnosť je u niektorých jedincov veľmi silno vyvinutou črtou, ktorá im umožňuje užívať si život s väčšími pôžitkami a menšími prekážkami, na úkor iných jedincov či prostredia.
Ten chodnik tam je cele roky a stale je len jeden, nepribudaju dalsie. Zmierte sa s tym, ze väcsina ludi netusi nic o nejakom stupni ochrany a proste ide po viditelnom chodnicku dole / hore. Nerobia to naschval, len proste netusia, ze sa tadial ist nesmie. Mozes lto vyrobit tabulky a osadit ich na tu skratku, urcite aspon cast ludi potom pojde okolo. Btw. deju sa omnoho horsie veci v lesoch ako 100 metrovy chodnicek. Lesna zver si tiez vyslapava chodnicky bez ohladu na stupen ochrany a ta priroda to zvladne. To co nezvlada je tazba, LKT, zhutnovanie a odvodnenie, zvaznice...
Počas Veľkonočných sviatkov, vzhľadom na stúpajúce nedisciplinované konanie vodičov vchádzajúcich do chránených území, bude zvýšená kontrolná činnosť Stráže prírody v spolupráci s Lesnou strážou a Policajným zborom SR.
k tým policajným kontrolám: dnes som prešiel lesom cez 3 okresy...od svätého vrchu po neštich, zo sv.jura po cyklotrase do rače... ľudí ako maku,ale žiadny policajt nikde nikoho....jedine čo urobili, že zatvorili tú bránu pri záhrade "u optimistu", ale dá sa cez ňu prejsť, alebo obísť popri plote...
Jezus: mas pravdu .. nechal som sa uniest. Ale nad tabulou som rozmyslal, len to by skor mali spravit ti, ktori na to maju papier, miesto buzeracie na inych miestach.
peito: asi chceli obchadzat cesty a do BA a z BA jazdit cez BK (alebo do Lozorna vlatne, tam je vzdy z plno aut).
luky64:mobil si nechal doma ale, dufam
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lapaloma: na Kobyle som nebol uz pekne dlho, asi tam budem musiet zavitat
Jo ale chcem ta upozornit, ze takto krasne to vyzeralo skor na miestach kam asi nepojdes ked o nich nevies. Typicky yo vyzera asi ako na poslednej fotke
Ale tak ci onak, na Kobyle som nejazdill /az na par jazd/ uz velmi dlho, takze vlastne skoro vsetko bude pre mna nove
Len cez sviatky tam asi bude polka BA
prečo by dakto chodil cez lúku keď po tej TZ je to šlapatelné?
teraz ked to M umiernil, tak sa tam cez sviatky uz daju ocakavat. Cez BK predsa prudi kopa ludi, este ked ma byt pekne a 20 stupnov.
A co myslis, preco tam je ? Tak 5-6 rokov dozadu nebol.
Akoze nevie ? Dole su tabule, je tam TZ znacka, TZ chodnik vidno kade ide ... Vidim 5ta ochrana, vidim luku, asi mi dopne preco, ale jasne .. vidim chodnik, nerozmyslam a pokracujem vo vyslapavani
https://www.facebook.com/chkomalekarpaty/posts/2678946865547635
peito: asi chceli obchadzat cesty a do BA a z BA jazdit cez BK (alebo do Lozorna vlatne, tam je vzdy z plno aut).
luky64:mobil si nechal doma ale, dufam