Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
Nadviažem na dnešný článok "Do práce na biku...", dnes som išiel ráno DPNB z PK cez S.Jur- Rendez-Starú Vajnorskú-Rožňavskú- až na Jakubovo námestie. (22km), cesta mix: hlavná cesta, cyklochodník, poľné cesty, chodníky. Mám výhodu, že v práci mám sprchu, miesto na bike, náhradné oblečenie. Odmakal🤣som 7.5hod a poobede som po nábreží Dunaja išiel až po botanickú záhradu-okolo ZOO na Železnú Studienku-pivečko🍺 u Slivu a popri Vydrici na B.Kríž...2hé🍺...odtiaľ po asfaltke a potom traily 3Bresty a Račí potok, ukončené gravelovými cestami vo vinohradoch pri Grinave.😎...38km...ráno síce nuda, ale poobede relax a zábava...👍😎...veľká výhoda Malých Karpát, že sa to dá takto skombinovať.
Dnes len rýchlovka cez Medvedie údolie a 3KK na Babu na langoš a ?.Bola turistická akcia "Limbašský pochod" tak na ČTZ bola riadna plnka?.Terén bol super, na Babských trailoch sa aj prášilo...škoda toho vetra.
Čaute,
neviete niekto, ako je na tom trail Svätý vrch? Podujal sa niekto na vyberanie vrutov z koreňov a už je to bezpečné jazdiť?
Alebo tam ešte stále pribúdajú nástrahy?
Konečne zmenili pravidlá, že sa počíta len najkratšia vzdialenosť do práce (preto som sa nezapájal). Každopádne stále platí, že výraznejšie navyšovanie vzdialenosti by sa nemalo započítavať, ako tak čítam pravidlá.
Ja neviem na isto ze ci to bol defekt. Nenasiel som dieru ani stopy tmelu. Na BK som umyl koleso pod vodovodom ale aj tak nic. pod BK som si všimol ze sa moc hojdam na sedanke cize bud som cestou upgrejdol na fulla alebo co je pravdepodobnejsie ze mam defekt. Som zliezol a zadne koleso mohlo mat tak 0,5 bar. Hore som dofukol kompresorom, par krat potocil a ked som to cekoval neskor tak to tlak drzalo. Takze bud defekt na SV3 ale nejaky maly alebo mi niekde odfuklo okolo rafiku. Z domu som vyrazal s 1,3 bar lebo som to fukal presne. Mam novy Aspen WT.
Pozri, ja uz som si vcera hovoril, ze sa nejdem k nicomu vyjadrovat, ale vyjadrim sa. Vcera som si vsimol na krasnanskom pri horarni uz je osadeny zakaz vjazdu smerom hore. Nepamatam si, ze by tu bol vysledok toho rozhovoru s lesmi co mal byt ohladom toho trailu (Laco Findl), ale predpokladam, ze ta aktivita je len dalsia partizancina ludi okolo toho trailu (mozem sa mylit, fakt neviem). Anyway, myslim si o tych klincoch na Svatom samozrejme svoje, ale toto cele je vysledok toho, ze si niektori cyklisti myslia, ze mozu robit co ich napadne (aj ked uznavam, ze niekedy tie pohnutky mozu byt dobre) a bohuzial mi ostava len verit, ze to nezacne gradovat.
Tam je nejaka random znacka zakaz jazdy v protismere ale zaroven je tam v tom protismere namalovane C na stromoch Tam to treba cele zrusit alebo postavit normalne xc napojenie viac po vrstevnici.
Vzdy tam bola vystupova trasa kolmo hore. Aj po vybudovani lunaparku osadili malu znacku ukazujucu smer vystupu. Jazdievam tadial casto a aj budem jazdit. Samozrejme si vsimam, ci niekto nezjazduje smerom dole, aby som ho nekrizoval. Nejake samodomo vyrobene znacky si mozu tak jedine...
A to je zle podľa pár príspevkov z minulého roka. Obojstranná má byť "serpentínová" trasa, kde partizáni dali "zákaz vjazdu" zdola. Možno si to takto vybavili na príslušnom úrade alebo v MLB.
romanx Mne celkom hej, tadial som siel len raz. Ale nie preto ze by som to nezvladal ale preto ze to k tomu vsetkemu okolo nejak nesedi. To mas relativne pohodovy singlacik vsade okolo a zrazu tam je nieco taketo. A ta kolotocarina je to iste smerom nahor i nadol.
Inak mam na to aj rozne pohlady z dvoch odlisnych pripadov.
- Prvy je jazda singlespeedom na ktorom je cely ten stavany usek ci uz po tejto zmienovanej ale i po druhej strane cesty ovela viac za trest. Namiesto toho aby si to drzalo aky taky flow ako singlace na ktore sa to napaja, to je same zbytocne prudke stupanie a klesanie. Zvysok singlacov pohodicka toto je zbytocne silove. Kludne si skuste prejst vsetky BA singlace prevodmi 32/16 alebo 32/18 ze ktory vam bude najviac vadit. Mne jednoznacne tento stavany krasnansky a ten hned vedla stavany bagrom iduci smerom od/k MS.
- Druhy je ta kolotocarina vs moja dochramana noha. Nejake kratsie korenove alebo jemne kamenne useky zvladam ale tie kompresie alebo jamy medzi odpalom a dopadom co mi potiahnu nohu aj s bajkom odomna su za trest este viac. To clovek zisti az ked ma nejaky problem ze aha, ono to nieje uplna pohoda aj ked sa to da prelorovat. Pritom zvysok singlacov na okoli je na pohodu, ked si tam chcem nieco tymto predlzenim krasnanskeho spojit tak ten usek idem nadol rovno lesom.
Za mna to chce rozumne prepojenie ktore sa bude drzat stylom tomu co je na singlacoch ktore to prepaja. Ziadne prekazky, klopky, vlny, wallrajdy, prudke stupania ci klesania. Ci to bude okrem ineho obchadzat ten lunapark alebo sa to tam rozkope mi je nejak jedno. Vzhladom na to akym sposobom to tam vzniklo by mi vobec nevadilo keby to odtial rovnakym sposobom i zmizlo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
neviete niekto, ako je na tom trail Svätý vrch? Podujal sa niekto na vyberanie vrutov z koreňov a už je to bezpečné jazdiť?
Alebo tam ešte stále pribúdajú nástrahy?
Konečne zmenili pravidlá, že sa počíta len najkratšia vzdialenosť do práce
Vraj dnes znova, mam infos
Veď rovno napíš, že štyria cyklisti dnes
A to je zle podľa pár príspevkov z minulého roka. Obojstranná má byť "serpentínová" trasa, kde partizáni dali "zákaz vjazdu" zdola. Možno si to takto vybavili na príslušnom úrade alebo v MLB.
Inak mam na to aj rozne pohlady z dvoch odlisnych pripadov.
- Prvy je jazda singlespeedom na ktorom je cely ten stavany usek ci uz po tejto zmienovanej ale i po druhej strane cesty ovela viac za trest. Namiesto toho aby si to drzalo aky taky flow ako singlace na ktore sa to napaja, to je same zbytocne prudke stupanie a klesanie. Zvysok singlacov pohodicka toto je zbytocne silove. Kludne si skuste prejst vsetky BA singlace prevodmi 32/16 alebo 32/18 ze ktory vam bude najviac vadit. Mne jednoznacne tento stavany krasnansky a ten hned vedla stavany bagrom iduci smerom od/k MS.
- Druhy je ta kolotocarina vs moja dochramana noha. Nejake kratsie korenove alebo jemne kamenne useky zvladam ale tie kompresie alebo jamy medzi odpalom a dopadom co mi potiahnu nohu aj s bajkom odomna su za trest este viac. To clovek zisti az ked ma nejaky problem ze aha, ono to nieje uplna pohoda aj ked sa to da prelorovat. Pritom zvysok singlacov na okoli je na pohodu, ked si tam chcem nieco tymto predlzenim krasnanskeho spojit tak ten usek idem nadol rovno lesom.
Za mna to chce rozumne prepojenie ktore sa bude drzat stylom tomu co je na singlacoch ktore to prepaja. Ziadne prekazky, klopky, vlny, wallrajdy, prudke stupania ci klesania. Ci to bude okrem ineho obchadzat ten lunapark alebo sa to tam rozkope mi je nejak jedno. Vzhladom na to akym sposobom to tam vzniklo by mi vobec nevadilo keby to odtial rovnakym sposobom i zmizlo.