Ahojte, neviem, či je tu už takáto téma, asi nie, našiel som nejaké podobné na konkrétne destinácie, tak by som chcel založiť túto novú tému

. Tento rok by som sa už rád vybral na takúto bajkerskú dovolenku, no nemám žiaľ takú partiu, s ktorou by som niečo takéto podnikol. myslím niečo pojazdiť na týždeň do Alp, prípadne aj iné zaujímavé destinácie, najmä po Európe. Ak máte rovnaký problém ako ja, že chcete niekam ísť, no nie je s kým, tak, môžte napísať a možno sa občas nájde pár ľudí, ktorých by oslovila rovnaká destinácia. Druha možnosť by bolo ísť cez nejakú cestovku, neviem či aj na Slovensku existuje takáto CK kancelária, zameriavajúca sa na
mtb špeciality

, v ČR ich pár je, no od nás by to bolo predsa jednoduchšie. Budem rád ak napíšete aj nejaké tipy, na destinácie ktoré stoja zato, prípadne čo sa týka cestoviek aj konkrétny zájazd

.Mňa zaujímajú prevažne pekné single a vysokohorské scenéria, oslovilo ma napr. toto
http://www.alpina.cz/zajezdy/davos-mtb takže niečo v tomto štýle, no samozrejme môže to byť aj niečo úplne iné, niečo podľa vaších predstáv a tak ako si predstavujete ideálnu mtb dovolenku vy
Keď sme boli v lete, tak trasy sme vyberali podľa Trailforks. Bývali sme v Petra Ligure, ubytko sa volalo Casa Vacanze Ferrando. Shuttle som využil raz, inak sme všetko šľapali. Cestovka netuším, boli sme na dvoch autách. Bikovanie parádne, pekné technické traily, niektoré aj rýchlejšie. Rátaj s tým, že začínaš pri mori a tie dlhšie traily začínajú skoro 1000 m.n.m takže ak nebudete používať shuttle tak je to dosť zaberačka. Dajú sa ale vybrať aj pekné, nižšie položené. My sme tam boli po týždni jazdenia vo Francúzsku tak sa priznám, že sa mi už moc nechcelo. Dal som si 1 výšľap za deň a potom som sa kúpal v mori.
Ceny vyššie ako u nás ale dá sa to prežiť. Variť sme skoro nevarili, vždy sme sa skočili niekam najesť. Pivo 3-4E, strik lacný, predávajú po pol litry alebo litry,už si presne nepamätám
My máme zabookované ubytko od 16.7. - 27.7.2018 a chceme pojazdiť po okolí aj po Julských Alpách, prípadne nejaký ten rafting a pod. Nejaká slovenská spoluúčasť v tom termíne by potešila ...
Cipo11 na slovenskú "spoluúčasť" sa môžeš spoľahnúť, len sa budes musieť dívať po oblohe, aj ked uz som raz pribalil aj bike
A ešte k terminu, prelom júla a augusta je štandardne prevyvoj kopovitej oblačnosti s častými burkami z tepla v poobednych hodinách, takže treba vyraziť skôr ráno a vždy mať pláštenku a cca 2- 3 hodky prečkat v reštike, alebo schovaný v autobusových zastávkach ( niekedy tam byva plno: bike + moto + PG ), ale dá sa s tym vybabrať pri dlhodobo nepriaznivej predpovedi presumon na nedaleky južnejši region čo my voláme "Lijak", tiež super pre biky a s výhľadom až na more. Naj pocko pre bike dovolenku je september - október, kedy je aj na hrebeňoch stabilné počasie s nádherným výhľadom.
Si myslíš, že ťa budem hľadať na nebi a sekne ma v krku?
http://mtnlovers.sk/clanok/139/sprievodca-trailami-vo-finale-ligure
O necelé dva týždne (8.4.) sa chystám na 6 dní pobikovať (AM) Mallorcu. Pokiaľ by sa náhodou chcel niekto pridať, kľudne sa ozvite. Bike požičiavam tam, auto booknuté.
Resp. ak ste tam už niekto jazdili mtb, budem rád za každú radu.