Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
2 Minikin. Vďaka za obsiahly popis trasy navnadil si ma, niekedy to tiež skúsim prejsť. Neviem či si videl tých motorkárov jak sa tam brodili v snehu vedľa hranici z poľskej strany možno oni budú jazdiť hraničný hrebeň a
tak bude zjazdný aj pre nás. Za aký čas sa dá zhruba prejsť z Obručného do Cigeľky, a ešte ťa poprosím, z ktorej strany je to lepšie jazditeľné?
Aj ja dakujem za report minikin. Snad sa v lete konecne podari prejst ten usek SR/PL hranice aspon do Kurova. Clovek ma predsa len chut spoznat nove kuty Slovenska.
Osobne odporucam smer: Obrucne-Kurov-Cigelka
Useky:
Obrucne-Kurov sedlo (nejakych 20km, nastupane (tusim) 570m) - zjazdne komplet obojstranne, cas zavisi od ... vykonnosti, fotografickych snah a ucelu (kto sa prisiel viac kochat, bude mu to trvat dlhsie, kto bude prvy krat hladat aj Kralovu studnu aby sa napil vody mal by si priratat aspon polhodinu )
(cez luku za kralovou studnou sa ide nie presne po znacke, ale po ceste, inac sa stale drzime hranicnych kolikov - je tam jedna "zakerna" cesta iduca rovno do Polska ale hranica zataca o 90 stupnov doprava)
Kurov sedlo - Cigelka: existuju 3 sposoby
1. najrychlejsi je do Petrovej (odbocka z hlavnej cesty na Baredejov 200m za hranicou dolava) a po ceste do Cigelky (5 km, nastupane 100m), cast zjazdna len v smere Kurov sedlo - Petrova (nejakych 200m prudky zjazd)
2. Petrova-Fricka-Izby (Polsko) - odtial je neznacena cesta (pred dedinou Izby pred mostom cez potok doprava, po par kilometroch okolo opusteneho kostola) na hranicu pod Ostrym Vierchom (200m vynos na vrch) a potom kamenisty vacsinou zjazd az do sedla nad Cigelkou - odtial po zltej znacke zjazd do Cigelky
cele asi 20km nastupane aspon 500m
3. Z Kurovskeho sedla - po hranici - do sedla Beskid (pod Lackovu, najvyssi vrch hranicneho hrebena, nezjazdneho ani hore ani dole z oboch stran) a potom na Izby a dalej ako v bode 2 (dlzkou mozno rovnake ako 2, len to bude trvat dlhsie a nastupa sa viac, pribudne nezjazdny usek niekolko sto metrov pod vrchom Czertez)
Ja by som preferoval 2 pretoze legalne prejst hranicu Fricka-Izby je mozne az teraz, aj ked sa tam chodi uz od nepamati.
Cas jazdy zavisi od vykonnosti a tiez najdenia spravnej cesty (ak je tam clovek prvy krat a nie je si isty cestou a musi skusat a hladat tu spravnu alebo nebodaj zakufruje a musi sa vratit alebo sa jednoducho castejsie zastavi a foti a "kocha" sa prirodou, alebo narazi na jej plody - huby, cernice ... ), ak idem
Z BJ na Obrucne po ceste (25km), na Cigelku a potom z Cigelky do BJ (20 km) (Cigelka-BJ ma minimalne 2 trasy, kedy sa clovek takmer uplne vyhne hlavnym cestam a cestam 2 triedy) je to pre mna na celodenny vylet (9:00-15:00 ??? mozno stihnem).
Toto je oblast mineralnych pramenov, kazda dedina v okoli (Petrova, Fricka, Cigelka, Vysny Tvarozec, Nizny Tvarozec ako aj polske Tylicz, Wysova maju svoje pramene mineralnych vod) Samozrejme ich oblast doplnaju aj polske kupelne mesto Krynica a Bardejovske Kupele...
2 Minikin: Vďaka za podrobnú inštruktáž, už som ju uložil aby som ju v lete nemusel hľadať. Určite to prejdem a možno nás bude viac z Prešova, ktorí budú mať o túto trasu záujem. Už len objednať dobré počasie.
Tá poľská mapa nemá chybu a tie cyklo trasy im môžeme len závidieť.
"Tá poľská mapa nemá chybu a tie cyklo trasy im môžeme len závidieť. "
Na mape to vyzera dobre, ale skutocne znacenie v terene je na niektorych trasach velmi slabe. 5 km usek, priama cesta a z nej mnozstvo odbociek a spolu to ma 1 vyblednutu znacku na strome niekde v polovici trasy. A potom z cesty potrebujes odbocit dolava a ziadna znacka. Jasne ze pojdes rovno, "po hlavnej". Ze to bolo zle zistis az ked prides k tabuli "Teren pryvatny! Vstemp surovo zabroniony!"
Ale aspon sa snazia a maju tych vyznacenych tras podstatne viac narozdiel od druhej strane hranice (BJ) kde su vyznacene cyklotrasy (mozno aj 2 alebo 3) a len po cestach 2 triedy medzi dedinami.
Takze prajem dobré počasie, a mozno sa tam aj stretneme, clovek nikdy nevie... V 2007 som Obrucne-Kurov prechadzal aspon 5 krat.
dnes sme s si s Ferom dali cestu udolim Svinky cca 45 km počasie bolo super keby zajtra bolo taky-tak tak doma ma neudrzi ani ...
Preco si nedal vediet? Ja som bol s hajmim a jeho synom iba na asfaltkach v lesoch na Cemjate. V prilohe je vystup z GPS pre tych, co maju nainstalovany Google Earth.
dnes sme s si s Ferom dali cestu udolim Svinky cca 45 km počasie bolo super keby zajtra bolo taky-tak tak doma ma neudrzi ani ...
Preco si nedal vediet? Ja som bol s hajmim a jeho synom iba na asfaltkach v lesoch na Cemjate. V prilohe je vystup z GPS pre tych, co maju nainstalovany Google Earth.
prepac jfab spomynali sme ta ale potom sme skonstatovali ze asi hasis
zajtra ked bude ok pocasie tak to napravime ps. ale len cesta lebo moj speslik je u Fera v servise
Jak iba po asflatkach. Veď na záver sme si to sprestrili celkom slušnym zjazdikom v terene čo bola asi najlepšia časť včerajšieho výjazdu.
kuva chlapi, neserte ma, ja musim este do piatku trcat v Stuttgarte ... ani som si Toru este nestihol otestovat ... a navyse je tu pocasie na bike jak stvorene
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak bude zjazdný aj pre nás. Za aký čas sa dá zhruba prejsť z Obručného do Cigeľky, a ešte ťa poprosím, z ktorej strany je to lepšie jazditeľné?
Useky:
Obrucne-Kurov sedlo (nejakych 20km, nastupane (tusim) 570m) - zjazdne komplet obojstranne, cas zavisi od ... vykonnosti, fotografickych snah a ucelu (kto sa prisiel viac kochat, bude mu to trvat dlhsie, kto bude prvy krat hladat aj Kralovu studnu aby sa napil vody mal by si priratat aspon polhodinu
(cez luku za kralovou studnou sa ide nie presne po znacke, ale po ceste, inac sa stale drzime hranicnych kolikov - je tam jedna "zakerna" cesta iduca rovno do Polska ale hranica zataca o 90 stupnov doprava)
Kurov sedlo - Cigelka: existuju 3 sposoby
1. najrychlejsi je do Petrovej (odbocka z hlavnej cesty na Baredejov 200m za hranicou dolava) a po ceste do Cigelky (5 km, nastupane 100m), cast zjazdna len v smere Kurov sedlo - Petrova (nejakych 200m prudky zjazd)
2. Petrova-Fricka-Izby (Polsko) - odtial je neznacena cesta (pred dedinou Izby pred mostom cez potok doprava, po par kilometroch okolo opusteneho kostola) na hranicu pod Ostrym Vierchom (200m vynos na vrch) a potom kamenisty vacsinou zjazd az do sedla nad Cigelkou - odtial po zltej znacke zjazd do Cigelky
cele asi 20km nastupane aspon 500m
3. Z Kurovskeho sedla - po hranici - do sedla Beskid (pod Lackovu, najvyssi vrch hranicneho hrebena, nezjazdneho ani hore ani dole z oboch stran) a potom na Izby a dalej ako v bode 2 (dlzkou mozno rovnake ako 2, len to bude trvat dlhsie a nastupa sa viac, pribudne nezjazdny usek niekolko sto metrov pod vrchom Czertez)
Ja by som preferoval 2 pretoze legalne prejst hranicu Fricka-Izby je mozne az teraz, aj ked sa tam chodi uz od nepamati.
Cas jazdy zavisi od vykonnosti a tiez najdenia spravnej cesty (ak je tam clovek prvy krat a nie je si isty cestou a musi skusat a hladat tu spravnu alebo nebodaj zakufruje a musi sa vratit alebo sa jednoducho castejsie zastavi a foti a "kocha" sa prirodou, alebo narazi na jej plody - huby, cernice ... ), ak idem
Z BJ na Obrucne po ceste (25km), na Cigelku a potom z Cigelky do BJ (20 km) (Cigelka-BJ ma minimalne 2 trasy, kedy sa clovek takmer uplne vyhne hlavnym cestam a cestam 2 triedy) je to pre mna na celodenny vylet (9:00-15:00 ??? mozno stihnem).
Toto je oblast mineralnych pramenov, kazda dedina v okoli (Petrova, Fricka, Cigelka, Vysny Tvarozec, Nizny Tvarozec ako aj polske Tylicz, Wysova maju svoje pramene mineralnych vod) Samozrejme ich oblast doplnaju aj polske kupelne mesto Krynica a Bardejovske Kupele...
Mapy oblasti:
http://www.e-gory.pl/index.php?option=c ... Itemid=145
http://www.turistickamapa.sk
Tá poľská mapa nemá chybu a tie cyklo trasy im môžeme len závidieť.
Na mape to vyzera dobre, ale skutocne znacenie v terene je na niektorych trasach velmi slabe. 5 km usek, priama cesta a z nej mnozstvo odbociek a spolu to ma 1 vyblednutu znacku na strome niekde v polovici trasy. A potom z cesty potrebujes odbocit dolava a ziadna znacka. Jasne ze pojdes rovno, "po hlavnej". Ze to bolo zle zistis az ked prides k tabuli "Teren pryvatny! Vstemp surovo zabroniony!"
Ale aspon sa snazia a maju tych vyznacenych tras podstatne viac narozdiel od druhej strane hranice (BJ) kde su vyznacene cyklotrasy (mozno aj 2 alebo 3) a len po cestach 2 triedy medzi dedinami.
Takze prajem dobré počasie, a mozno sa tam aj stretneme, clovek nikdy nevie... V 2007 som Obrucne-Kurov prechadzal aspon 5 krat.
sa pridam,ked bude vhodny termin.
sa pridam,ked bude vhodny termin.
OK. Hodím to tu.
2 Minikin: Dobre vedieť , že to nie je také super ako to vyzerá. Veď sú z rovnakého kmeňa ako my.
nic si z toho nerob kazda sranda nieco stoji aj Dijk sprta
nic si z toho nerob kazda sranda nieco stoji aj Dijk sprta
To jedine ma utesuje. A v kine som ako na kone, pardon, heklerovi.
prepac jfab spomynali sme ta ale potom sme skonstatovali ze asi hasis
zajtra ked bude ok pocasie tak to napravime ps. ale len cesta lebo moj speslik je u Fera v servise
tak-tak ale vten utorok držime prsty
Jak iba po asflatkach. Veď na záver sme si to sprestrili celkom slušnym zjazdikom v terene čo bola asi najlepšia časť včerajšieho výjazdu.