Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
V nedeľu výjazd po Slanských. Oproti minulému týždňu podstatne viac snehu...výjazd z Pustého poľa na Hanušovské sedlo takmer od polovice len tlačením.
Vyšná Šebastová - Podhradík - Pusté Pole - Hanušovské Sedlo - Sigord - Zelená cez RNV do PO
PS: Alfi serus
A ak by náhodou niekto našiel po tejto trase modru termosku Camelbak ozvi sa, musela mi vypadnúť
Ahojte, otazka tu uz sice bola, ale popytam sa este raz, mozno niekto odpise obsirnejsie chystam sa na cestaku z Majdanu do Livova cez Sedlo Priehyby, da sa to zvladnut na cestaku s 25 mm plastami? Ziletka uz ma za sebou lahodky typu Sliezsky dom, takze ju len tak hocico neodstavi...
Ten usek som presiel minuly rok, ale teploty boli vtedy okolo nuly, čiže blato bolo pekne stuhnuté a dalo sa po ceste pekne prejsť bez zosadnutia. Najhoršie je to ale na začiatku kde je to viac kameniste a treba dávať pozor. Hore ako som spominal je to menej kamenov ale s blatom. Keď dôjdeš na sedlo, potom do livova ide už asfaltka (pozor na diery).
Okay, dikes hlavne aby to bolo prejazdne a nemusel som tlacit par kilometrov
Toto je stav cesty z augusta minulého roku. Z Majdanu po Priehybu viac menej len šotolina. Fotka je cca 1 km pred Priehybou, z toho lepšieho úseku. Dole za Majdanom to bolo ešte rozbitejšie, zvlášť pri skládke dreva. Miestami bol nasypaný nový makadam. Na žiletku podľa mňa nebárs. Z Priehyby dole do Livova asfaltka v norme, na jednom mieste (cca v polovici) na asi 100 metrovom úseku šotolina a naplaveniny z kopca. Treba dávať pozor, vletieť tam na žiletke rovná sa istý pád.
V nedeľu pojazd po Slanských... až na pár zadrbaných miest od lesníkov bolo fajne....Ak by sa chcel niekto nabudúce pridať píšte...chodím každú nedeľu ráno ak sa dá
Včera jarná klasika - Ružín. Aby to nebola nuda asfaltom, tak tam terénom cez Rešetku a s5 cez Sedlické lúky, Sopotnicu, Pilerov mlyn a Kendický kríž. Úsek trasy Radatice, Rešetka, nad Klenovom je teraz zjazdný, až na pár horších metrov v lese za Radaticami. Sedlické lúky sú tiež zjazdné, sem tam konár po ťažbe. Najhoršie je to nad Pilerovým mlynom, tam buldozérom zrovnávali cestu. Pozor nové rampy! Vyššie na modrej pri vjazde z lúky do lesa, je to zarúbané a neprechodné. Musel som tlačiť rúbaniskom a lesom - cca 100m. Na prekvapkanie všade sucho, samozrejme okrem úseku Kvašná - Radatice.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/5d2b290837/
Po Pečovskú Novú Ves je to po asfaltke, ďalej pokračuje vyjazdený chodníček popri trati, ktorý ak je sucho je bez blata. Za Pečovskou cez Jakubovu Voľu je to po blate až do Rožkovan. Od Rožkovan do Lipan neviem.
tým smerom od konca cyklochodníka pred červenicou skoro nikdy blato nie je, sú to staré družstevné cesty, lúky...tak sa nemáš čoho báť až do kamenice -smer minčol
Dnešný cyklovýlet okolo ružína. Pri výbere trasy som sa inšpiroval od Racho. Počasie bolo výborné, polojasno, 20 stupňov, severný vietor. Trasa plne priechodná až na krátky úsek na modrej značke (viď foto). Spolu 84,5 km a 2105 výškových (podľa Stravy).
my sme dali po zelenej smer sigord, hanuš. sedlo, lúka za oblíkom, údolie obrov, kukoreliho chata,kotrabec, obracaná st., grimov, dubník, rovnako veľmi slušné počasie, všade sucho...70 km nám stačilo...
V nedeľu som konečne prešiel zvážnice pod Šimonkou resp. Obracanou studňou.
Už som to plánoval veľmi dlho. Najviac ma zaujímala zvážnica, "paralelka" pod "Kráľovskou cestou", ktorá by sa snáď dala využiť v zime na bežky. Z Obracanej som zozjazdoval po Hermanovskom turistickom chodníku na prvú odbočku doprava. Táto odbočka vedie pod Ivanov vrch na zelenú t.z. a je obstojne zjazdná. Pokračoval som strmo dole zelenou, až na ďaľšiu odbočku, tentoraz vľavo. Po spočiatku strmo stúpajúcej, kamenistej ceste, ktorá sa následne zmiernila som sa vrátil na Hermanovský chodník. Táto cesta je tiež obstojne zjazjdná.
Pri chate Štredni hrunok som sa dostal na "paralelku", ktorá na začiatku vyzerala celkom sľubne. Bohužiaľ ďalej je prejdená buldozérom a LKT a na bike je v terajšom stave skoro nepoužiteľná, a to je teraz sucho. Po brodení a prenášaní som sa dostal k chate Valentína. Od nej zase v opačnom smere po zvážnici tiež prejdenej buldozérom
som sa vrátil na Hermanovský tur. chodník a po ňom k Hermanovskej (Zajacovej) chate. Odtiaľ už po známych cestách cez Údolie Obrov na lúku Za Oblíkom atď. do Po.
Trasa Slanske: http://www.cykloserver.cz/f/55cf292088/
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vyšná Šebastová - Podhradík - Pusté Pole - Hanušovské Sedlo - Sigord - Zelená cez RNV do PO
PS: Alfi serus
A ak by náhodou niekto našiel po tejto trase modru termosku Camelbak ozvi sa, musela mi vypadnúť
Toto je stav cesty z augusta minulého roku. Z Majdanu po Priehybu viac menej len šotolina. Fotka je cca 1 km pred Priehybou, z toho lepšieho úseku. Dole za Majdanom to bolo ešte rozbitejšie, zvlášť pri skládke dreva. Miestami bol nasypaný nový makadam. Na žiletku podľa mňa nebárs. Z Priehyby dole do Livova asfaltka v norme, na jednom mieste (cca v polovici) na asi 100 metrovom úseku šotolina a naplaveniny z kopca. Treba dávať pozor, vletieť tam na žiletke rovná sa istý pád.
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/915298/bicykel-.html
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/5d2b290837/
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/5fc0291837/
Foto: https://racho.rajce.idnes.cz/Nizna_Mysla%2C_V._Milic%2C_sutok_Torysy_a_Hornadu/
Trasa Poráč: http://www.cykloserver.cz/f/7f8e292087/
V nedeľu som konečne prešiel zvážnice pod Šimonkou resp. Obracanou studňou.
Už som to plánoval veľmi dlho. Najviac ma zaujímala zvážnica, "paralelka" pod "Kráľovskou cestou", ktorá by sa snáď dala využiť v zime na bežky. Z Obracanej som zozjazdoval po Hermanovskom turistickom chodníku na prvú odbočku doprava. Táto odbočka vedie pod Ivanov vrch na zelenú t.z. a je obstojne zjazdná. Pokračoval som strmo dole zelenou, až na ďaľšiu odbočku, tentoraz vľavo. Po spočiatku strmo stúpajúcej, kamenistej ceste, ktorá sa následne zmiernila som sa vrátil na Hermanovský chodník. Táto cesta je tiež obstojne zjazjdná.
Pri chate Štredni hrunok som sa dostal na "paralelku", ktorá na začiatku vyzerala celkom sľubne. Bohužiaľ ďalej je prejdená buldozérom a LKT a na bike je v terajšom stave skoro nepoužiteľná, a to je teraz sucho. Po brodení a prenášaní som sa dostal k chate Valentína. Od nej zase v opačnom smere po zvážnici tiež prejdenej buldozérom
som sa vrátil na Hermanovský tur. chodník a po ňom k Hermanovskej (Zajacovej) chate. Odtiaľ už po známych cestách cez Údolie Obrov na lúku Za Oblíkom atď. do Po.
Trasa Slanske: http://www.cykloserver.cz/f/55cf292088/