Spišských 333 EXTREME je nonstop pretek určený pre nadšencov horskej (MTB) cyklistiky, ktorí sú odhodlaní zabojovať s prírodou často na hranici svojich možností.
Spišských 333 EXTREME je obrovskou výzvou, pri ktorej otestuješ sám seba, zabojuješ so svojím ja v extrémne náročnom preteku bez podpory. Siahneš na dno svojich fyzických ale aj psychických síl, ale v cieli sa všetko premení na pocit skutočného uspokojenia, nielen z preteku, s poznania krásy hor na Spiši, ale aj z poznania nových priateľov a ich životnej filozofie. Nezáleži na poradí v cieli, nezáleží na cenách, tvojim víťazstvom bude absolvovanie tohto krásneho extrémneho preteku.
Hlavne fakty o preteku
Miesto konania: Poráčská dolina, areál relax & sport centra Poráč PARK
Štart: 2.8..2013 o 9:00 hod
Dĺžka preteku: 333 km
Prevýšenie: 5600 metrov
Motto: „Keď si myslíš že už nemôžeš, môžeš ešte 3x toľko!“
Značenie: Trať je vytýčená takmer výlučne (97% trate) po značených cyklotrasách v regióne Spiša. V Úsekoch mimo oficiálnych cyklotrás sa budú účastníci orientovať podľa obdržanej mapy, podľa GPS, pripadne podľa doplnkového značenia organizátora.
Povrch : asfalt cca 65 %, spevnené lesné cesty cca 35 %
Podpora a doprovod: Tento pretek je pretekom bez podpory.
Dôležite upozornenie! Pretek absolvujú všetci účastníci na vlastné nebezpečie!
333extreme.spis-region.sk
Web preteku Spišských 333 EXTREME
Propozicie k preteku
Priklaska na pretek
Mapka na Cykloserveri
Trasa vo formate GPX
posledný komentár: 6. 5. 2018 o 22:06
V propoziciach mame uvedene, ze dokladom o absolvovani uplnej trate je bud zaznam GPS alebo fotky (originaly z EXIFom) kontrolnych bodov. Ja navrhujem fotit kontrolne body kazdemu, nakolko v pripade zlyhania GPS ( k comu moze dojst velmi lahko) nebudu mat ako preukazat absolvovanie trate. Teda moje odporucanie znie zaznam GPS aj fotit.
PREZENTÁCIA začína už dnes od 19.00 a končí zajtra o 8.30. Verím že nás svojou účasťou poctia aj doteraz neprihlásení pretekári. Srdečne Vás vítam a tešíme sa na Vás.
Aktuálne informácie z trasy
Priebežné poradie
Výsledková listina preteku
Aj ja sa chcem v prvom rade poďakovať organizátorom za úžasnú akciu. Absolvoval som už niekoľko desiatok cyklistických akcií ale tato bola jedinečná. Obdiv si nezaslúžia iba všetci zúčastnení pretekári, ale i trpezliví a obetaví organizátori.
Môj príbeh: Keďže som skôr športovejší jazdec, urobil som si vlastne s tohto extrémneho preteku dva tréningové jednotky 187 km a 142 km. Prvý deň po trošku chaotickom úvode a zaujímavej adrenalínovej vložke som dobehol s druhou skupinkou prvých dvoch v Spišských Vlachoch. Potom som s prvými dvoma pokračoval smerom na Branisko a Levočské vrchy. Naše tempo bolo zo začiatku celkom slušné. Pravidelne sme stáli, fotili, niečo zajedli, zapili ale zbytočne sme sa nezdržiavali. Tak sme pokračovali až na Kováčovú vilu. Tam nás príjemne prekvapilo občerstvenie. Dá sa povedať, že som tam dostal druhý dych. Po príjemnej pauze sme pokračovali na Levoču a hore na Kúty. V kopci nad Levočou som sa cítil veľmi dobre a tak som na svojich parťakov nazbieral na vrchole niečo cez 15 minút. Minimálne ďalších 10 minút sme si oddýchli a pokecali na vrchole. Neskôr sme sa pomalí vydali smerom na Uložu, kde nás dobehol v poradí 4. pretekár. Keďže som sa cítil dobre a vedel som, že prvý deň ukončím na Košiarnom briežku pustil som sa s ním dopredu. Verím že chlapci (Stano a Dano) s ktorými som šiel pol dňa mi to už odpustili
Druhy deň po relatívne dlhom oddychu som sa opäť cítil veľmi dobre a tak som si povedal že si to idem naplno užiť. Na trať (Košiarný briežok) som sa dostal o 8:33 čo predstavolo asi 22. miesto. Neskôr som zistil, že ma riadne boli zadok hlavne na tých poplátaných cestách. Ale dostal som sa do tempa, postupne predbehol nejakých trinástich pretekárov. Pravidelne som pil, jedol a fotil. Išlo to celkom rýchlo až som sa dostal do Hnileckej doliny na práve poludnie. Bolo to peklo na tej rozpálenej ceste. Musel som odbočiť s trate a občerstviť sa. Strašne som už chcel prísť do lesa. Ale ta cesta bola nekonečna. Nakoniec sa to podarilo a ja som pred Gelnicou odbočil do ľavá na Turzov do kopca. To som ešte netušil čo ma čaká. Ledva som vyšiel ten kopec po asfalte, keď zrazu po pravotočivej zákrute ma to zastavilo. Vzadu som mal kazetu 11-25 s cesťaka. Nebol som schopný pohnúť sa dopredu. Vtedy prišla na mňa kríza s prehriatia organizmu. Celý ten úsek Hnileckou dolinou sa mi piekla hlava pod čiapkou a prilbou. Dobre, že som rýchlo zistil v čom je problém, lebo ešte 5 minút a odpadol by som. Dal som si dole prilbu a rozopol sa. Popri ťažkopádnej a kombinovanej chôdzi a jazde na najľahšom prevode na Krompašský kopec som si niekoľkokrát ponadával, že čo si to ty organizátori na nás pripravili po absolvovaných 300 km. Pokladom v tej fatamorgáne bol pre mňa ten prameň po ľavej strane asi dva km pod vrcholom. Strávil som tam asi 15 minút a pomaly som sa dostaval s tých múk. Chcel som si v ňom i pospať alebo aspoň zaplávať ale nedalo sa
Ešte nejaké údaje:
Čas jazdy prvého dňa po Košiarný briežok 187km: 9:25 (+1:48 oddych), 19,8 km/h
Oddych medzi 1. a 2. dňom: 11h a 20 minút
Čas jazdy druhého dňa Košiarný briežok - Poráč 142 km: 6:20 (+36 m oddych), 22,5 km/h
Spálene kalórie za 329 km: 12900 kcal
Jedlo na trati za 329 km: cca.15 musli tyčiniek, rožky z občerstvovačky,
Pitie na trati: 3 x vodný rezervoár 2,5 litra, cca. 10 x 0,75 l fľaša = 15 litrov, voda s prameňou, iontaky, magnéziové fľaštičky 3 ks
Predpokladaný vypotený objem = 20 litrov potu!!! ... No stalo to zato.
Ešte ráz všetkým ĎAKUJEM! za super zážitok.
Teším sa na ďalší ročník.
Doplnená fotogaléria na webe . Sú k dispozícii aj ucelené bloky fotografii na stiahnutie.
Chcem poprosiť všetkých účastnikov ktorý sa chcú podeliť s fotografiami nech mi ich zašlú na adresu [email protected] , prípadne poskytnú link na download.
Vďaka
S tvojej strany netrebalo nic extra, iba sa lepsie pripravit. Kedze mas mobil s GPS (predpokladam z androidom) nepotreboval si k tomu vela. Stacilo sa poobzerat (napriklad aj tu na fore) nainstalovat si do mobilu niektoru z aplikacii, napr. OruxMaps, Androzic alebo niektoru inu, zohnat si offline mapy danej oblasti natiahnut track co bol zverejneny na webe a mohol si ist podla GPS a neskoncil by si v Zalubici. Nebolo potrebne vynalozit ani Euro naviac, len sa poobzerat kolo seba ako to robia ini. Budes vediet nabuduce