Mam plan v lete dat nejaky poriadny transalp. napriklad nieco ako toto: http://www.transalp.info/albrecht-route-v2/index.php Zatial nemam naisto nikoho kto by siel. Predstavujem si to tak ze by sme sli co najvolnejsim stylom, s tym ze by sme varili, spali ak by sa dalo pod volnym nebom alebo stan. Proste naklady znizili na minimum. Zaroven sa zmestili do 30l batohou aby sme nemali nosice, chcem ist co najviac terenu. Trasa Innsbruck-Torbole. Slo by sa asi nadlhsie nez je v itenerari hore, cize cely by trval tak 9dni+cesty. Otazka je, ci tu na fore najdem niekoho s kym by som to mohol naplanovat?? ak ano tak piste..
Ak niekto ma s podobnou trasou skusenosti, podele sa zidu sa.
dik
posledný komentár: 31. 5. 2012 o 13:05
V noci je tam dost kosa,treba mat teple oblecenie.
Trasu si pozriem,ked sa dostanem k pc,mozno nieco budem vediet poradit.
a výbavou ako si predstavuješ......
a predpokladam, že Ťa to asi prejde
a z Insbrucku na juh to bude len 2 x ťažšie
neodhováram Ťa, len daj pozor, aby si na 3. deň nebol veeeľmi sklamaný
vo vybave bude cca tak karimatka nejaky shelter a mini spacak. zrat sa bude vzdy co sa nakupi v potravinach a uvari na mini plynovom varici. Takato vybava sa do 30l batoha + oblecenie zmesti, to mam odskusane..
No a v alpach som jazdil uz vela a viem co to obnasa takze nejsom uplne najimny si myslim.
viem si to predstavit v tom terene tak max. 4 noci s tym co tam treba cez den zvladat a co budem niest na chrbte
z trasy co si postol som isla trasu dna 4 a 5
tiez by som rada isla nieco podobne, ale nie so spanim vonku na divoko, na zemi, bez sprchy a s ruksaciskom na chrbte
snad sa ti to podari prejst
Pozri, teraz vážne. Si skúsený biker a "vonku" to poznáš, tak si zober, koľko vecí nutne potrebuješ iba keď ideš napešo. Zober si, koľko sme toho vláčili v NT alebo keď sme sa trepali naťažko cez tie Javorníky (OK, to by sa fakt dalo vtedy zredukovať), ale tu píšeš 9 dní. 9 dní nie je sranda, potrebuješ viac vecí, ako na 2-3 noci. Ďalej - ideš na biku, potrebuješ aspoň základné náradie => hmotnosť + miesto. + Jedlo, kopa vody, spacák a stan,... je toho celkom dosť.
Osobne si myslím, že sa snažíš skombinovať expedičnú cykloturistiku s "naľahko jazdením", prejsť si ľahko a rýchlo krásne úseky ale nič pritom neniesť, no zároveň mať všetku potrebnú výbavu na 9 dní "vonku". Myslím, že takto to proste nejde. ... A možno sa mýlim, poznám ťa, si schopný všetkého. Možno by som sa aj pridal, ale zatiaľ to sľúbiť neviem.
nie všetko asi, 4 tripy, velmi pekná stránka, fajn fotky
(ešte s k tomu určite vrátim)
ALE
nevidel som veľa 30 l batohov, stanov, karimatiek, ešusov, varičov, spacákov ...
za to som videl doprovodné auto(á), lanovky, penziony, teplé varené kupované jedlo, pivo a ...
max. tak obrázky z kempu, kde vybavenie donieslo auto ...
... ale snov sa netreba vzdávať ...
rád si prečítam report ... PO
veľa štastia
inac nejake dobre tipy na mapy a podobne online pre tieto oblasti rakuska a talianska??
Konečne trochu rozumná reč
Áno.
A co sa tyka stanu, tak ten neni nutny, no ked sa rozdeli medzi obecenstvo na diely ze apsida, spodok a palicky tak neni tazky.
no a padackar, tak nieco na jar naplanujeme take Rudohorie once again.
Na toto urcite nalakas kopu spolubikerov
No a vazne teraz, mas nejaky casovy plan, kedy cca ? Ako na start a do ciela ? Kolko ludi max ? Nebol by lepsi variant ist autom tam a niekto aby isiel autom cca po trase a v priapde problemov niekde "zbehnut" ? Na take nieco by som mozno aj pristupil.
Ako je to bez stanu .. len v spacaku ?
chodim do Alp kazdy rok jazdit, byvame v kempoch v stane, mozem Ti povedat, ze 15 stupnov v noci nebolo, skor k 10st a menej