Celý budúci týždeň by malo byť sucho a teplo a tak sa pohrávam s myšlienkou na túto beskydskú 90-ku:
Attachment:
beskydy2014.png
Je možné etapu ľahko natiahnuť aj na 100km, v prípade že by sa potiahlo napríklad na Staré Hamry.
Ak počasie a zdravie dovolia, chcel by som to absolvovať 24. alebo 25. mája (sobota / nedeľa). Trasa vedie z Čadce cez Milošovú do Šancí, tam pri škole doľava po novej asfaltke až na hranicu SR / ČR. Následne asi 700m poľná cesta a potom šotolina až po asfaltový zjazd do Olešnej. Tam zastávka v Jelitove pri kapličke na vodu. Stúpanie do Hlavíc, zjazd do Klokočova, znovu stúpanie do Bílej, krátky zjazd a finálne stúpanie na Bumbálku. Možností obedných prestávok je viac -Bílá, alebo spomenuté Staré Hamre. Z Bumbálky potom už čistý "dolekopec" až do Čadce.
Je to zatiaľ len taký nástrel, ak by ste to chceli niekto absolvovať či už tento, alebo niektorý iný víkend, dajte vedieť.
Počasie je v tomto prípade dôležité, kedže sa jedná z veľkej časti o lesné úseky kde sa drží vlaha a mokro ešte dlho po daždi, takže bude rozhodovať predpoveď počasia v piatok.
Kava ahoj(sa nepozname ale budeme si asi tykat,ci?). Pozeram ze vyjazdik mas naplanovany okolo mna a urcite by som sa pridal len skoda ze buduci vikend nemozem(pedalovnik-Rajec). Tak ak by ti to nahodou nevyslo alebo si to posunul tak sa hlasim. Aspon by som spoznal dalsieho bikera...
peterkriscak: Jasná tykačka, športovci si predsa nevykajú a tobôž nie v netových diskusiách
Čo sa toho výjazdu týka -uvidím či by sa niekto pridal pretože ísť takú štreku by sa mi samému nechcelo. Ak by aj tento víkend nevyšiel, tak verím že tento rok sa nám nejaký veľký spoločný výjazd podarí!
kava niekedy sa aj ja pridám,ale na tejto trase je na môj vkus veľa frekventovaných ciest.Napr. v Klokočove-Konečná sa dá odbočiť doprava do údolia Černej Ostravice-krásne údolíčko bez áut/boli sme tam s peterkriscak-om/,alebo na Bílej doľava údolím Smradlavy cez Salajku na Bumbálku.Bol som tam vlani s manželkou.Môžem len odporučiť.Z Bumbálky potom na Masarykovu chatu.Na slunečno.cz to vyzerá tak na 25 máj.
Tamojšie cestičky nepoznám, tak som úsek od Klokočova po Makov namaľoval po hlavných cestách. Samozrejme vítam každú zmenu k lepšiemu na trase. Zmena k lepšiemu = menej áut, viac výhľadov a pod.
Ak by sa niekomu z Vás, ktorí to tam poznáte, chcelo v nejakej mapke vyznačiť vhodnejšiu trasu, uvítam to a rád vyskúšam. Akurát by ma zaujímalo, aký povrch tie vedľajšie cestičky majú, či je to asfalt (starý, nový, samá diera), šotolina, panelovka, alebo niečo iné.
V Klokočove konečnej -to je tá odbočka na Biely Kríž, alebo je tam ešte nejaká iná?
Dodatok: Pokúsim sa to namaľovať po tých vedľajších cestičkách, dajte vedieť či som sa trafil a hlavne ma zaujíma stav tých ciest.
Vcera som to bol trochu prešmejdit tu sobotnajsu trasu(kym nezacalo prsat) a cesta paradna. Stromy popadane ale poprepilovane a dane bokom. V Bile vyrastla mala obora-hned vedla cesty tak sa da popozerat. Presiel som to po Salajku(na Bumbalku tiez spevneny povrch) a janocube za dobry tip.
to othelot: určite som to nebol ja. Aktuálne uprednostňujem prírodné krásy,jazdím okolie Makova,Klokočova a Bílej. Najazdených (2014) cca 2400 km.
Ak sa teda žiadna dobrá duša nenájde, budem musieť prezuť a dať to po ceste (nuda).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Je možné etapu ľahko natiahnuť aj na 100km, v prípade že by sa potiahlo napríklad na Staré Hamry.
Ak počasie a zdravie dovolia, chcel by som to absolvovať 24. alebo 25. mája (sobota / nedeľa). Trasa vedie z Čadce cez Milošovú do Šancí, tam pri škole doľava po novej asfaltke až na hranicu SR / ČR. Následne asi 700m poľná cesta a potom šotolina až po asfaltový zjazd do Olešnej. Tam zastávka v Jelitove pri kapličke na vodu. Stúpanie do Hlavíc, zjazd do Klokočova, znovu stúpanie do Bílej, krátky zjazd a finálne stúpanie na Bumbálku. Možností obedných prestávok je viac -Bílá, alebo spomenuté Staré Hamre. Z Bumbálky potom už čistý "dolekopec" až do Čadce.
Celá trasa vedie kysuckými a moravskoslezskými Beskydami s peknými dlhými lesnými úsekmi s občasnými výhľadmi na kysucké dediny aj Čadcu (http://www.panoramio.com/photo/94798703).
Okrem toho je na trase kaplička v Jelitove s horským prameňom (http://www.panoramio.com/photo/94798964) a tiež turistické horské stredisko Bílá s množstvom reštaurácií a nádherným dreveným kostolom Sv. Bedřicha (http://www.panoramio.com/photo/17482125).
Je to zatiaľ len taký nástrel, ak by ste to chceli niekto absolvovať či už tento, alebo niektorý iný víkend, dajte vedieť.
Počasie je v tomto prípade dôležité, kedže sa jedná z veľkej časti o lesné úseky kde sa drží vlaha a mokro ešte dlho po daždi, takže bude rozhodovať predpoveď počasia v piatok.
Štart určite ráno, okolo deviatej hodiny.
Čo sa toho výjazdu týka -uvidím či by sa niekto pridal pretože ísť takú štreku by sa mi samému nechcelo. Ak by aj tento víkend nevyšiel, tak verím že tento rok sa nám nejaký veľký spoločný výjazd podarí!
Ak by sa niekomu z Vás, ktorí to tam poznáte, chcelo v nejakej mapke vyznačiť vhodnejšiu trasu, uvítam to a rád vyskúšam. Akurát by ma zaujímalo, aký povrch tie vedľajšie cestičky majú, či je to asfalt (starý, nový, samá diera), šotolina, panelovka, alebo niečo iné.
V Klokočove konečnej -to je tá odbočka na Biely Kríž, alebo je tam ešte nejaká iná?
Dodatok: Pokúsim sa to namaľovať po tých vedľajších cestičkách, dajte vedieť či som sa trafil a hlavne ma zaujíma stav tých ciest.
Klokočov doprava (smer Biely Kríž):
Bílá doľava (Smer Salajka):
PS: Z Bíléj na Salajku to ide aj okolo nejakého smradľavého prameňa?
Sa mi tá trasa páči čím ďalej, tým viac. Ak nikoho nezoženiem, asi aj sám pôjdem
Ak sa teda žiadna dobrá duša nenájde, budem musieť prezuť a dať to po ceste (nuda).