Ahoj, máte niekto skúsenosti praktické, teoretické prípr. vyjadrite svoj názor na 29´´ biky. Silno uvažujem do novej sezony skúsiť /po prečítaní o ich jazdnych vlastnostiach/.
Ja som nič také netvrdil. Len som vyvrátil čo si napísal o Karlovom bajku a na čom si si túto celú kravinu postavil.
A to, že nemôžeš prežiť nástup 29er, tak za to ja tiež nemôžem.
Podľa mňa nie si krpatý.
Ja mám 165 cm a 29ky nechcem (a to som skúšal 9 kg 29" Canona)
Pri niektorých pretekároch si pripadám ako medzi obrami Ale to nie je podstatné, ide o pocit. Mne pre môj štýl
jazdenia celkom 29nky vyhovujú, 27,5" som este neskúsal, ale tie by som zobral asi radšej ako sa vracať k 26.
Pozrel som si túto tému od začiatku. Zaujímavé ako v tom 2007-2008 veľká väčšina 29" zatracovala, nikto by vtedy nepovedal, že takto prerazia a vačšina bude už kupovať skôr 29" ako 26"
Pozrel som si túto tému od začiatku. Zaujímavé ako v tom 2007-2008 veľká väčšina 29" zatracovala, nikto by vtedy nepovedal, že takto prerazia a vačšina bude už kupovať skôr 29" ako 26"
a ti isti zvacsa automaticky galantne vystrihali bajkerky, ze sa budu „trápiť“ na 29". Mne pritom nikdy nebolo jasne, preco dievky jazdiace povedzme hobby cyclocross na cyclocrossovom biku (a kolese) su OK, ale na 29" mtb sa uz maju trapit...
toto sa tu ešte stále rieši? Môj dojem na 29vine po 2000 km je nasledovný : parádne rýchly na asfalte,v lahkom teréne,rozbitých asfaltkách atd atd...dolu to ide ovela komfortnejšie ako 26´´. Čo sa týka výšlapov,tam je to rozporuplné,lebo mnoho krátkych výšlapov preletím vďaka zotrvačnosti. Na druhej strane,ked prídem o rýchlosť,pravdepodobne je 26´´ o nejaké % rýchlejšia.
Ovládanie bajku v akejkolvek situácii ide s prstom v nose,akurát treba rátať že na brzdy treba ísť skôr - zotrvačnosť.
Pri naozaj rozbitom a technickom teréne smerom dole som sa istejšie cítil na 26.
Ja som si 29viatku kúpil a ani raz som to neolutoval. Prednedávnom som si to dával dole 40tkov po neznámom singlíku,ked tu zrazu predomnou jama jak svet,čakal som,že hodím tigra a prídem minimálne o zuby,bajk ale len tak preplával. Mať 26sku,tak pravdepodobne by som preskočil bunnyhopom,ale dosť možno by som sa aj prizabil... / btw na 29er sa ozaj ťažko skáče/
29viatka svoje opodstatnenie určite má, x% ludí si kúpi horák na účely ako ja,zhruba 50% asfalt,ostatok XC, bez nejakých ozaj ťažkých technických úsekov.
Možnosť nahodiť hladké sliky a takmer sa vyrovnať cesťáku je len malý bonus...
29er ma ovladatelnost podstatne horsiu ako 27,5 a mensie, mam to vyskusane, tam kde som neraz z 29 zosadal, teraz na 27,5 prejdem na bajku, polomer otacania, vsetko je mensie
na asfalte stracam neskutocne, 35km/h na 29er s prstom v nose, teraz sa na 35km/h natrapim a nie je to formou
nimm_zwei 28" rafik s cyklokrovosou gumou je rovnako velke koleso ako 26"s tucnou 2.2" .. niekedy si porovnaj mtb s cestakom.
no a 29" koleso so semi-slick XC plastami je navlas velke ako... cyklokrosove combo. A zas cyklokrosove koleso s robusnym plastom vyzera navlas rovnako ako nejedno uzsie 29" combo. Nie? A teraz, kam sme sa dostali? V kazdom pripade, rad si svoje laicke dojmy necham poopravit.
reborn:
...cize ano, chcem to porovnavat z pohladu oblubeneho mytu, ze dievka na cyklokrosovom rafiku ked bombuje v lese hore kopcom je akoze super, ale dievka na 29" rafiku (a povedzme uplne beznych 1,9" xc pneu) ked robi to iste, sa uz bude akoze trapit.
Ako sa tu uz velka krat pisalo, 29 je na XC a tam sa aj osvedcila a mozem to potvrdit. Na asfaltkach dokazem drzat krok s cestakmi (ale len v zavese, kondicka) a na lesnych sotolinach je to nebe a dudy . Problem je ozaj v singloch kde sa citim ako autobus na horskom priechode.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A to, že nemôžeš prežiť nástup 29er, tak za to ja tiež nemôžem.
Ja mám 165 cm a 29ky nechcem (a to som skúšal 9 kg 29" Canona)
Pri niektorých pretekároch si pripadám ako medzi obrami
jazdenia celkom 29nky vyhovujú, 27,5" som este neskúsal, ale tie by som zobral asi radšej ako sa vracať k 26.
http://mtbs.cz/clanek/giant-2015-mensi-je-lepsi/kategorie/tech-news/rubrika/bike-technika?page=3
Pekna masinka, hned by som menil
http://mtbs.cz/clanek/gary-fisher-superfly-29-willow-koerber/kategorie/preview
a to kde si vzal ze vacsina kupuje 29?
...ked nemusi
a ti isti zvacsa automaticky galantne vystrihali bajkerky, ze sa budu „trápiť“ na 29".
Ovládanie bajku v akejkolvek situácii ide s prstom v nose,akurát treba rátať že na brzdy treba ísť skôr - zotrvačnosť.
Pri naozaj rozbitom a technickom teréne smerom dole som sa istejšie cítil na 26.
Ja som si 29viatku kúpil a ani raz som to neolutoval. Prednedávnom som si to dával dole 40tkov po neznámom singlíku,ked tu zrazu predomnou jama jak svet,čakal som,že hodím tigra a prídem minimálne o zuby,bajk ale len tak preplával. Mať 26sku,tak pravdepodobne by som preskočil bunnyhopom,ale dosť možno by som sa aj prizabil... / btw na 29er sa ozaj ťažko skáče/
29viatka svoje opodstatnenie určite má, x% ludí si kúpi horák na účely ako ja,zhruba 50% asfalt,ostatok XC, bez nejakých ozaj ťažkých technických úsekov.
Možnosť nahodiť hladké sliky a takmer sa vyrovnať cesťáku je len malý bonus...
na asfalte stracam neskutocne, 35km/h na 29er s prstom v nose, teraz sa na 35km/h natrapim a nie je to formou
no a 29" koleso so semi-slick XC plastami je navlas velke ako... cyklokrosove combo. A zas cyklokrosove koleso s robusnym plastom vyzera navlas rovnako ako nejedno uzsie 29" combo. Nie? A teraz, kam sme sa dostali? V kazdom pripade, rad si svoje laicke dojmy necham poopravit.
reborn:
...cize ano, chcem to porovnavat z pohladu oblubeneho mytu, ze dievka na cyklokrosovom rafiku ked bombuje v lese hore kopcom je akoze super, ale dievka na 29" rafiku (a povedzme uplne beznych 1,9" xc pneu) ked robi to iste, sa uz bude akoze trapit.