chystam sa kupit novy 29er full a rad si vypocujem vase nazory a skusenosti v tomto segmente kedze ja som doteraz ani full ani 29er nejazdil.
Jazdit budem hlavne karpaty, obcas na vikend omrknut traily v CZ, AT, SLO a pod. Cenu mam stanovenu okolo 2500 EUR, ale nie je pevna. Samozrejme cim menej tym lepsie. K ostatnym poziadavkam:
- zdvih okolo 120mm (+/- 10mm)
- vybava od SLX alebo XT resp. X7 alebo X9 pokial mozno co najmenej "domixovana".
- dobre brzdy
Predbezne som zuzil vlastny vyber na:
Giant Trance X 1 29er vs. Canyon Nerve AL 9.9
U giantu ma hlavne odradza vyssia hmotnost (hlavne v kolesach) a elixiry 3ky brzdy. Celkovy pomer cena/vykon tiez nie je nic moc.
Ku Canyonu ako takemu nemam vyhrady, vadi mi len vyssia cena (aj ked pomer cana/vybava je bezkonkurencny) a to, ze by som musel cakat az do Jula kym mi ho dorucia. Celkovo co sa vybavy tyka by mi stacil asi aj Nerve 7.9, ale Mavic Crossride kolesa su jak pruziny
Nazory, rady?
posledný komentár: 6. 5. 2018 o 12:52
Cube AMS 120 som obzeral (kukal som pro, lebo race nebol v obchode), ale ten "vysoky ram s klasickou geometriou" nie je moc pre mna. A tiez mi pride trojpila ako blbost na 29vine.
Alebo niečo s nižším zdvihom a po nejakej zľave s veľmi zaujímavou cenou
http://www.mojekolo.cz/lapierre-x-control-629-2013
Anthem by som v hliníku nebral, aj keď treba to akceptovať ako možnosť, vzhľadom na podobný zdvih ako má canyon a dobrý celkový prejav. Karbónová verzia by sa po nejakej väčšej zľave dala zaradiť tiež do výberu.
@PatrilL: Mohol by si trochu rozviest preco by si Anthem v hliniku nebral? Nie ze by som sa na to chystal 100mm zdvihu je uz predsa len trochu malo, ale zaujima ma ci tam je nejaky "tehcnicky" dovod.
Najradesj budem ked bike bude co najkompletnejsi out-of-the-box. Uz som toho roku komplet zrekonstruoval jeden 17 rocny horak (jazdim na nom teraz do prace) a upgradol polovicu spominaneho Scotta (trekking) a jednoducho potrebujem pauzu od srobikovania (a hlavne moja zena
Ten anthem má rovnaký reálny zmeraný zdvih vzadu ako canyon, no len vpredu je to o ten centimeter menej (120mm vidlice tam ale vozia ak si dobre spomínam, takže v prípade že by sa dal zvýšiť zdvih mohlo by to mohlo byť ešte lepšie ako canyon)
Uz mi poslali aj predfakturu. Dost ma zarazilo ze maju aj slovenske bankove spojenie! Aspon nemusim robit zahranicny prevod.
Vyzaduju v platbe uviest cislo zakaznika a cislo objednavky, akurat ze tie "cisla" maju v sebe aj pismenka, takze sa nedaju dat ani ako variabilny ani ako specificky symbol
//edit: hej unika mi, ze je tam bikefest ...
Chystas sa tam? Ja uvazujem nad piatkom a hodil by sa do partie niekto, kto bude testovat XL velkosti
4ever hardtaily to sa tiež neoplatí ani testovať, karbónový 4ever full s ario tlmičom a xt/xtr výbavou tiež, to corratec 29" htčko tiež, mayo 29" ht-čko tiež nič, kellys fully tiež nič zaujímavé, kellys 29" ht nič, 650b 4ever full nič...
Jediné čo by ma tam lákalo by bolo http://2013.bikefest.sk/bike-testy/bicykel-scott-cr1-comp-kolo.html , ale trepať sa tam kvôli tomu, to nie
Ak sa podarí, tak kamarátovi príde akurát koncom týždňa X-Control 629 v XL, čiže to si otestujem aj tu a vo vhodnej veľkosti.
Kto chce bicykle veľkosti L, ten si tam vyberie a dokáže si tam toho otestovať veľa zaujímavého. Aby to bolo pre vyšších zaujímavé, tak by tam muselo toho pribudnúť ešte dosť veľa.