No a aby som nezabudol na ucel, tak jazdit s nim budem stredne tazky teren + cestu.. Zatial som videl a sedel na najpohodlnejsom od znacky Selle Royal typ Ergogel, ale zdalo sa mi trosku dlhe a menit sklon podla stylu jazdy by sa mi velmi nechcelo. Este mam vlastne jednu poziadavku.. chcel by som aby bolo anatomicke resp. malo aspon vyrez na prostatu. Nie ze by som trpel chorobou na tento organ ale je pre mna dost dolezity, aby som si ho poskodil cyklistikou na dlhsich trasach, ked ma zacnu bavit maratony.. Niekde som pocul ze vsetci profi cyklisti su impotenti a nieje to ziaden novy vedecky poznatok, ale stara pravda..
kukni niečo od Spešlu s BodyGeometry... a čo sa impotencie týka, už sa tu podobná vec riešila: http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?f=13&t=19730
ale neboj sa, marecej to tu prečíta a určite ti doporučí nejakú "fotelu"
najkrajsia veta
vdaka za link na diskusiu o sedlach.. aj ked na vela odkazoch uz niesu ziadne sedla lebo konkretne produkty niesu v ponuke, nasiel som tam vela zaujimavych kuskov ktore by som si chcel skusit.
tiez vdaka za link o rizikach cyklistiky s ohladom na rakovinu, ale ziaden konkretny zaver, ktory by bol definitivnym dokazom toho ze to tak je, alebo nieje som tam nenasiel..
Ak by mal niekto pozitivnu skusenost s neakym konkretnym modelom, alebo by vedel nieco doporucit co uz nieje popisane vo vlakne o sedlach vyssie budem vdacny.
Dakujem.
tvoj kamos ma guraz!
K tym znicujucim ucinkom na reprodukciu iba tolko, ze pri tych priznakoch co niektory ludia z dlheho sedenia na biku maju je lepsie byt opatrny.. Mozno sa neskor zisti ze je to blbost a ziaden vyznam to nema a potom budem lutovat zbytocne vyhodene peniaze do anatomickeho sedla, ale stale lepsie ako ked sa zisti ze to vplyv ma.. viac uz by som k tejto teme radsej nepisal lebo sa tu z tooho stane off topic. Tema je o sedadlach a nie o mojich pohnutkach (nech uz su opodstatnemne alebo nie..) preco by som radsej anatomicky tvarovane. Vdaka vsetkym za pocho..
viem co tym myslis, ale stale lepsie ako "obycajne sedlo".. pod anatomicky tvarovanym myslim s dierou na prostatu aby netlacila, trosku gelu na miestach tam v zadu kde najviac tlacis ritou a takym tym vykrojenym tvarom v miestach kde mas stehna aby sedlo nezavadzalo pri pedalovani.. V kazdom pirpade ho vyskusam ci mi sadne este pred tym nez ho kupim
neviem nakolko ma ta diera vplyv na pohodlie ale chcem ju kvoli prostate. To co ma na sedlach vzdy tlacilo bolo samotne sedlo tam kde som sa najviac opieral svojim zadkom a ked je na tych miestach dost gelu ze je to tam maksie, tak je to v pohode a o to mi ide.. uz som skusal v obchode aj gelove sedla a viem ze nieco podobne chcem. Toto vlakno som zalozil aby som nacerpal nove poznatky a hlavne tipy na neake zaujimave kusky ktore sa nevyplati prehliadnut.. nech mam pocit, ze mi nieco neuslo a ze som nakupil v ramci moznosti co najlepsie.
btw mam pocit ze tu nepadol financny limit
ale zavisi od preferencii...
Mozno je to len moj mylny laicky postreh ale fakt mi to pripada tak, ze vacsina sediel je extremne draha vacsinou preto ze to konstrukteri dotiahli s redukciou hmotnosti fakt na par gramov, ale pre mna je to uplne zbytocne.. ak tam ma byt dostatok gelu na to aby to pruzilo a bolo pohodlne, nemoze to uz len z principu vazit do 200g..
zvysok vidno v linku ktory som poslal...
Ja som tak skúsil najprv tvrdé, ktoré som bol vymeniť za trochu mäkšie, dôvod - utrpenie
Cena podľa finančných možností, aj lacnejšie (relatívny pojem) ti môže sadnúť dobre.