Mám rám 19,5 a meriam 188cm. Síce by sa mi hodil rám 21 ale bike za polovicu... Tretry mám o tri čísla menšie Akcia v Jednote + vložky Libresse zdarma na rok Na jazdenie - hlavne v lese je menší rám vraj výhodou - pokiaľ nejazdíš na detskom JIPPI 12 A kôli pohodliu na tých pár km po cestách som to natiahol ako sa dalo
Tá kravina o tých menších rámoch, to som počul naposledy od Rolanda K. pred 10 rokmi, ale od tých čias teda riadne veľa vody uplynulo nielen v Dunaji, ale aj v Le Canal de Bourgogne napríklad. Máš dojem, že konštruktér si nezráta skôr či neskôr nejaké prípadné výhody vyplývajúce z kompaktnejšieho rámu (o.i. aj menšia spotreba materiálu) a nenavrhne skôr či neskôr rám s ohľadom na to?
Navyše mám dojem, že už od prvopočiatku vzniklo toto tvrdenie hlavne ako dezinterpretácia odporúčania, že ak si na rozhraní veľkostí, ber menšiu. A aj to platí len s tým obmedzením, že nemáš nejakú absurdnejšiu anatómiu...
135mm. Mám dosť malý rám 19,5 tak som ten bike naťahoval ako sa dalo - Predstavec , Lastovičky , Rohy
Tak predstavec 135mm je už fakt moc dlhý. Premeral by som ešte predozadné nastavenie sedla, podla fotky to vyzerá že ho máš v tej rovnej selovke nadoraz vzadu. Možno by pomohla miesto rovnej hokejka. V prípade že máš sedlo voči kľukám nastavené správne, uvažoval by som o dlhšom ráme.
Ja mám tiež názor, že menší rám je lepší. Ale tým "menší" sa myslí nižší pri správnej dĺžke, a nie kratší pri správnej výške
absolutne suhlôasim s tulenikom. v poslednom case mam na zaklade "odporucani" dokonca pocit, ze mat bike v inej velkosti ako "M-ko" je nieco absurdne a tato velkosti staci pre jazdcov od 165 - 190 cm...
tiez som dostal par skvelych rad, ked som vyberal velkost ramu...nakoniec som sa rozhodol uverit vyrobcovi a mattovi, a spokojnost...
Ak niekto tvrdí, že Mko vyhovuje jazdcom od 165 do 190cm tak je to samozrejme nezmysel.
Ak ti vyhovuje dĺžka, máš dosť miesta nad hornou trubkou a môžeš použiť dĺžku predstavca ktorá ti vyhovuje, tak nieje žiadny dôvod brať menší rám.
Myslím, že v dobe slopingov a rôzne tvarovaných trubiek už nieje dĺžka sedlovej trubky smerodatný údaj pre výber veľkosti a treba pozrieť na geometriu ako celok. Aj v prípade jedného výrobcu sa môže dĺžka rámu pri rovnakej veľkosti dosť odlišovať. Lko zo závodnej rady tak môže byť podstatne dlhšie ako Lko z rady pre rekreačné jazdenie a pod.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kontolní otázečka,prečo si si nekúpil adekvátnu veľkosť
Dobrá cena tak som tých pár cm oželel
tak to áno... a ešte nejaká akcia - napríklad na menšie tretry nebola?
Navyše mám dojem, že už od prvopočiatku vzniklo toto tvrdenie hlavne ako dezinterpretácia odporúčania, že ak si na rozhraní veľkostí, ber menšiu. A aj to platí len s tým obmedzením, že nemáš nejakú absurdnejšiu anatómiu...
Tak predstavec 135mm je už fakt moc dlhý. Premeral by som ešte predozadné nastavenie sedla, podla fotky to vyzerá že ho máš v tej rovnej selovke nadoraz vzadu. Možno by pomohla miesto rovnej hokejka. V prípade že máš sedlo voči kľukám nastavené správne, uvažoval by som o dlhšom ráme.
Ja mám tiež názor, že menší rám je lepší. Ale tým "menší" sa myslí nižší pri správnej dĺžke, a nie kratší pri správnej výške
tiez som dostal par skvelych rad, ked som vyberal velkost ramu...nakoniec som sa rozhodol uverit vyrobcovi a mattovi, a spokojnost...
Ak ti vyhovuje dĺžka, máš dosť miesta nad hornou trubkou a môžeš použiť dĺžku predstavca ktorá ti vyhovuje, tak nieje žiadny dôvod brať menší rám.
Myslím, že v dobe slopingov a rôzne tvarovaných trubiek už nieje dĺžka sedlovej trubky smerodatný údaj pre výber veľkosti a treba pozrieť na geometriu ako celok. Aj v prípade jedného výrobcu sa môže dĺžka rámu pri rovnakej veľkosti dosť odlišovať. Lko zo závodnej rady tak môže byť podstatne dlhšie ako Lko z rady pre rekreačné jazdenie a pod.
http://www.canyon.com/_en/tools/pps.html
Pochopiteľne.
Kde si kupoval a za koľko?