aj na kolobezke sa da skakat a zjazdovat:) mna vzdy facsinuju tieto otazky, ako keby je skakanie a zjazdovanie len o tom ci mi na fore povedia ze mozem tak na to idem. ved to skus, zbadas sam. prinajhorsom si rozbijes hubu
ja tiez zbozbujem taketo odpovede... venujem sa bajku cca 3mesiace.. som uplny laik cakam ze mi tu niekto poradi napr. aky zjadz si mozem dovolit ake skoky mozem skusat ake tereny moj bajk moze zdolavat co by som mal na nom zmenit atd
kona má pevný rám ... s pomerne dolukopcovou geometriou .. môžeš stým jazdiť agresívne xc/maratónsk jzazdy a skoky ... ale nemyslím že niekto ti dá presne rozmery a tvary skokov ktoré môžeš jazdiť .. a aj pod tým mojím agresívnym si môžeš predstaviť iné ako ja
každopádne tento bike by mal vydržať veľmi veľa aby si si ujasnil kam chceš smerovať
jo a ešte v čase keď som ja kupoval moju konu tak v katalógu bola uvedená ako backcountry bike .. čo hovorí za všetko
ako ti moze niekto poradit aky zjazd si mozes dovolit? na forach panuje pojem agresivne XC pripadne light DH ale kazdy si pod tym predstavuje nieco ine. mozno prave ty si odvazny a predbehnes niekoho na 150/150 fulle dole kopcom, ale su aj pripady ktore si kupia bighita a idu dole pomalsie ako niekto kto vravi ze jazdi "agresivne XC". ved vyskusaj a uvidis:) bud to das, alebo sa budes bat, alebo sa rozbijes... vsetko treba s rozumom. netreba po 3 mesiacoch skocit hned na 2 metrovy skok ale to uz je kazdeho vec
Caldera je klasifikovana ako Trail/AM bajk, takze ten ram by bezne sprostosti, ktore robia pubertaci pri snahe ublizit si, mal vydrzat. Ci vydrzia aj dalsie komponenty, to je vo hviezdach. Kazdy komponent ma totiz inak vyvinuty pud sebazachovy a teda kazdy "pusti" (do gati) v inej faze. Ale samozrejme aj ten ram ma svoj pud sebazachovy a ked uz pubertak nevie co od dobroty, tak radsej ram praske, kedze vsetky ramy vyznavaju heslo "Mudrejsi ustupi."
Dakujem ja len zacinam postupne sa naucim co a ako... jasne ze nebudem skakat hned 2metre do vysky :D to som sa pobavil... len som chcel vediet ci si mozem dovolit aj viac ako bezne jazdy lesnými cestami ))
Aj "bežná jazda lesnými cestičkami" je veľmi relatívny pojem Nikto na tej cestičke bežne jazdí 50 km/h a niekto má strach v očiach už pri 20ke a to môžu jazdiť na identických bajkoch Skrátka jazdi a jazdi a na všetko časom prídeš aj sám
v profile uvadzas ze preferujes DH styl. tento bajk kazdopadne na DH jazdu nie je predurceny. tak ako pisali ostatni kedze nepozname tvoje schopnosti tazko sa na taketo otazky odpoveda. nie je skok ako skok, zjazd ako zjazd... kazdy mame ine predstavy. ja si predstavujem pod pojmom DH integralu a 18kg bike ale k veci.
myslim ze na tom biku sa nic nestane ked budes skakat radovo par desiatok cm skoky. zalezi od tvojej techniky ak dopadas ako drevo skoro na vystretych nohach komponenty budu trpiet. aj na HT sa da drsnejsie jazdit zalezi len od schopnosti bikera. ten zjazd je na tom rovnako ak ho pojdes v kolenach pohoda zvladnes viac. ked pojdes ako drevo budeme si pisat v sekcii pady na biku a demolacie
takze tento bike vydrzi len sa s nim musis vzit.
matvej moje schopnosti su asi vsetkym zname kedze jadim 3 mesiace )) mozno mam bajkovanie v sebe m ktovie.. kazdopadne ste mi vsetci odpovedali na to co som chcel a mozem zacat jazdit... Byvam v Myte pod Dumbierom takze mame tu trasy na mensie zjazdy a rozne druhy terenov. Bratranec tu postavil trat so skokmi a presviedcal ma ze mozem kludne snim zacat jasne ze potrebujem na to celoodpruzeny bajk preto sa snim velmi nezhodnem...
Samozrejme, že môžeš, ale nikdy to nebude také ako na bajku na to určenom (odpruženie, geometria, šírka rajdov, komponenty) - proste si tak neužiješ a budeš dosť obmedzený bajkom.
Ďalej nechápem: máš UŽ kúpený nejaký bajk ... pýtaš sa aký štýl jazdy zvoliť ... ten už máš však dopredu vybraný
Či môžem jazdiť na bajku štýl, na ktorý nie je vôbec určený by som sa nespýtal, keď som dostal asi v 11tich svoju prvú 26"tku. To máš vážne 26 rokov?
Rada o odomňa - jazdi na tom bajku to čo s ním pôjde jazdiť. Veď to sám uvidíš (ucítiš), kde už bude mať ten bajk svoje hranice (chudák, škoda ho)
Samozrejme, že môžeš, ale nikdy to nebude také ako na bajku na to určenom (odpruženie, geometria, šírka rajdov, komponenty) - proste si tak neužiješ a budeš dosť obmedzený bajkom.
Ďalej nechápem: máš UŽ kúpený nejaký bajk ... pýtaš sa aký štýl jazdy zvoliť ... ten už máš však dopredu vybraný
Či môžem jazdiť na bajku štýl, na ktorý nie je vôbec určený by som sa nespýtal, keď som dostal asi v 11tich svoju prvú 26"tku. To máš vážne 26 rokov?
Rada o odomňa - jazdi na tom bajku to čo s ním pôjde jazdiť. Veď to sám uvidíš (ucítiš), kde už bude mať ten bajk svoje hranice (chudák, škoda ho)
no mam 26 ja neviem na ktory styl je ten bajk urceny preto sa pytam
A tie 3 mesiace si co jazdil? Vsak za ten cas sa da najazdit dost km a zistit na co ma jazdec a na co ma bajk, vyskusat rozne tereny atd...a este v okoli kde byvas. Vsak tam musi byt rozmanity teren.Treba len vyskusat.
jimino tvoja otazka neznie aky styl zvolit ale vlastne sa pytas kolko bajk vydrzi. Ked sa ho chystás pouzivat na lávkach atd. odpoved znie: velmi malo RIP kona.
takisto nechapem tvoje uvazovanie. logicky - pytam sa - kupim a nie kupim - pytam sa.
ja si myslim ze na zaciatok to mas pomerne univerzalne vozitko a malo by to nieco vydrzat, ale zjazdy podla mna nejazdis lebo ak by si sa dostal tak daleko davno by si neriesil takuto banalnu otazku. da sa jazdit vsetko so vsetkym...otazne je ci dojdes az dole ja mam tiez slopestyle bike a nikdy to jazdit nebudem..proste sa mi paci a vyhovuje mi tou konou podla mna nic nepokazis..
Pre niekoho je zjazd aj lesna cesta zapadana listim .
Len nerozumiem, preco jimino riesis uz druhy den co vsetko vies jazdit s tvojou Konou, ale neriesil si radsej pred nakupom bajku, co si mas kupit na tvoje jazdenie za XX Euracov ... Vsak ako vidim net vies pouzivat, len preco si ho nepouzi aj pred nakupom noveho biku???
Ako tu viackrat odznelo, za 3 mesiace jazdenia (ako sam pises) si urcite nabehal aspon par 100km (pokial si teda doma nedumal nad novym bikom ci ho vobec mozes zobrat do lesa...) a tak by si mal mat aku taku predstavu, kde ta limituje bike a kde TY limitujes bike... Spravidla je jazdec najvacsou brzdou na biku..
Sorry pani neurazte sa, teraz nemyslim "starych a vyjadzenych" bikerov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
každopádne tento bike by mal vydržať veľmi veľa aby si si ujasnil kam chceš smerovať
jo a ešte v čase keď som ja kupoval moju konu tak v katalógu bola uvedená ako backcountry bike .. čo hovorí za všetko
75kg 178cm 26 rokov
myslim ze na tom biku sa nic nestane ked budes skakat radovo par desiatok cm skoky. zalezi od tvojej techniky ak dopadas ako drevo skoro na vystretych nohach komponenty budu trpiet. aj na HT sa da drsnejsie jazdit zalezi len od schopnosti bikera. ten zjazd je na tom rovnako ak ho pojdes v kolenach pohoda zvladnes viac. ked pojdes ako drevo budeme si pisat v sekcii pady na biku a demolacie
takze tento bike vydrzi len sa s nim musis vzit.
no mam 26 ja neviem na ktory styl je ten bajk urceny preto sa pytam
takisto nechapem tvoje uvazovanie. logicky - pytam sa - kupim a nie kupim - pytam sa.
treba ti fullko
Len nerozumiem, preco jimino riesis uz druhy den co vsetko vies jazdit s tvojou Konou, ale neriesil si radsej pred nakupom bajku, co si mas kupit na tvoje jazdenie za XX Euracov
Ako tu viackrat odznelo, za 3 mesiace jazdenia (ako sam pises) si urcite nabehal aspon par 100km (pokial si teda doma nedumal nad novym bikom ci ho vobec mozes zobrat do lesa...) a tak by si mal mat aku taku predstavu, kde ta limituje bike a kde TY limitujes bike... Spravidla je jazdec najvacsou brzdou na biku..
Sorry pani neurazte sa, teraz nemyslim "starych a vyjadzenych" bikerov.