Caute, chcel by som sa opytat (mozno to uz to bolo riesenie), ktory all-mountain bike by ste mi odporucili ked kriterium je lahke slapanie do kopca? rozpocet cca 3000€, zdvihy 140-150, rozmyslam niekde medzi canyon spectral, giant trance, cube hpc 140, commencal meta atd.
Rozumiem, ze je to dost individualne. Najprv som si myslel ze vaha je naj, ale bolo mi povedane, ze geometria je najdolezitejsia.
Neviem preco mas sliapanie do kopca ako prioritu, lebo na to nieje ziadny taky bajk prioritne stavany, teda kazdy z nich je super univerzal a vyslapes na nom takmer vsetko , ale nieje to XC special ktory pojde do kopca za pedalom ako raketa. A hlavne lahke slapanie do kopca je skor kriteriom tvojej vykonosti , ak ty nebudes vladat tak ti ziadny bajk z danej kategorie nepomoze a nepomohlo byt ti asi ani HT. Tu pomoze len elektro bike. Mal som podobne poziadavky na univerzalny bajk a za +- podobne peniaze som kupil nakoniec karbonovy ghost SLAMR X8, spokojnost post1060658.html#p1060658 . Ked tak pis SS , viem ti odporucit kde ho zozenies za podobnu cenu.
Neviem preco mas sliapanie do kopca ako prioritu, lebo na to nieje ziadny taky bajk prioritne stavany, teda kazdy z nich je super univerzal a vyslapes na nom takmer vsetko , ale nieje to XC special ktory pojde do kopca za pedalom ako raketa. A hlavne lahke slapanie do kopca je skor kriteriom tvojej vykonosti , ak ty nebudes vladat tak ti ziadny bajk z danej kategorie nepomoze a nepomohlo byt ti asi ani HT. Tu pomoze len elektro bike. Mal som podobne poziadavky na univerzalny bajk a za +- podobne peniaze som kupil nakoniec karbonovy ghost SLAMR X8, spokojnost post1060658.html#p1060658 . Ked tak pis SS , viem ti odporucit kde ho zozenies za podobnu cenu.
to si pekne napisal: lahke slapanie do kopca je kriteriom vykonnosti. Presne tak, nic nedoda bikovaniu taku stavu, ako pracovanie na vlastnej kondicii... ludia odlahcuju biky o gramy, onanuju nad cislom na vahe a doma je to kdesi ,,rizek a dorta"
No dobre k teme ja mam jeden z vyssie spomenutych, konkretne Giant Trance 1.5 2016 http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/trance.27.5.1.5.ltd/25522/91726/ a slape sa mi na nom super. Bike je lahky a system odpruzenia Maestro, ktory pouziva Giant uz dlhe roky je velmi efektivny.
Ghost SLAMR som tiez zvazoval. Vypadaju paradne tieto nove Ghosty, hlavne tie karbonove su uplne peklo. Ten co tu dal marek je velmi podareny aj farebne. A ako isto vieš, farba jazdí tiež
Všetko je to o výkonnosti. bobo_mt mal kedysi Reigna X na 180-170 mm a do kopca mi nakladal úplne bez problémov. Štvrtok som šiel na Maguru a na svojej potvore som predbiehal chlapov na XC HTčkách a to som sračka čo do kopca vôbec nevládze. Všetko je to o tom čo chceš jazdiť. Mňa baví viac nadol tak si kľudne to 1-2 kg navyše vytiahnem. Pritom si pár krát do roka idem dať nejaký maratón a bike je posledná vec, čo ma obmedzuje v lepších výsledkoch.
volodaj absolútny súhlas, keď má niekto dobrú kondičku tak ti naloží aj na vyšších zdvihoch a o pár kíl ťažšom bajku a dole už ani nehovorím ale ak by som mohol niečo odporučiť a mohla by byť 29ina, tak tento podľa mňa nemá chybu https://www.yt-industries.com/en/detail/index/sArticle/615/sCategory/509
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No dobre k teme
Ghost SLAMR som tiez zvazoval. Vypadaju paradne tieto nove Ghosty, hlavne tie karbonove su uplne peklo. Ten co tu dal marek je velmi podareny aj farebne. A ako isto vieš, farba jazdí tiež