Zdravim, viem ze obdobnych tem je tu uz viacej ale ocenil by som keby ste mi vedeli poradit pripadne poslat nejake konkretne navrhy, odporucania.Vyska 189cm, vaha 85-90kg, agresivna jazda ale aj celodenne traily.Tiez by som ocenil keby ste sa niekto vyjadrili kto ma skusenosti s LAPIERRE ZESTY 214,Giant Trance vs Reign..celkovy feel z jazdy atd.Budem vdacny za akekolvek info a rady.Vdaka
Mnavak tak co navrhujes kupit z tyh modelov co som uviedol vyssie?pripadne mas nejaky konkretny tip v cene do 1500E? dostal som ponuku na novy GT Force carbon Sport 2011 za cenu v ramci mojho budgetu.Dalej neviem posudit ekvivalent v radach SRAM vs. SHIMANO, X7=SLX myslim kvalitativne atd.
ten canyon je asi najlepsie vybaveny ale nemas moznost si ho vyskusat (jedine ze by ti ho niekto pozical) ja som bol zaryty Shimanista ale na canyone mam sram x7/x9 a brzdy juicy 7 a vyhovuje mi to viac ako XT zostava. ale to uz je o osobnych preferenciach, ries geometriu a tlmic/vidlicu.. ak chces jazdit trosku tvrdsie tak taperred trubka a 15mm oska potesi, skoda canyonu ze pre tento rok nedali pevnu aj zadnu osku. ale to nema ziaden z tvojho vyberu.
ja by som pozrel aj nieco od Lapierre. Ja osobne mam Spesla Pitch pro .som snim nadmieru spokojny..take Endurko / AM . tiez som pozeral len nato ako vyzera a co ma nasebe bajk. a potom som sa dozvedel podstatnu vec od kolegu BAJKONURA: geometria ,ako pise MNAVAK...vybral som si toho speslika a som rad
LAPIERRE sa mi dost popacuje ale napr Zesty 214 cena/vybava je na tom dost biedne pokial nieje niekde v extra zlave.Co sa tyka napr SPECIALIZED Pitch pro 11 (http://www.jumpsport.sk/jump_shop/product.php?id_product=114)pride mi lepsie vyskladany ale stale 250E nad moj budget.
trailstar sme uz riesili na zaciatku tohto prispevku, presiel som nejake fora-recenzie a zavesenie a celkove chovanie "zadku" ci uz pri Trailstar alebo Q FS vela uspechu nezozalo..aj ked mi je uz jasne ze v tejto cenovej relacii to nebude asi nikde optimalne a hodne o individualnych preferenciach, rad sa priklonim k osvedcenej volbe.Sedel si uz aj na Trailstar pripadne Q FS? vies to porovnat s PITCH PRO?
osobne som nesedel ani na jednom z nich.. ale na zaciatku tohto prispevku mas odpoved od 28marosko28...kamarat ma haibike sice je to hardtrail, ale nepovie kriveho slova nanho to hodnotenie podla mna nieje az take strasne.. predsa len su to nemci najlepsie by bolo previezt sa nanom asi..ja som na mojom nesedel videl som ho len na obrazku , a dal som na rady "starych" bikerov... mozem sa ti spytat ci nemaju nieco v KAKTUSbiku
Z mojho subjektivneho nazoru mi mozno bude aj Q FS pripadat ako mega zmena a uzasny bike kedze som mal s bajkovanim pauzu a prechadzam z HT, prave preto sa nechcem nechat uniest ale nechat si poradit pri uzsiom vybere a az potom si tie bajky realne oskusat.PITCH PRO sa mi velmi pozdava-vo svojej cenovej kategorii dost vycnieva(jazdne vlastnosti,celkom slusna vybava)este keby bol aj v slusnej zlave nechapem inac preco ho uz pre sezonu 2012 nevyrabaju.Kazdopadne ak by si sa vedel ist opytat do KAKTUSU ci maju na nejaky pitch pro velkost L dosah, bol by som ti vdacny.Kolko mas odjazdene na svojom,nejake postrehy??
trailstar sme uz riesili na zaciatku tohto prispevku, presiel som nejake fora-recenzie a zavesenie a celkove chovanie "zadku" ci uz pri Trailstar alebo Q FS vela uspechu nezozalo..aj ked mi je uz jasne ze v tejto cenovej relacii to nebude asi nikde optimalne a hodne o individualnych preferenciach, rad sa priklonim k osvedcenej volbe.Sedel si uz aj na Trailstar pripadne Q FS? vies to porovnat s PITCH PRO?
niekomu sa to chovanie páčiť môže Nikdy sa nedá trafiť do požiadaviek všetkých bikerov, na tých haibikoch máš aspoň tlmiče ktoré umožňujú široké možnosti úprav, aj keď občas za dosť vysoké ceny (ak by si to riešil oficiálnym servisom)
tlmic sa da upravit ale geometria zadnych vahadiel asi nie.A dlasie investicie do repasu tlmica mi niesu moc po chuti, aj ked viem ze dobry tuning moze urobit hodne.Haibiky nezatracujem len ma kus odradza co som sa docital (chod zadnej stavby,vysoky predok atd) a hladam takpovediac "hotovy" bike.je tazke sa rozhodnut ked kazdy chvali svoje v resp. to na co je zvyknuty..Na com jazdis PatrikL?
Z mojho subjektivneho nazoru mi mozno bude aj Q FS pripadat ako mega zmena a uzasny bike kedze som mal s bajkovanim pauzu a prechadzam z HT, prave preto sa nechcem nechat uniest ale nechat si poradit pri uzsiom vybere a az potom si tie bajky realne oskusat.PITCH PRO sa mi velmi pozdava-vo svojej cenovej kategorii dost vycnieva(jazdne vlastnosti,celkom slusna vybava)este keby bol aj v slusnej zlave nechapem inac preco ho uz pre sezonu 2012 nevyrabaju.Kazdopadne ak by si sa vedel ist opytat do KAKTUSU ci maju na nejaky pitch pro velkost L dosah, bol by som ti vdacny.Kolko mas odjazdene na svojom,nejake postrehy??
Poslal som mail kamoske, od nej mam toho spesla z Kaktusu.. mam ho cca 8 mesiacov... postrehy cojavim tazko sa mi to pise ked som predtym nemal podobny bajk, par rokov dozadu som jazdil na cestaku... ja som snim spokojny az moc strasne dobre sa ovlada v terene. az na tie plaste seriove co tam boli.. su moc siroke a na ceste to pocitujem ,ale to zas nieje taky problem .. no pockame na odpoved a ak nie tak sa musis rozhodnut sam ten haibike Q FS 2011 je inac slusny aj vybava je natom dost dobre
LimpO: vdaka za pomoc, snad sa nieco podari
PatrikL: Haibaike celkom vladne tomuto foru, a mam pocit ze aj uliciam co mi teda povies k zadnej stavbe..ako chodi atd..postrehy
co mi teda povies k zadnej stavbe..ako chodi atd..postrehy
šlape sa na tom prekvapivo dobre a aj z kopca je to fajn, tuhosť tiež pokrok oproti staršiemu modelu
Ja mám ešte upravený tlmič, u užívateľa lapierre tu z fóra, konkrétne zvýšená citlivosť. S tým pôvodným nastavením je citlivosť na menšie nerovnosti nič moc (zase je tam ale funkčný propedal, takže ten kto nevie šlapať by to možno aj privítal ).
Ale mám objednaný nový bicykel teraz, ak by haibike ponúkal daný rozmer kolies v kombinácii so zadným odpružením tak by som uvažoval aj nad tým, len bohužiaľ taká možnosti zatiaľ nie je
hej tak, teraz som skúsil "prémiovú" značku a zatiaľ iba sklamanie - ohľadom času dodania To nie ako Haibike u Kubicu, je to luxus len tak zbehnúť vyskúšať a zobrať... Prípadne do pár dní ak je niečo na objednanie.
.... tak podradnejšia značka? Doteraz ti bol dobrý. Ale keď otecko dá peniaze na nový Cannondale tak Hai je už podradný.
Ešte že to píše človek, ktorý sa bojí chodiť do lesa a tak má veľa praktických skúseností...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
niekomu sa to chovanie páčiť môže
Poslal som mail kamoske, od nej mam toho spesla z Kaktusu.. mam ho cca 8 mesiacov... postrehy cojavim tazko sa mi to pise ked som predtym nemal podobny bajk, par rokov dozadu som jazdil na cestaku... ja som snim spokojny az moc
toho je veľa
PatrikL: Haibaike celkom vladne tomuto foru, a mam pocit ze aj uliciam
šlape sa na tom prekvapivo dobre a aj z kopca je to fajn, tuhosť tiež pokrok oproti staršiemu modelu
Ja mám ešte upravený tlmič, u užívateľa lapierre tu z fóra, konkrétne zvýšená citlivosť. S tým pôvodným nastavením je citlivosť na menšie nerovnosti nič moc (zase je tam ale funkčný propedal, takže ten kto nevie šlapať by to možno aj privítal
Ale mám objednaný nový bicykel teraz, ak by haibike ponúkal daný rozmer kolies v kombinácii so zadným odpružením tak by som uvažoval aj nad tým, len bohužiaľ taká možnosti zatiaľ nie je
.... tak podradnejšia značka? Doteraz ti bol dobrý. Ale keď otecko dá peniaze na nový Cannondale tak Hai je už podradný.
Ešte že to píše človek, ktorý sa bojí chodiť do lesa a tak má veľa praktických skúseností...