Chcel by som vas poprosit o radu, mam doma starsi, asi 4-5rocny Author Solution SX v seriovom stave bez akychkolvek upgrade-ov. Rozmyslam ci bude vhodne poprehadzovat jednotlive komponenty, alebo skor predat bajk (a za kolko) a kupit komplet novy.
Jednalo by sa mi hlavne o vidlu (je tam RST Capa a vela chvaly som na nu nenasiel), brzdy by som chcel vymenit za hydraulicke (co by obnasalo aj vymenu inych komponentov).
Co sa tyka ramu, ten sa mi zda v pohode, ale necham si poradit od skusenejsich. Mam 95kg a 195cm a myslim ze 21" ram je dostacujuci, ale je duralovy a kedze sa chystam od tejto sezony viac venovat bicyklovaniu, neviem ci vydrzi.
Ak by som kupoval novy, pozeral som niektore modely od Specialized (Hardrock a pod), ale v tomto by som si tiez nechal radsej poradit. Cena by bola potom niekde okolo 500eur plus/minus.
Zatial dakujem
Geometria rámov aj technológie sú už asi niekde inde. Vďaka, poobzerám sa za niečím.
Za 200€ zober nejakú bazárovku a vŕtať sa môžeš v nej
Tuto je ten muzeálny zázrak - akurát dávam naporiadok kolesá, lebo guma na ventiloch už dodýchava (doslovne).
Úvaha je aj taká, že neskôr by som prípadne kúpil aj nový rám a tie nové komponenty by som prehodil tam, ale chce to ísť krok za krokom.
Vopred vďaka za každú radu.
ide mi o to, ze by som na svojom bajku privital lepsie brzdy, mozno lepsiu vidlu
nevyznam sa v tom, preto sa pytam skusenejsich ci ma zmysel upgradeovat alebo radsej kupit novy
verim tomu, ze bajk za 1000eciek bude lahky, s kvalitnymi komponentami, ale myslim ze by som ho nevyuzil
Moj subjektivny nazor je taky, ze bike za 500 eciek sa da vyberat aj podla prvotnych sympatii a pocitu pri nasadnuti nan. Takze nie je od veci spravit si kolecko po miestnych obchodoch s bicyklami, povedat predavacovi o co je zaujem, nechat si poukazovat dostupny material, nasadnut, potazkat, pohladit a nakoniec si vybrat
ale len 19 veľkosť..
napr tento: http://www.kubicasport.eu/produkt/1255/Haibike-Edition-SL-09/
ma uz paradnu vybavu za tu cenu (brzdy, vidlica, kluky, prehadzovacku, kevlarove plaste atd atd..)
ked porovnavam ceny, tak modely ktore maju suntour a dart vidle tak vacsinou maju to iste prislusenstvo, mozno o triedu nizsie.
ak napriklad porovnam ceny deore a alivio, tak su tiez zanedbatelne (rozdiel do 10-20eur za niektore komponentny) ale cenovy rozdiel medzi bicyklami je v stovkach eur
Haibiky si mozes pozriet tu: http://www.kubicasport.eu/znacka/327/HAIBIKE-2008-a-2009---AKCIE/?od=15&tried=2&typ=
ked uz nejaku pouzitelnu vidlicu tak RS Tora a vyssie
posledný komentár: 17. 6. 2014 o 17:44