Čaute, mám 13 rokov a začínam s DH. Zatiaľ jazdím len na Červenom Brehu (Bikepark v košiciach) ale plánujem aj zájsť niekde ďalej ale ešte si tak veľmi neverím. Môj aktuálny bike je Ctm Rocker 2014 čo nieje úplná topka na DH alebo nejaké technickejšie jazdenie. Už asi mesiac rozmýšľam o kúpe nového biku, lenže neviem čo mám kúpiť. Najprv som si chcel kúpiť bazárové DH-čko ale od toho ma odhovoril kamarát, že sa na tom tažko učí technika a povedal, že si mám kúpiť HTčko. Teraz neviem čo mám kúpiť. Rozmýšľam o CTM Dirtking 2019 na ktorý by som dal len prehadzovačku a viackolečko. Neviem či je to možné ale dnes som videl dirtking s prehadzovačkou. Vedel by mi niekto poradiť s tým čo mám kúpiť ? Moja max cena je 1200 €. Moja výška: 156 cm. Vopred ďakujem za pomoc a odpovede.
Podľa mňa zbytočný medzistupeň, už zrušili/chystajú sa zrušiť tú triedu aj v SP DH. Ak chceš byť profi jazdec, tak môžeš na ňom do zblbnutia trénovať techniku, ak si len bežný chalan, čo sa chce voziť a užívať si to, tak si kúp full a voz sa. To HT kým sa naučíš ozaj dobre tlmič telom a ostatok ťa bude akurát demotivovať a budeš padať lebo ti nič neodpustí. Podľa mňa to už je v DH prežitok.
K HT-čku na downhill ti poviem akurát to že kľudne ak si samovrah. Dá sa s tým jazdiť trate ktoré dokonale poznáš, ale inde ta to vyfackuje že až
Za druhé k HT treba ideálny povrch, lebo budeš zničený za 2hod, ak by boli rozbité trate tak aj za hodinu. U HT majú vidlice zdvih 100-120mm a to je na DH bieda, ideálne nejaké endura kde je cca 160mm
Jaaaaj tak vytahujme ihly z kopy sena, drvivá väčšina má tie zdvihy ako som spomenul. Tak či tak si stojím za tým že s HT jazdiť DH je o hubu, ja vidím každý víkend rozbitých ľudí, to k DH tak trochu patrí. Kupovať si k tomu nevhodný bike znamená akurát to že sa môže pridať skôr na zoznam rozbitých
Možno by aj bolo dobré radšej chodiť do parku kde je vždy zdravotník
caute chcel by som poradit s vyberom DH biku, rozpocet mam tak do 2000+-Eur, pripadne par stoviek naviac, chcel by som full, 200mm vidlicu, 27,5+... vyskladat si to bohuzial neviem, zatial sa az tak nevyznam, aj poskladat by to za mna musel niekto iny.. kazdy nazor a tip cením
zle som to napisal, 27,5 / 29 som mal na mysli . .... ten bazar neni zly napad len sa trosku bojim, ked nepoznam tie ceny, aby som sa na tom nejak neosral, na novom mi to nehrozi
a po rovine sa s tym ako ide? jazdit by som s tym chcel dakde v okoli BA, @dominovoj vyzera dobre, ale nieco s tou masivnejsou vidlicou by som rad...keby to ma tak by som aj bral.
ono šlapať asi moc po vacsich kopcoch nebudem, pripadne zoberem raptora 2 co mam teraz
Niekto si na DH nechá len pevný prevod, ked má kazetu tak sú beztak prevody dosť ťažke.
Po rovine ?
No treba si uvedomiť že to má dosť vysokú váhu, nemáš na tom zrovna ideálny posed a potom to má plášte čo nie sú zrovna lacné, tak záleží kde ich budeš drať. Dnes som sebe kupoval nový zadný za vyše 40€...
Tie bicykle sa pre niečo volajú downhill
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Za druhé k HT treba ideálny povrch, lebo budeš zničený za 2hod, ak by boli rozbité trate tak aj za hodinu. U HT majú vidlice zdvih 100-120mm a to je na DH bieda, ideálne nejaké endura kde je cca 160mm
HTčka majú aj väčšie zdvihy... Napr Dartmoor Hornet (160/150 mm)
Možno by aj bolo dobré radšej chodiť do parku kde je vždy zdravotník
https://www.canyon.com/cs-sk/gravity/sender/sender-al-6-0.html
https://www.ckdmarket.sk/p/14698/bicykel-kellys-noid-70-2018?variant%5B185%5D=157
btw prečo 27,5+ ? neviem či vôbec také sú
ono šlapať asi moc po vacsich kopcoch nebudem, pripadne zoberem raptora 2 co mam teraz
Po rovine ?
No treba si uvedomiť že to má dosť vysokú váhu, nemáš na tom zrovna ideálny posed a potom to má plášte čo nie sú zrovna lacné, tak záleží kde ich budeš drať. Dnes som sebe kupoval nový zadný za vyše 40€...
Tie bicykle sa pre niečo volajú downhill