Ja ti poradim, pozri si najprv uz vytvorene temy. Je to tu kazdy tyzden. Rozdiel medzi 600 a 700 je maly, niekedy dostanes vasciu kazetu, ale inak je to stale to iste.
teraz som kupoval synovi (160cm) marlin 8 velkost M a bezproblemov so mnou taha po lese, co sa tyka biku jedine sklamanie je, ze prestali robit otvor v rame na lanko z teleskopky
Osobne nepreferujem tieto nekompletne prevodove rozsahy. 30x11-46 je za mna dobre ak byvas pri kopci a rychlost ta velmi nelaka. V tejto cene ale nic ine neni, bud univerzalnejsie 2x alebo toto okliestne 1x. Cize zaklad je polozit si otazku kde s tym chces jazdit. Podla toho mozes vyberat prevody a pripadne polozenejsiu vidlicu (tych je len par v tejto cene a navyse neviem ci to ma vyznam s vidlou co velmi nefunguje)
alebo pohladaj Ghost Nirvana v bazari. Nie ze by som tu chcel pomahat niekomu s predajom, ale objektivne je to lepsi bajk za tie prachy ako tie co tu menujeme najmä v pripade, ze by si chcel vselijake veci casom upgradovat.
Ten budget mas pohyblivy o nejakych 100-150e ci skor striktne okolo 700e ? Este by si mohol napisat vahu, pretoze ten Marin ma pruzinovu vidlu a to obecne nie je myslim dobre pre lahsich ludi, pretoze si ju nenastavis na svoju vahu (alebo len pramalo), pricom vzduchovu ano. A este by si mohol povedat co v tom lese chces jazdit ? Hlavne nejake spevnene cesty alebo to obcas supnut aj do nejakeho lahsieho zjazdu, popripade nejaky lahsi teren ? Lebo v prvom pripade by bolo asi cokolvek okej, v tom druhom by som asi pozeral po vzduchovej vidle a hydraulickych brzdach, ostatne by malo byt ok a casom sa da postupne povymienat podla toho co skor odide (a nie su to take likvidacne polozky).
EDIT: Lebo napriklad ak by si prihodil, tak za 850e by si mohol mat nieco taketo, vyzera, ze maju aj vsetky velkosti skladom:
Ten Kellys je len na 29" kolesach, Canyon dava k XS a S ramom 27.5", ono by bolo aj fajn si ist na nejake biky sadnut aby si vedel, ktora varianta velkosti kolies sa ti bude viac pozdavat. Kellys ma dvojplacku , cize prevody 2x10. Na mojom bicykli to mam tiez, kedze je z 2015 a nejaky problem som s tym nemal zatial a jazdi sa mi s tym ok ale jednoplacku som neskusal, takze neviem porovnat. Canyon ma zas 1x12, takze o starost s presmykacom menej a zrejme sa trend bude uberat tymto smerom. Ale oba bicykle (a dalo by sa najst asi viac) uz su celkom slusne, ono to je tak, ze tych 700-800 je akurat taka zlomova hranica . Moj osobny nazor/rada, ak chces brat bike ako hobby na par vyjazdov tyzdenne, tak by som posetril/prihodil (bude to o dost lepsi zazitok) a ked ho skor beries ako priblizovadlo s obcasnym vyletom do lesa tak aj ten do 700 splni ucel.
Ďakujem, skvelé napísané aj pre blba čo sa týka bicyklov ako ja. Mám 60kg a čo sa týka do lesa občas si za jazdiť nič hrozné, ale ten kellys vyzerá dobre. Nie je problém doložiť. Ešte raz ďakujem za váš čas.
Vascina vyrobcov ma minimalny rozdiel medzi 21 a 22. Navyse v dnesnej dobe si vyrobca napise na stranku super veticku ktora mu ma akoze zarucit beztrestnost a umoznit predavat inak osadeny bicykel (vascinou neznackovymi cinskymi komponentami - pozdravujem aj CTM). Cize vo vela pripadoch netusis co vlastne budes mat za komponenty. Videl som ze v zahranici sa to riesi roznymi oznaceniami ako V1 V2.... ale u nas ich asi nikto nezazaloval este
Cize najlepsie ak to nemas daleko je ist na predajnu a pozret si ci specifikacia sedi. Pozor na vidlu, brzdy a pohon
Hej vacsinou sa na modeloch meni z roka na rok len dizajn a nejake mensie zmeny, obcas je to radikalnejsie ale to nie je pripad tohto Kellysu. Este som nejake bicykle pozeral ale ten Kellys vyzera byt asi taka naj moznost co som narychlo nasiel. Ten 2021 by som bral, ak by ti vedeli dat nanho nejaku zlavu, co by sa dalo vykseftovat lepsie v predajni ale mozno aj, ak by si sa spytal po telefone/emailom. Neviem, ci sa ti to chce riesit (lebo ja som netrpezlivy clovek ). Inak by som siel potom urcite do 2022. A neviem, ci teda pojdes aj do predajne si ho vyskusat alebo objednas rovno, ak by nahodou nesadol tak vzdy sa da vratit pri najhorsom ale myslim, ze aj tie 29" kolesa budu ok. Su aj nizsi ludia co to jazdia a pochvaluju si. Tak vela stastnych km prajem .
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/forum/xc-am-en-bicykle/novy-bicykel-t46853.html
https://www.mtbiker.sk/forum/xc-am-en-bicykle/hardtrail-okolo-600euro-t46882.html
https://cyklospak.sk/produkt/trek-marlin-6-2022/
https://www.trekbikes.com/sk/sk_SK/bicykle/horsk%C3%A9-bicykle/cross-country-horsk%C3%BD-bicykel/marlin/marlin-6/p/35066/?colorCode=red_black
https://kubicasport.eu/marin-bobcat-trail-4-29-2022-silverredgrey
alebo pohladaj Ghost Nirvana v bazari. Nie ze by som tu chcel pomahat niekomu s predajom, ale objektivne je to lepsi bajk za tie prachy ako tie co tu menujeme najmä v pripade, ze by si chcel vselijake veci casom upgradovat.
Výpredaj -16% Marin Bobcat Trail 3 29 bicykel, čierna/sivá/modrá
579 € -16%
MOC 769 €EDIT: Lebo napriklad ak by si prihodil, tak za 850e by si mohol mat nieco taketo, vyzera, ze maju aj vsetky velkosti skladom:
https://store.kellysbike.com/xc-bicykle/bicykel-spider-80-29_6534
Tam uz mas vzduchovu vidlu SR SUNTOUR XCR32 (lepsiu asi v tejto cene nezozenies), Shimano hydraulicke MT-200 brzdy a Deore vybavu co je super.
Alebo trebars direct sale Canyon, na ten by si si ale musel pockat nejaky ten piatok:
https://www.canyon.com/cs-sk/horska-kola/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon-5/2613.html?dwvar_2613_pv_rahmenfarbe=BU%2FBK
Ten Kellys je len na 29" kolesach, Canyon dava k XS a S ramom 27.5", ono by bolo aj fajn si ist na nejake biky sadnut aby si vedel, ktora varianta velkosti kolies sa ti bude viac pozdavat. Kellys ma dvojplacku , cize prevody 2x10. Na mojom bicykli to mam tiez, kedze je z 2015 a nejaky problem som s tym nemal zatial a jazdi sa mi s tym ok ale jednoplacku som neskusal, takze neviem porovnat. Canyon ma zas 1x12, takze o starost s presmykacom menej a zrejme sa trend bude uberat tymto smerom. Ale oba bicykle (a dalo by sa najst asi viac) uz su celkom slusne, ono to je tak, ze tych 700-800 je akurat taka zlomova hranica . Moj osobny nazor/rada, ak chces brat bike ako hobby na par vyjazdov tyzdenne, tak by som posetril/prihodil (bude to o dost lepsi zazitok) a ked ho skor beries ako priblizovadlo s obcasnym vyletom do lesa tak aj ten do 700 splni ucel.
Ak by sa dalo chcel by som skôr tu hnedú farbu je krajšia podľa mňa, aj S veľkosť čo by som ja chcel.
https://kubicasport.eu/kellys-spider-80-29-2021
Kellys Spider 80 29 bicykel, sivá
699 €
MOC 899 €Cize najlepsie ak to nemas daleko je ist na predajnu a pozret si ci specifikacia sedi. Pozor na vidlu, brzdy a pohon
Ta kategoria horskych za zhruba 900e pre mna osobne bez pevnych osi prestava davat mysel.
ta XCR32 napriek tomu ze je vzduchova aj tak vazi 2,3kg