Prosim viete mi poradit podla ceny kvality skusenosti co by sa hodilo pre dámu o výške
160cm váha 50kg ktorá zhana bik na dopravu po meste do prace na pivko na kupalisko
potom obcas nejaka sotolina k vzdialenejsim jazeram a nejake obcastne vyjazdy po horach no slapat 20% sa jej moc nechce a zjazdov sa bojí.
Je tu jeden inzerat
Specialized P.1 All Mountain Disc 2010
http://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle-all-mountain/4/
Tak by som sa opytal co hovorite na taketo nieco alebo poradte nieco ine. Dakujem vam.
dáma je drobná, s malou váhou. Tá vec je M, na hrubizných gumách, predávajúci píše, že bajk je vhodný do poriadneho terénu.
Ja mám 161 a váhu "tesne pod 50". Môj Specialized (Full) je Mko. S fľašou má 13,49 kg. Na asfalte sa s ním narobím ako kôň. Na veľmi občasné cesty do práce (normálne beriem cesťáka) musím locknúť vidlu aj zadok, ináč sa proti vetru nadriem ako dobytok. Ale v ťažkom teréne je to malý boh - vlastne tým, že je väčší (Mko), je v zjazdoch kľudnejší a môžem si s ním dole kopcom dovoliť aj to, čo predtým so starým horákom nie (srnka je veľmi opatrná a do tvrdého risku ide málokedy, veď je matka rodiny
Môj osobný záver: skús Tvoju dámu presvedčiť, že aj keď bicykel nie je masívny a veľký, nemusí sa ho báť. Masívne a veľké síce vzbudzuje pocit väčšieho bezpečia a pohodlia, ale stačí protivietor a dáma môže prestať chcieť chodiť na kúpalisko, po meste a na pivko len preto, lebo sa neskutočne narobí. A jazdiť dole kopcom je len o vyjazdenosti - a to Ti zodpovedne tvrdí niekto, kto pred časom dole kopcom vedľa bicykla utekal... Chcelo to zmenu postoja a trochu vyladiť techniku - dnes jazdím na tenkých gumách dole kopcom okolo 40-46 km za hodinu.
Alebo je to v poho takyto ram.
No ona teraz chodieva stale na takom tazkom starom ocelovom biku kde som jej nahodil plaste 2,1 a celkom sa jej jazda paci.
Pripadne po zodrati plastov tam dame nieco tensie.
Lebo bude jazdit prevazne s ludmi co jazdia na freeridoch 2,4 plastoch.
Takze ak jej nevadi ze to je do terenu je to pre nu ideal ano? tak Ta chapem?
Ono ten Specialized bude aj tak veľká zmena oproti oceláku.
Samozrejme nechcela som Tvoju dámu nijak znechutiť ani odrádzať. Svoju skúsenosť, čo som opísala, som sem nehodila náhodou, totiž: aj ja som bola spokojná, kým som nezistila, že môžem byť ešte spokojnejšia.
Ale ten Spešlík ako kúsok je veľmi fajn. Ak doňho pôjdete, želám, nech sa Tvojej dáme dobre jazdí a nech je spokojná.
Len ked sa na to posadi zena co jazdila na starom ocelaku bude sa jej to pacit aj keby co.
No ked sa pozriem ako blizko pri zadnom kolese konci trubka ramu na sedlovku tak myslim ze to bude docela male a teda asi aj vhodne pre nu. No budem dufat. ale ved sa pozriem ci nevyzera smiesne na tom.
A ešte keď žena na biku očiam svojho milého lahodí - to je prvý krok k úspechu.
tak preto sa radsej poradim.
Co sa tyka velkosti a teda nejakych skusenosti zien ci vacsi mensi (tym dakujem krasne za postrehy Srnka,
a este taka zvlastnost ma to lankove kotucove brzdy tak aj to ked by niekto vedel skusenosti.
Ja som mal iba take 1000 rocne plastove brzdy a z nich som presiel na hydrauliku.