mate niekto tento bajk a realne skusenosti?
chcem jazdit cisty trail, krajinky, lesiky a pod. Sem tam sa spustit, skocit si nieco light.
Ste spokojni? Nemcuri pisali ze je to z tych kratsich bajkov, geometriu canyon v tomto pripadne vyrazne nemenil. sadzaju na oblubeny model.
Tak by som rad videl niekoho realne skusenosti, postrehy a odporucania.
Mozno si uz cital a ak nie, tu su dake testy ktore som kukal pri vybere (nieje to sice '22 ale ram by mal byt +- rovnaky:)
https://mtbs.cz/clanek/test-canyon-neuron-al-nejmladsi-hlinikovy-full/kategorie/testy-recenze/rubrika/bike-technika?page=3#.YrCXruzP1PY a
https://www.mtbiker.sk/clanky/123347/test-canyon-neuron-70-al-prepracovana-trailova-stalica-pre-rok-2020.html Myslim si ze som si vybral dobre (mozno som mal ist dokonca aj do carbonu). Do bikeparku by som ho nebral
Bal som hlavne tej geometrie lebo často písali že je zastaraná ale taktiež mala veľa chvál. Tak človek potom nevie..
Ja aktuálne jazdím na hardtail Cube race one. Super bajk aj veľa váham či meniť ale rad by som zas chvíľu skúsil full. Predsa len keď idem dolu človek si na to spomenie ?
Počuj a táto geometria ide ľahko na zadné, do manuálu alebo bunnyhopa?
A prečo by si šiel možno do karbónu? Lebo som rozmýšľal a nejako skôr za mna ten hliník. Ako super je že je ľahší len sa trosku obávam že vieš ako to chodi, čert nikdy nespí, často nepadam (klop klop klop) no keď raz by som a padol by na hranu skaly, bojím sa že pukne alebo take niečo..
Hliník predsa len, rokmi overené ?
Pri Mku som isiel z rozvoru 115 cm (Jeffsy) na cca 122.5 (Ripmo). Kedze spominas tech. veci ako bunny hop,manual ,mozno by ti viac sadol Spectral,predsa len napr. u nas jazdia Nerve/ Neuron menej narocny jazdci ,ktori hentake sko*****ny neriesia,ale urcite sa najdu aj poriadny strelci na Neuronoch...Je super,ze si mozes vybrat,ved len u Canyonu mas na vyber lux trail,nueron,spectral?
Asi som trosku vyrástol a už to u mna nieje o bláznivých zjazdoch skôr o poriadnych vyslapoch, prírode a jazdení. A nemyslím to v zlom že vyrástol len sa asi už dako podvedome nechcem úplne dokalicit a baví má take trail jazdenie. Mám odskakane veľmi veľa keďže som jazdil cely život bike trial. Skoky mi cudzie nie sú. Viem preskočiť pnik ked prekvapí ale nehrniem sa do toho proaktívne.
Tiež nejaký pekny trail zajazdiť ale len pre potešenie a nie časovku..
Ivast ty máš teda aj neuron aj spectral? Odkiaľ si?
Teraz neriešme cenu. Čo vidíš ako hlavne benefity?
Ja tam vidím o kúsok lepšie kolesa.
Nižšia vaha
Negatívum riziko pri páde môže karbón dopadnúť oveľa horšie
Akurat hladam info na kolko PSI dofukat zadny tlmic. niekde aj na zahranicnom fore som cital, ze davali viac. Este toto postudujem.
https://www.mtbiker.sk/clanky/123347/test-canyon-neuron-70-al-prepracovana-trailova-stalica-pre-rok-2020.html Myslim si ze som si vybral dobre (mozno som mal ist dokonca aj do carbonu). Do bikeparku by som ho nebral
"" a celkovo geometria cucali energiu z nôh rýchlejšie, ako som zvyknutý.""
vie mi niekto povedat, co to ma znamenat, ze kvoli geometrie panovi to islo tazsie? vsak predsa len sedis a treba tlacit pedal, to ze aky je uhol alebo co ja viem nejake mm-re na rame ako moze vyziadat vacsiu energiu?
I toto vlakno ma spochybnilo, ci som zobral spravnu velkost L, no sadla idealne. Mam 185/89 cm. Sedlovku mam vysunutu 1,5 cm (z 10 cm) od maximalneho zasunutia podla rysky, nad ryskou su este 3 cm. Inymi slovami sedlovku mam vysunutu 4,5 cm. A to su na nom kluky 170 mm. Riadil som sa odporucaniami na canyon stranke, geometriou mojho aktualneho HT a dobre som spravil.
Viackrat som zachytil, ze tento neuron ma zastaralu geometriu, mne vyhovuje dokonale, ideal na celodenne vyjazdy. Nie som zbytocne natiahnuty (reach 453), uhol HT 67 mi pride taky zlaty stred medzi XC a cistokrvnym trailom, bajk sa v lese nestrati. Moj nazor.
Inak moje aktualne HT Grand Canyon AL SL 8 2020 velkost L pojde z domu, ale k tomu sa dostanem az buduci tyzden, dam ho sem na bazar. Oproti serii som vymenil brzdy miesto MT400viek na M7100 2piesty.
Nemate s tym nahodou skusenosti prosim vas ?
Dakujem