..ahoj, som len cyklista-amater a chcem si kupiť "nový" bicykel (asi z tunajsieho bazaru ) doteraz som mal uplne obicajny ale treba trochu aj sportovať a tak trochu spekulujem, ze aky typ sa kupuje pre jazdu v terene ale v terene "hore - dole" t.j: cca (3-10)km stupanie a potom dole kopcom ale aj strmším, samozrejme odrážky smyky a kamene..ak by to bolo po "pekných a rovných" lesných cestičkách nepoviem ale rozbyté cesty a pod?.. čo poviete? ..ide mi len o to, či crossovy vydrží napríkad ten istý nápor na rám, rafy atd..a či vôbec má zmysel o tom uvažovať pri cene bicykla do cca 500€..
Ja mám na crosse plášte 47-622 konkrétne Schwalbe Smart Sam a celkom sa na tom dá jazdiť aj v teréne. Samozrejme že sa s tým nemôžem vyrovnať nejakému HT-ečku.
Cross som mal tiež ale nakoľko jazdím len a len po asfalte, cross som predal a kúpil cesťák. Chcel som si ho nechať, ale nemôžem živiť aj MTB aj cesťák a aj cross, tak mi ostali len MTB a cesťák .
Sú ľudia ktorým cross vyhovuje. Ale ja ak som chcel jazdiť len po asfalte, tak som 100% z jazdy z asfaltu nezišiel (ani žiadne prechody cez lúky,polia a lesy ma nelákali), jednoducho som chcel asfalt tak som sa ho držal.
A zasa naopak, ak zoberiem MTB, tak už od domu idem mimo asfaltu, takže zasa 100% z jazdy jazdím v teréne.
Nikdy som neprišiel na chuť jazdiť napr. 50% asfalt a 50% terén, alebo 70% asfalt a 30% terén....na takéto jazdy je cross ideálny a existuje veľa ľudí ktorým to vyhovuje a cross je pre nich tá najlepšia voľba .
...myslím, že tiež záleží aj od toho, kde človek žije, bud to je na "rovine" alebo "medzi kopcami"..ja som medzi nimi, takže, dal som aj na rady, bude to MTB..
Ten kenzel by som nebral, je tam staršia verzia vidlice ktorej vnútorné nohy sú po používaní ošúchané, tie lacné karbónové doplnky nebudú pravdepodobne nič extra...
Za tú cenu je aj http://www.bicykle.eu/eshop/bicykle/horske/ghost/ghost-se-6000-11.html , čo má o dosť lepšiu vidlicu, sram sadu (ktorú by som uprednostnil pred shimano 9sp, až na kľuky) a pravdepodobne aj o trochu lepší rám
Čím máš väčšie kolesá tým máš väčší komfort. A bike by mal byť aj rýchlejší a stabilnejší. Môžeš dať bez obáv vidlu s väčším zdvihom. Môžeš tam dať (ževraj) kross gumy, tým pádom aj žiletky - čiže do určitej miery zmeniť vlastnosti bicykla.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cross som mal tiež ale nakoľko jazdím len a len po asfalte, cross som predal a kúpil cesťák. Chcel som si ho nechať, ale nemôžem živiť aj MTB aj cesťák a aj cross, tak mi ostali len MTB a cesťák
A zasa naopak, ak zoberiem MTB, tak už od domu idem mimo asfaltu, takže zasa 100% z jazdy jazdím v teréne.
Nikdy som neprišiel na chuť jazdiť napr. 50% asfalt a 50% terén, alebo 70% asfalt a 30% terén....na takéto jazdy je cross ideálny a existuje veľa ľudí ktorým to vyhovuje a cross je pre nich tá najlepšia voľba
Magic master je lepší...
Ten kenzel by som nebral, je tam staršia verzia vidlice ktorej vnútorné nohy sú po používaní ošúchané, tie lacné karbónové doplnky nebudú pravdepodobne nič extra...
Za tú cenu je aj http://www.bicykle.eu/eshop/bicykle/horske/ghost/ghost-se-6000-11.html , čo má o dosť lepšiu vidlicu, sram sadu (ktorú by som uprednostnil pred shimano 9sp, až na kľuky) a pravdepodobne aj o trochu lepší rám