Zdravim, mam taky dotaz, neviem celkom kam ho zaradit ale mozno suvisi aj s touto temou. Kupil som si po 100rokoch novy bicykel (CTM Zephyr), v specifikacii su uvedene rafy WTB STi29, TCS 2.0, 29", 32H ale ja som si v tom deliriu az na druhy den vsimol, ze moje rafiky su uplne bez polepov. Stalo sa vam nieco podobne? Na pripadnu zmenu v komponentoch ma v obchode nikto neupozornil...
Nazdar, dnes má väčšina výrobcov uvedené pod špecifikáciami, že môže dôjsť k ich zmene (https://www.ctm.sk/p/zephyr-29). Pri osobnom styku v predajni na to predajca často zabudne, resp. o tom ani nevie, nakoľko bicyklov je množstvo a ovládať a kontrolovať špecifikácie je "nemožné".
PS: Zephyr má mať ráfiky CTM, takže asi myslíš model Pro alebo Xpert. Pozrel som Xperta u nás v predajni a polepy tiež nemá. Ráfiky budú iné.
Ano mam Xperta. Tu poznamku som si vsimol, bohuzial som si ozaj nevsimol, ze chybaju polepy. Takze CTM vymeni WTB rafiky v cene povedzme 120e za oba za noname rafiky v cene 40e a rozdiel zaplati spotrebitel, ktory si to nevsimne? Alebo ako to funguje? Ber, alebo nechaj tak? Zacinam byt z toho troska "rozcarovany"...
Špecifikácia produktu, produkty a údaje sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, aby sa zlepšila ich funkčnosť, spoľahlivosť alebo dizajn.
Funkčnosť a spoľahlivosť bola zatiaľ pri väčšine zámen komponentov dosť diskutabilná. Každopádne predajcovia sú radi, že im vôbec nejaké bicykle prídu (1/3 až 1/2 objednaných bajkov býva zrušená) a zákazníci v konečnom dôsledku, že bicykel majú (resp. veľa ich na daný model čaká 4-8 mesiacov). Otázkou je, nakoľko to výrobca zneužíva...
Zdravim, mam taky dotaz, neviem celkom kam ho zaradit ale mozno suvisi aj s touto temou. Kupil som si po 100rokoch novy bicykel (CTM Zephyr), v specifikacii su uvedene rafy WTB STi29, TCS 2.0, 29", 32H ale ja som si v tom deliriu az na druhy den vsimol, ze moje rafiky su uplne bez polepov. Stalo sa vam nieco podobne? Na pripadnu zmenu v komponentoch ma v obchode nikto neupozornil...
V predoslych prispevkoch bolo spominane, za sa jedna o tento variant: https://www.ctm.sk/p/zephyr-xpert-29 kde mali byt rafiky "WTB STi29, TCS 2.0, 29", 32H".
U CTM asi bežná prax ja mám e-bike CTM Pulze Pro . V popise boli uvedené brzdy Sh BR MT-420 štvorpiestové. No tá sa nachádza iba na prednom kole a na zadnom je BR 410 jednopiestová.
To isté je aj brzdovými kotúčmi deklarované 180mm sa nachádza iba na prednom a v zadu je 160mm.
Pri komunikácii s CTM som nepochodil pretože ma mal na to upozorniť predajca. Vrcholom bolo ale že sa ma pán s podpory snažil presvedčiť, že tie brzdy sú rovnaké a rozdiel je len v páčke.
Na dôvažok som zistil, 180mm kotúč sa v zadu nedá použiť pretože vzpera je v takej polohe, že sa tam brzda s adaptérom nezmestí.
Ja mam s ctm len dobre skusenosti, praveze mi pomohli s reklamaciou velmi rychlo, nakolko som odchadzal na dovolenku, ale do buducna by som si bajk nekupil , nakolko neponukaju to co by som chcel ale to neznamena ze by som zanevrel na ctm
Je to sice fail CTM ak vymeni 4 piesty za 2. Mal si skusit obchodnu inspekciu. Neni to totiz ani rovnaka uroven komponentu, ani sa nezlepsi funkcnost, spolahlivost alebo dizajn.
Zrejme preto tento model zahadne zmizol z ponuky
Výrobca tvrdí:
Funkčnosť a spoľahlivosť bola zatiaľ pri väčšine zámen komponentov dosť diskutabilná.
Odpoved od ctm:
"Dobry den,jedna sa o rafiky wtb sti29 30mm vnutorna sirka,bohuzial rafiky su bez potlace ,nakolko dodavatel nevedel dodat v pozadovanom termine rafiky aj s potlacou" Prilozili aj nejake fotky. Nuz, neostava nam nic ine len im verit
U CTM asi bežná prax ja mám e-bike CTM Pulze Pro . V popise boli uvedené brzdy Sh BR MT-420 štvorpiestové. No tá sa nachádza iba na prednom kole a na zadnom je BR 410 jednopiestová.
To isté je aj brzdovými kotúčmi deklarované 180mm sa nachádza iba na prednom a v zadu je 160mm.
Pri komunikácii s CTM som nepochodil pretože ma mal na to upozorniť predajca. Vrcholom bolo ale že sa ma pán s podpory snažil presvedčiť, že tie brzdy sú rovnaké a rozdiel je len v páčke.
Na dôvažok som zistil, 180mm kotúč sa v zadu nedá použiť pretože vzpera je v takej polohe, že sa tam brzda s adaptérom nezmestí.
Odpoved od ctm:
"Dobry den,jedna sa o rafiky wtb sti29 30mm vnutorna sirka,bohuzial rafiky su bez potlace ,nakolko dodavatel nevedel dodat v pozadovanom termine rafiky aj s potlacou" Prilozili aj nejake fotky. Nuz, neostava nam nic ine len im verit
Ako moze napisat, ze rafik ma vnutornu sirku 30mm ked je to rafik STi29??? i29 znamena 'internal width 29mm'. Neveril by som mu ani slovo a ziadal by som nahradu. Ci uz od CTM alebo predajcu. Neverim, ze by WTB dodalo rafiky bez polepu. Podla mna ti tam dali nieco lacne a predali za povodnu cenu. Moj nazor.
Nerozumiem Vám... v dnešnej dobe, sa čaká na okná, dvere, pneumatiky, telefóny... ak by ste chceli vyskakovať a mať na bajku to, čo uviedol výrobca pri prvom zhotovovaní katalógu - je možné, že by ste sa bicykla ani nedočkali. Ak to ma výrobca(predajca) na stránke uvedené, že môže byť komponent nahradený, tak by som to bral ako fakt - že môže - ak kupujem cez e-shop. Ak kupujem v kamenej predajni, tak vidím, čo kupujem asi nie. Kúpim zelený bajk a on má na popiske napísaný, že červený, tak - ak mi to vadí, tak ho nekúpim a obsluhu upozorním na chybu. Treba si uvedomiť, že možno 70% výrobcov sveta (nie iba SR) robí úpravy v pôvodných kombináciach bicyklov z dôvodu nedostatku komponentov (komplet všetkých). Ak by ich nemohli robiť, bicykle by ste jednoducho nemali vôbec a keďže by sa na ne čakalo dlho, ich cena by ešte brutálnejšie vyletela, ako teraz. Kto je nespokojný, môže čakať
Tak už si nám to vysvetlil. S teba majú určite výrobcovia radosť. Zaplatíš za niečo ale dostaneš niečo iné.
Ak to ma na stránke v e-shope uvedené bez možnosti použitia náhrady, tak mám právo výrobok na jeho náklady vrátiť a plnú cenu naspäť. môžem ísť s ním do sporu. Ak kupujem v kamenej predajni, tak vidím, čo kupujem - mám plné právo sa pýtať na vydokladovanie zloženia bicyklov. Situácia sa mi nepáči, ako kamarátovi, čo objednal nie lacný bajk a miesto karbónovej sedlovky došiel bajk s hliníkovou - ale na stránke v e-shope to bolo uvedené(možnosť náhrady) - nemusel to objednať.
Na auto som potreboval nové pneu - vôbec nemám tie, ktoré som plánoval, lebo jednoducho ich neviem zohnať. Buď sa prispôsobím, alebo budem čakať, kým zoženiem. Alebo môžem jazdiť po ráfkoch a hrdo sa biť do hrude, že ja žiadne náhrady nechcem
Majú uvedené * Špecifikácia produktu, produkty a údaje sa môžu zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia, aby sa zlepšila ich funkčnosť, spoľahlivosť alebo dizajn.
Takže výmenou 4 piestov za 2 piesty asi ťažko zlepšili funkčnosť A tiež by som bol nasraný keby čakám viac ako polroka a dajú mi tam za tú istú cenu omnoho slabší komponent. To akože kde sme... Ja mám už od decembra objednaný Areon Xpert 2022, tak som zvedavý v akom stave príde a kedy, pôvodne malo byť 31.5. čo už určite nebude a v obchode mi preistotu na dátum dodania dvakrát ani neodpovedali, takže tipujem ďalší 1-2 mesiace, ale s tým som rátal, tak snáď aspoň príde vybavený ako má byť
Nikto nebude skladať bajk v tej istej cene s lepšími komponentami - nikto. Jedine opačne. Akože miesto SLX-ka ti dajú XT , alebo XTR-rko, lebo ho majú na skladoch? Tie katalogove konfigurácie sú optimalizované vzhľadom na konkurenciu, reálne výrobné náklady a ziskovosť viac rokov (2 - 4?) pred reálnym predajom. Nevieš zohnať reťaz, kazetu? XTR alebo ultegru zoženieš... Ľudia si tak zvykli na e-shopovanie, na nakupovanie od PC a z mobilov, s dopravou zadarmo a pomaly do 24h pri všetko, že odmietajú priznať fakt, že v tejto dobe e-shop nie je vôbec ale vôbec tá najlepšia cesta. Objednám si vysnený bajk a čakám na neho pol roka?! - dnes - pri všetkej úcte, je plno konkurencieschopných bicyklov v podobnej cene a ja si myslím, že ten môj jeden jediný je najlepší a najviac sa mi páči. Veď zbehnite napr. do Hrádku, sa porozrpávajte s tými chalanmi v predajni a nájdete +/- podobný bicykel, kde nehrozí, že budeš čakať pol roka. Zadaj tu nejakú diskusiu na bajk v podobnej kategórii a uvidíš, koľko rôznych bicyklov ti tu bude ponúknutých od kadejakých výrobcov. Ale jasné, keď niekto chce strieborný s čiernym pásikom, tak možno by musel robiť kompromis. Akceptujte túto "neuveriteľnú" dobu, výrobcovia by radi dodali bajk v pôvodnej konfigurácii - ale možno ho potom vôbec nedodajú, alebo budú musieť niekde ubrať, aby bicykel nepredávali napr. bez bŕzd. A tie brzdy si sám nezoženieš nikde - opäť budeš musieť buď doplácať za lepšie, alebo sa zmieriť so slabšími. Celé toto vyplakávanie nad cenami, nedostupnosťou, náhradami komponentov nie iba medzi bicyklami mi príde ako vyplakávanie nad iným počasím, ako hlásili v predpovedi. Keď vidím, že realita je "smutná" tak sa snažím jej prispôsobiť , aby som mohol jazdiť a nie čakal rok -dva na bajk.
ja neočakávam, ze mi tam dajú drahsie a lepsie komponenty, ale aspon alternatívu v podobnej kvalite a cene, za ktorú som si zaplatil, teda nemajú shimano dajú sram v podobnej rade, nie ze dostanem o radu slabšie brzdy, ty vlastne hovoríš, ze vsetci co si nekupili skladovku majú akceptovať horsie komponenty na bicykli atd, aj ked si zaplatili za lepsie? čo je uplny blud,Rovnaka logika teda - ludia co si objednali nové auto, lebo nechcú skladovku, majú teraz akceptovať ze im po polroku príde auto s motorom 1,4 namiesto 2.0 litra čo si zaplatili? bez vybavy? lebo doba je zla, dostupnost je zla nemali silnejši motor tak čuš, lebo si si mohol objednat skladovku? trošku divne zmyslanie ale budiš
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
PS: Zephyr má mať ráfiky CTM, takže asi myslíš model Pro alebo Xpert. Pozrel som Xperta u nás v predajni a polepy tiež nemá. Ráfiky budú iné.
Funkčnosť a spoľahlivosť bola zatiaľ pri väčšine zámen komponentov dosť diskutabilná. Každopádne predajcovia sú radi, že im vôbec nejaké bicykle prídu (1/3 až 1/2 objednaných bajkov býva zrušená) a zákazníci v konečnom dôsledku, že bicykel majú (resp. veľa ich na daný model čaká 4-8 mesiacov). Otázkou je, nakoľko to výrobca zneužíva...
kde mas prosim ta napisane ze su tam rafiky wtb?
V predoslych prispevkoch bolo spominane, za sa jedna o tento variant: https://www.ctm.sk/p/zephyr-xpert-29 kde mali byt rafiky "WTB STi29, TCS 2.0, 29", 32H".
Zrejme preto tento model zahadne zmizol z ponuky
Funkčnosť a spoľahlivosť bola zatiaľ pri väčšine zámen komponentov dosť diskutabilná.
Odpoved od ctm:
ktory mas rocnik?
a ako si myslíte, že sa momentálne montujú autá, keď im nejaký komponent nepríde, alebo sa zoženie od iného dodávateľa, ktorý ho má skladom... ?
tým neobhajujem výrobcu, aspoň upozorniť by na to mohli... nehovoriac o tom, ak sa mení "kvalita" komponentu...
Ročník 2021
Ako moze napisat, ze rafik ma vnutornu sirku 30mm ked je to rafik STi29??? i29 znamena 'internal width 29mm'. Neveril by som mu ani slovo a ziadal by som nahradu. Ci uz od CTM alebo predajcu. Neverim, ze by WTB dodalo rafiky bez polepu. Podla mna ti tam dali nieco lacne a predali za povodnu cenu. Moj nazor.
Ak to ma na stránke v e-shope uvedené bez možnosti použitia náhrady, tak mám právo výrobok na jeho náklady vrátiť a plnú cenu naspäť. môžem ísť s ním do sporu. Ak kupujem v kamenej predajni, tak vidím, čo kupujem - mám plné právo sa pýtať na vydokladovanie zloženia bicyklov. Situácia sa mi nepáči, ako kamarátovi, čo objednal nie lacný bajk a miesto karbónovej sedlovky došiel bajk s hliníkovou - ale na stránke v e-shope to bolo uvedené(možnosť náhrady) - nemusel to objednať.
Na auto som potreboval nové pneu - vôbec nemám tie, ktoré som plánoval, lebo jednoducho ich neviem zohnať. Buď sa prispôsobím, alebo budem čakať, kým zoženiem. Alebo môžem jazdiť po ráfkoch a hrdo sa biť do hrude, že ja žiadne náhrady nechcem
Takže výmenou 4 piestov za 2 piesty asi ťažko zlepšili funkčnosť