Ahojte všetci, keďže sa blíži jar, uvažujem nad kupou bajku do cca 2500€. Rozhodujem sa medzi Ctm scroll a Focus jam 6.9
Jedna sa o 2 rozdielne bajky, kde ctm je skôr enduro a focus kvázi ešte trailovy bajk.
Vedel by mi niekto poradiť, resp. dať nejaké rady ohľadom týchto dvoch bajkov?
Diki moc
a hlavne tie tri biky su teda tiez dost pestra zmeska...to stare AL YT29 by som v dnesnej dobe rozhodne nekupoval, ked ma prist novy model s citelne lepsiou geometriou (hlavne pre vyssich ludi)
.to stare AL YT29 by som v dnesnej dobe rozhodne nekupoval, ked ma prist novy model s citelne lepsiou geometriou (hlavne pre vyssich ludi)
staré AL YT29 dobre že nie 3 roky po sebe trailbike roka ale zrazu sa zmení geo a hneď to musí byt lepšie ale nie je to ešte ani otestované a nie každému bude vyhovovať položenejšia hlavovka. Ak YT má starú geo tak čo ma to ctm ?
ja osobne na tom YT nevidim nic zle a tak isto aj na tom ctm,ale ty si urcite testoval oba takze mas vlastne skusenosti ked tak o vsetkom dobre vies ze trionq
YT určite nie, celkovo sa mi nepáči tento bajk, canyon to áno, ale je opäť nevýhoda že na SK nie je kvázi kamenná predajňa.
Chcel som len poradiť ohľadom ctm resp. focusu, nejaké názory a pod...
a čo sa týka jazdenia, väčšinou lesné cestičky, trajly, singlace... sem tam trochu asfaltu
Z tych 2 bikov na zaciatku temy na taketo jazdenie urcite radsej ten Focus, predsalen to CTM je myslene na tvrdsie jazdenie a tazsie tereny (vacsi zdvih, robustnejsie komponenty) a zrejme by to bolo zbytocne na pritaz.
Ten Kellys nevyzera zle, ale nenasiel som nikde hmotnost a tiez tam je zopar otaznikov.
Ak sa ti ten Focus paci a mas moznost ho vyskusat, tak ak sadne nevidim dovod preco by to mala byt zla volba na take pohodovejsie jazdenie. Pravda ta geometria nevyzera byt na nejake strminy a bikeparky, ale pokial ide o vozkanie sa po lesoch, cestickach a trailikoch bez nahania casu, vyzera to vcelku fajn.
no blbsi nazor som tu este necital “prides o funkcnost tlmica” to ako si nato dosiel ? Inak ak chces jazdit to co si pisal tak urcite ten focus je lepsia volba
Ahojte, tiež si plánujem kúpiť nový bike a po všetkých úvahách, porovnaniach mi vychádza tiež práve tento Focus Jam 6.9 nine. Prečo si myslíte že to nie je dobrý bike? Ja som zvažoval medzi Canyon Neuron alebo YT Jeffsy alebo Giant Trance 2 29 alebo Cube stereo 120 TM ale nakoniec som takmer rozhodnutý pre focus čo sa týka pomer cena kvalita či? Ďakujem za rady.
pri porovnaní cena/kvalita je na tom najlepšie yt jeffsy a canyon spectral, thats all.. focus je mačka vo vreci nie sú na ňu recenzie nejazdí sa vrcholovo. + miešaš tu biky 120mm až 150mm
No neviem čo je mačka vo vreci keď to kupuješ z Nemecka a pri prípadnom probléme riešiť niečo na diaľku. FOCUS mám za tú istú cenu ako jeffsy priamo z mesta a tiež by som povedal že bike komplet s XT je lepši ako NX či nie? ? Neviem čoho by som sa mal bať pri focuse okrem toho že to nie je teda prémiovo jazdena značka.
Ja sa pozerám len po 29" kolesách a zdvihy +- 130-140mm, tak čo mi najlepšie viete odporučiť v tejto kategórii?
Neviem, pre aky bike sa chalan rozhodol, ale ja po CTM Ridge Expert (trail bike na 29-kach a zdvihmi do 130) chcem nieco mensie a obratnejsie, s vyssimi zdvihmi. Ten Ridge ma riesene ulozenie tlmica obdobne ako Scroll. Uz teraz tam mam na 3D tlaciarni urobeny mud guard, ale keby idem do Scrolla, este ju prepracujem. https://www.instagram.com/p/Bwcl9rHg0SO/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ptkp2k0wh1uk
Riesenie ulozenia tlmica vzhladom k tomu, co to prinasa, by som az tak neriesil. Staci sa o bike starat a cistit ho. Teraz uz len cakam na testovacku Canyon, aby som si skusil, ci mi sadne druhy rok po sebe oceneny trail bike roku - Spectral. Nie je nad to si bike vyskusat a potom polemizovat, na com by som chcel jazdit. Ten Ridge nie je zly, ale L-ko je dost velke aj pri mojich 180 cm. Toho Scrolla by som si aj ja rad skusil, ale asi v M-ku.
A este k tomu praskaniu ramov Spectralu - Canyon zmenil dodavatela ramov, preto su aj ceny karbonov posunute o nieco vyssie ako vlani.
vo velkom a dlhe roky. To je to co na tom bolo asi najsokujucejsie. moze sa to stat jeden rok, ale ocakava sa ze je expresne upravene technicke riesenie a na druhy rok je po probleme. ale canyon robil neznamo co, ale problem sa objavoval prvy rok, druhy rok, treti rok, nech robili co robili praskalo to dalej
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak si rozhodnutý pre 29 tak by som rozmyslal nad týmto
https://www.kellysbike.com/sk/trail-c624/thorx-50-29-p57716
https://www.yt-industries.com/detail/index/sArticle/2122/sCategory/508
https://www.canyon.com/mtb/neuron/2019/neuron-cf-8-0.html
-18% Kellys Thorx 10 29 bicykel, strieborná
1 399 € -18%
MOC 2 299 €ak si rozhodnutý pre 29 tak by som rozmyslal nad týmto
https://www.kellysbike.com/sk/trail-c624/thorx-50-29-p57716
https://www.yt-industries.com/detail/index/sArticle/2122/sCategory/508
https://www.canyon.com/mtb/neuron/2019/neuron-cf-8-0.html
preco by si vylucil fuulko od ctm? mas stym zlu skusenost ?
-18% Kellys Thorx 10 29 bicykel, strieborná
1 399 € -18%
MOC 2 299 €staré AL YT29
hlavne nikto nevie co a ako chce autor otazky jazdit...
Chcel som len poradiť ohľadom ctm resp. focusu, nejaké názory a pod...
a čo sa týka jazdenia, väčšinou lesné cestičky, trajly, singlace... sem tam trochu asfaltu
Ten Kellys nevyzera zle, ale nenasiel som nikde hmotnost a tiez tam je zopar otaznikov.
Ak sa ti ten Focus paci a mas moznost ho vyskusat, tak ak sadne nevidim dovod preco by to mala byt zla volba na take pohodovejsie jazdenie. Pravda ta geometria nevyzera byt na nejake strminy a bikeparky, ale pokial ide o vozkanie sa po lesoch, cestickach a trailikoch bez nahania casu, vyzera to vcelku fajn.
ps ten problém v 7:30 min by na seriovke mal byt odstránený - čítaj popis a koment videa
Ja sa pozerám len po 29" kolesách a zdvihy +- 130-140mm, tak čo mi najlepšie viete odporučiť v tejto kategórii?
https://www.instagram.com/p/Bwcl9rHg0SO/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=ptkp2k0wh1uk
Riesenie ulozenia tlmica vzhladom k tomu, co to prinasa, by som az tak neriesil. Staci sa o bike starat a cistit ho. Teraz uz len cakam na testovacku Canyon, aby som si skusil, ci mi sadne druhy rok po sebe oceneny trail bike roku - Spectral. Nie je nad to si bike vyskusat a potom polemizovat, na com by som chcel jazdit. Ten Ridge nie je zly, ale L-ko je dost velke aj pri mojich 180 cm. Toho Scrolla by som si aj ja rad skusil, ale asi v M-ku.
A este k tomu praskaniu ramov Spectralu - Canyon zmenil dodavatela ramov, preto su aj ceny karbonov posunute o nieco vyssie ako vlani.