Či to bude Strive alebo Spectral alebo čokoľvek iné, skús hľadať ľahšie Enduro, Trail bike ti síce tiež niečo odpustí, bude možno vhodnejší na ten terén kde budeš začínať, ale o rok keď sa posunieš do parkov, tak ti už nebude stačiť a mozes predávať.
Al alebo cf? Netuším, keďže nepoznám rozdiel v pocite z jazdy. Ak sa jedná o váhu, Al mi určite nevadí, ak je o kg ťažší.
Dnes som zistil, že kamarát má spectrala, síce 2017, ale snáď sa tam toho veľa nepomenilo (pocitom z jazdy). Pôjdem hu vyskúšať, aby som vedel viac.
Už som v pár článkoch čítal, že tie bajky mali problémy s kostrou. Kamoš jazdí aj parky a vraj zatiaľ drží. ?
Ale ak si si to v poslednom prispevku uz nejako ujasnil, tak este daj cenovy limit, ci chces hlinik, karbon, 27,5´´ alebo 29´´.
Myslim ze nejakym Jeffsym alebo Spectralom chybu neurobis aj ked u Spectralu sa toho dost popisalo o praskajucich zadnych stavbach.
Pouvazuj urcite aj nad bazarom, ak este nevies co konkretne chces, potom pripadne predas s urcite mensou stratou ako novy.
Nepotrebujem ho pre frajerinu, jazdím sám a chcem z neho vyťažiť čo najviac (a spoznať svoje možnosti 😎). Zvažoval som aj prerábku starého, ale finančne je to asi blbosť, keď som pozeral na ceny komponentov...
Mám rád adrenalín (som kiter, čo rád skáče a užíva si jazdu naplno 😉) a možnosť posunúť hranice pri bajku by som momentálne tiež uvítal.
Chcem niečo pohodlné na cestovanie, čo mi ukáže, že drsné zjazdy nemá problém zvládnuť. Radšej mať bajk, ktorý bude mať rezervu a môžem ju časom dobehnúť, ako bajk, čo mi nenaplní moje chúťky a bude ma brzdiť v progrese.
Dobré HT zvládne veľmi veľa, ale v dnešnej dobe viac zdvihov, viac adidas
Mam pocit ze dotycnemu vyberaju oci a srdce viac ako rozum. Obzeral by som sa po nejakom krosovom, pripadne HT bicykli v tomto pripade.
V tom prípade vyberaj tu https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/krosove/panske u Torque si totálne mimo kategóriu.
Dík za rady. ?
Na Torque mám niečo odjazdené. Tak za 1. neviem čo si predstavuješ pod pojmom ,,cestná klasika´´. Asfaltové víkendové pojazdeníčka s rodinkou spojené s frajerením 175mm zdvihom? Potom je Torque blbosť, a vlastne aj ten Spectral. Postačí ti napr. CTM Stark.
Ale ako univerzál do terénu, ak to má byť jediné mtb, potom Torque zvládne aj celodenné túry. Už som to niekde písal, je to vynikajúci bajk a zvládne všetko. Neviem ako to inžinieri z Canyonu dokázali, ale do kopca stúpa ako nejaký 140mm trailbike a dole ide ako čisté DH. A to rozhodne nie som obdivovateľ Canyonu.
Musím ale povedať že som jazdil karbónovú verziu s váhou okolo 13,8kg, AL varianta bude citeľne ťažšia.
Keďže ale žijeme v dobe keď sú bicykle postupne ťažšie a drahšie a v tunajších recenziách sa chváli ,,nízka váha´´ 16kg u 29´´ 120mm bajku, potom verím že aj hliníkový Torque nebude zaostávať, len si uvedom že to nie je XC.
Jedinú nevýhodu vidím v nižšom strede, ale dá sa s tým žiť.
Osobne dúfam že Torque nepôjde budúci rok cestou Strivu a zostane pri 27,5´´.
Dík za rady. 😉