Ahojte, viete poradiť nejaké endurko do 2OOO éčok? Jazdím dosť členitý terén, korene, kamene, atď. Čakám od biku, aby sa s ním dalo aj skočiť a aby sa podomnou nezlomil. Mám 196 cm a 100 kg..zdvihy si predstavujem okolo 160mm..zatiaľ ma oslovilo toto:
Nebránim sa inej značke, len by som bol rád ak by ste so svojimi odporúčaniami vychádzali s nejakých skúseností..či už bike jazdíte vy, alebo kamarát..
Za vaše názory vopred ďakujem.
ReignX jazdia dvaja kamoši z partie čo spolu jazdíme. Jednému sa už asi 2x zlomilo vahadlo, čo je spôsobené jeho nevhodným konštrukčným riešením a tým, že tomu dosť nakladá. Písalo sa, že novšie modely by to mali mať odstránené, to ale musí potvrdiť niekto kto ho má. Druhý ho zatiaľ má krátko ale je spokojný. Jazdia na tom hlavne Veľkú a Malú Fatru, jeden z nich mi do kopca bez problémov ujde, takže šľapavé to je ešte celkom slušne a nadol to ide parádne. Aj tak v konečnom dôsledku záleží na kondičke. Veď možno sa ti bobo_mt k tomu vyjadrí aj osobne.
Ja mám klasický Reign a spokojnosť tiež veľká. Bike zatiaľ zvláda podstatne viac ako zvládam ja. Menšie skoky, dropy, skaly, korene a podobne bez problémov.
Ja jazdím Riegn 2011 a vrelo doporúčam, ak máš však nejaké to kilo navyše skôr niečo menej linearne. Napríklad to čo tu už bolo spomeuté - Specialized Enduro ... To aj napriek tomu, že má vyšší zdvih je lepšie šľapavé ako Reign (osobná skúsenosť). Toď toľko.
ked reign, tak klasicky, na x.ko sa vy*er .. daj na klasicky 160 vidlu s 20mm osou a pohodaaa.. vyslapes a zjazdis vsetko .. aj vaha biku je prijatelnejsia .. a ked spesla, tak enduro je jasna volba
Ďakujem za návrhy, opäť mám nových chrobákov v hlave, ten Agang sa mi dizajnovo páči, ale neviem vôbec, čo je to za značku..má tá značka aj nejakú minulosť?
A čo sa týka spešla, tak toho by som bral, keby bol..ten link je na českú stránku..ja by ho rád kúpil v Nitre. Je to model 2010 takže na Slovensku už nebude, cena tam je kvôli starému modelu a pochybujem, žeby bol v mojej veľkosti. A nový model tohto endurka sa bude pohybovať okolo 2500-3000 € čo je nad môj rozpočet..
To Enduro 2010 za cca 2150e je absolutna s*****. Na stranke maju uvedene vsetky velkosti, minimalne si daj tu namahu a prever dostupnost. Ak by som kupoval ja, tak jednoznacne top volba.
rozhodujem sa, či sa oplatí zdvihnúť cenový strop a počkať si na spešla.. http://www.specialized.com/sk/cs/bikes/mountain/endurofsr/enduroevo#specs
len ma odradzujú dve veci..veľkosť je písaná max. L, čo mne bude asi málo..a druhá, bike nemá teleskop. sedlovku..cena by tam mala byť 2455€ myslíte že za tú cenu sa oplatí?
chalani, mám jednu otázku, uvažujem dosť vážne nad tým že dám viac dukátov za bike a kúpim si Specialized Enduro Evo 2013 ale nejak sa neviem dopracovať k XL veľkosti, chcel som si pozrieť geometriu rámu XL a akosi túto veľkosť neviem nájsť. Myslíte že v tejto veľkosti sa vyrábať nebude? http://www.specialized.com/sk/cs/bikes/mountain/endurofsr/enduroevo#geometry
Rada: povozil som sa na Endure EVO (nie tento nový model čo si postol, ale jeho predchodca) a L-ko mi na moju výšku 182cm sadlo excelentne, takže si myslím, že tebe pri tvojich 196cm bude malé...
Ale určite sa Endura od Spešlu na vzduchu (bez nálepky EVO) robili v XL!!!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja mám klasický Reign a spokojnosť tiež veľká. Bike zatiaľ zvláda podstatne viac ako zvládam ja. Menšie skoky, dropy, skaly, korene a podobne bez problémov.
A čo sa týka spešla, tak toho by som bral, keby bol..ten link je na českú stránku..ja by ho rád kúpil v Nitre. Je to model 2010 takže na Slovensku už nebude, cena tam je kvôli starému modelu a pochybujem, žeby bol v mojej veľkosti.
Nie sú to zlé bicykle, len 10% zľava je málo
http://www.bike-forum.cz/forum/nakupoval-nekdo-na-bradsky-cz.html
Skus tam zavolat.
http://www.specialized.com/sk/cs/bikes/mountain/endurofsr/enduroevo#specs
len ma odradzujú dve veci..veľkosť je písaná max. L, čo mne bude asi málo..a druhá, bike nemá teleskop. sedlovku..cena by tam mala byť 2455€ myslíte že za tú cenu sa oplatí?
http://www.specialized.com/sk/cs/bikes/mountain/endurofsr/enduroevo#geometry
Ale určite sa Endura od Spešlu na vzduchu (bez nálepky EVO) robili v XL!!!