par dni preliezam forum a rozhodol som sa zalozit novu temu, vzhladom na specificke otazky, ktore som v inych temach nenasiel.
Po dlhsom case si chcem kupit bike, hardtail. Jazdenie bude taky allround - les, lahsie single tracky, ale aj lesna/asfaltova cesta bez prekazok. Ak pocasie dovoli, cca 15-30 km (takmer)denne, niekedy dlhsi niekolko dnovy vylet. Ziadne extremne zjazdy ci vystupy. Nie vyslovene sportove, ale ani vytrvalostne jazdenie.
Mam vyhliadnute 2 alternativy od Radon a Canyon.
http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-6-0-SRAM_id_22259_.htm
http://www.canyon.com/_cz/mountainbikes/bike.html?b=3008
Z inych znaciek/modelov som si vybrat nevedel asi aj preto, ze pri podobnej konfiguracii uz presiahli rozpocet. Alebo naopak to bol o 1-2 triedy nizsi bike.
Ale ak mate niekto nejaky dobry tip na inu znacku/model, ktory by mi stacil, budem rad za kazdy napad.
Pri tychto 2 vyssie uvedenych ma oslovuje, ze za moj rozpocet mozem kupit lepsi bike ako z kamennej predajne. Problem je vyskusat ram (netusim ci niektory vyrobca ma podobne ramy ako Radon/Canyon) a otazny je servis u oboch nemeckych znaciek (nejake info som nasiel na fore).
Otazka, ktora ma trapi je geometria. Nakolko nie je moznost velmi odskusat ramy tychto znaciek u nas a do Nemecka nemam cestu, chcel som sa poradit so skusenejsimi, pripadne majitelmi bikov tychto znaciek. Kalkulacka na stranke Canyonu mi ponuka M ram (18.5), co je vzhladom na ine prepocty podla mna malo. Podla Radon tabulky som vzhladom na moju vysku niekde na 19". Tiez som skusil aj prepocet cez koeficient 0,57 a vychadza to na tych 18,5" priblizne.
vyska 181cm
vaha 90-92kg
inseam 83cm
Dalsia vec je moja vaha, ktora dufam pojde dole, ale momentalne to asi obmedzi vyber vidly. Uvazujem o Rock Shox, ale necham si poradit.
Este je dolezite povedat, ze som dlho nejazdil a nemozem sa odrazit od ziadnych aktualnych udajov, ktore mi vyhovuju.
Uz som stihol premyslat aj o 26 vs 29. Pri mojej vyske myslim pojdem do 26, najma ak by ram mal byt mensi ako L.
Dik za odpovede a rady.
Helmut a tebe ako to prišlo zabalené, v čom sa to odlišovalo od dodávky pre mathoso?
EDIT: volal mi brat, ze mi dosiel velky balik, zeby bike?
EDIT: volal mi brat, ze mi dosiel velky balik, zeby bike?
Snad by bolo dobre nazavádzať ostatných bikerov ktorých si niečo z RAdonu chcú objednať len preto, že Ty si to platiš najkomlikovanejšou metodou aká existuje. Tvoja zložitá forma - Tvoje dlhé čakanie, ale nezvádzaj to na konto Radonu. Sú tu aj iní a spokojní z rýchlym dodaním biku. Oni však použili platobnú kartu a nie to čo Ty!
Spomal Uluru. Aby som si zastal mathosa. O com je toto forum? Kazdy sa chce pravdivo dozvediet informacie. A to, ze on napise, akym sposobom to platil a kolko to trva je predsa pointa celeho fora, aspon pre mna...
nejaky si podrazdeny clovece, klidek, maju tam taku moznost platby? maju, takze nikoho nezavadzam, pisem osobnu skusenost, bike dnes dosiel, takze ma nakoniec doma prijemne prekvapil, a dobre viem, ze som si to skomplikoval sam, kedze som v dany den nemal moznost platit paypalom, nuz akcia bola zrovna v den pred sviatkami, ked by mi platba z paypalu nepresla, a to som este rad, ze som tu akciu vychytal o deviatej vecet, ten bike mam vyhliadnuty od jesene
Za dorucovatelsku spolocnost, bike-discount ako firma tazko dokaze rucit. Resp sa tazko dokazuje, kedy pocas prepravy doslo k poskodeniu. Neviem, ako maju vyriesene poistne, najma ak mi to slo DHL po hranice a potom SK posta...
Rozdiel v dodani bol 4 dni - mne v utorok, Mathosovi dnes. Cize expedicia oboch kusov bola vzhladom na Velkonocne sviatky a sposob platby podla mna primerana.
Rozhodne tu nemienim robit reklamu Bike-discount.de, ale z pohladu referencie, len same pozitiva (3 zasielky, vsetky promptne).
mathoso dufam, ze moj "pokrvny bicyklovy brat" bude rovnako spokojny ako ja
EDIT: A hlavne odolajte pokuseniu a neberte ten bike dokial je blato, dneska sa ukazalo, ze mozem mat akekolvek fungujuce komponenty, blato dokaze pekne ovplyvnit funkcnost.