Páčia sa mi bicykle s kotúčovými brzdami, ale tam je nemožné upevniť funkčný blatník na predné a zadné koleso. Predné koleso s kotúčom čo som pozeral, je od ranu vzdialene koleso cca 1cm, tam nestrčím ani prst nie to ešte blatník, zadne koleso od rámu je cca 3cm a ešte tam je aj lanko od prednej prehadzovačky. Nemáte niekto s tým skúsenosti, alebo dobru radu na aký bike sa tie blatníky daju upevniť a ake?
Osobne mam staručký horsky bike cca 15 rokov 26“, ktorý chcem vymeniť s funkčnými blatníkmi do rýchlosti 15km/h ak ju prekročím kde je mokro, musím sa prezliecť a isť okúpať, druhy je krosoví cca 2 roky starý s blatníkmi funkčne do 25km/h ak tuto rýchlosť neprekročím nie som mokri ani od bahna, myslel som si, že bude stačiť aj keď je kros, ale na horšie cesty či poľne cesty je nepoužiteľní, tak že horsky je nevyhnutnosť.
Osobne som bol v troch cyklopredajniach, chcel som horsky bicykel s blatníkmi, tak pozerali na mňa ako cigan na lopatu
Inak mam výšku 183cm 76kg. Chcel by som horsky 26“ 27“ 29“ + funkčne blatníky, pozdávajú sa mi CTM (cena/komponenty) aj keď značka nerozhoduje.
Nezdá sa to, ale je to problém pre mňa nájsť bike na ktorý sa dajú upevniť funkčné blatníky.
-13% CTM RAMBLER 4.0 29 bicykel, matná pieskovcová
869 € -13%
MOC 999 €Môj starý veterán http://sport.mybazar.sk/big.php?obrazek=183555.jpg Držia na ňom blatníky cez 15 rokov a pohode, robil som na ňom zjazdy po poľných cestách v rýchlostiach 67km/h. Na lesných cestíčkach občas len 1m širokých zjazdy 45km/h. Blatníky držia dodnes, na bicykli som menil okrem rámu a blatníkov už všetko, ma nabehane cez 30 000km
Vadí mi na ňom neodpružená vidlica od čoho bolia ruky v teréne a že nemá poriadne brzdy. Pri dlhšom brzdení bolia prsty a prehrieva sa koleso od trenia. Tak že bike s odpruženou vidlicou a poriadnymi brzdami by bodol
Neverím že neexistuje horský bicykel v slušnej výbave za 500 na ktorý sa dajú upevniť funkčné blatníky.
SKS držiaky pre blatníky na odpruženú vidlicu Suntour, 4 ks
4,89 €
MOC 5,49 €Nieco taketo- http://www.internet-bikes.com/index.php?p=371&id=8620
Ale existuju na na horsky, len nemam cas stravit viac ako minutu hladanim.
Niečo čo zaručene sa da nahodiť na 29“ kotúče horsky.