Čauko, hľadám HT do 2000 eur, mám 176 cm 66 kg. Prevažne budem jazdiť čo sa bude dať aj cesty aj trail. Už som tak niečo nakukal ale chcel by som si nechať poradiť od viac skúsenejších(bude to môj 2 bike iba). Našiel som kellys gibon 50 no neviem sa rozhodnuť medzi 27.5 alebo 29" kolesami poprípade ak viete o nejakom biku, ktorý by poprípade mal lepšie komponenty? Ďakujem za všetky odpovede.
mroliverpolak na bicykli sa jazdí takže sa kupuje aby sa mi na ňom dobre jazdilo, nie aby sa dobre opieral doma o stenu alebo dobre dával do kufra auta... podľa tvojej logiky mu odporúčam detské odrážadlo ?
wartens akurát som rozmýšľal že možno by bolo logickejšie najsť niečo lacnejšie o nejaké 4 stovky a investovat tie 4 stovky do vybavenia poprípade rovno dokupiť nejaký upgrade ak by sa mi niečo veľmi nepáčilo
Určite choď takto lepšie jak kúpiť niečo drahé ozaj kukni tu recenziu od neho a uvidíš proste ten Gibon 30 stačí dosť ja som ho kúpil po tom čo som vrátil do predajné Kellys spider 90 a po týždni som ho vrátil ? zobral som Gibon a nebanujem hlavne ten bike ponúka široký upragde skôro všade ? môžeš tam mať asi všetko čo chceš
Ja v budúcnosti rozmýšľam ale až o rok dva tri že dám naňho možno aj elektro motor ? hlavne prestavba na elektro je efektívnejšia a lepšia jak kúpiť teraz Elektro keď nemáš aspoň 5000€ ja som môj Gibon 30 zrovnaval s Crussis e-largo 9.7 myslím ktorý stál 2900 a mal som lepšiu vidlicu brzdy mal som teleskopku on nie mal zadný kotúč 180 on 160 celkom ma to prekvapilo ?
dobi235:
to áno keďže tvoja logika sa zmôže len na čierna/biela+nejaké to emoji a nič medzi tým. s takou logikou sa naozaj dopracuješ len k tomu odrážadlu. ja som prispel svojimi skúsenosťami a kto chce si z toho môže vybrať čo sa mu páči. skús to aj ty namiesto spamovania diskusie balastom.
jano1987:
nebudem sa oháňať centimetrami ( no pochybujem že by bol 29" bik len o 3,6cm väčší, rám/vidla asi nebudú tie isté ) avšak keď som skúšal 29nu, už mi to vadilo ( 26" ako by tam ani nebola, 27,5 jakbysmet ) . rajdy riešiť asi nebudem, tie sa dajú skrátiť či nie moc komplikovane/draho vymeniť ako kolesá. plus pripomínam každodenné chodenie po nie moc širokom schodisku ktoré je ešte zapratané botníkmi a iným bordelom keďže sme na Slovensku a kde väčšina používa logiku-voľná plocha=moja plocha a požiarne predpisy môžu ísť leda...., ale to je na inú diskusiu.
Ja čo som si pozeral, tak väčšina výrobcov, čo dáva možnosť vybrať 27,5 alebo 29 kolesá, tak používa ten istý rám aj vidlicu. Takže celková dĺžka biku sa bude meniť o tých cca 4cm, čo je nič nič prakticky. Rozdiel vo váhe bude tak 0,5kg aj to som možno prestrelil. Otec má 20 ročný cross na 28 kolesách. Už na tom 20 ročnom crosse sú 660mm riaditká od výroby. Zužovať riaditká, keď pán hľadá trail bike mi príde kontraproduktívne.
Pozrel som si ten Gibon. M Pri 29/27,5 kolesách reach 446/440mm, stack 632/608mm, dĺžka medzi osami kolies 1185/1167mm, hlavový uhol 66° ostáva. Uhol sedlovky 75/72,5°, zadná stavba 440/430mm, dĺžka v mieste hlavového zloženia 110/120mm, vodorovná dĺžka medzi osou sedlovky a osov vidly je 615/603mm. V oboch prípadoch 760mm riaditká. Takže M ktoré pán potrebuje bude celkovo o 5,4cm kratšie. Kto si to rýchlo nevie predstaviť, tak 0,5l plechovka od piva, či iného podobného nápoja má 6,6cm v priemere. Ten Gibon na 27,5 kolesách bude trocha obratnejší ako na 29, otázkou je, ako sa bude správať vo väčších rýchlostiach dole kopcom, či nebude nervóznejší.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to áno keďže tvoja logika sa zmôže len na čierna/biela+nejaké to emoji a nič medzi tým. s takou logikou sa naozaj dopracuješ len k tomu odrážadlu. ja som prispel svojimi skúsenosťami a kto chce si z toho môže vybrať čo sa mu páči. skús to aj ty namiesto spamovania diskusie balastom.
jano1987:
nebudem sa oháňať centimetrami ( no pochybujem že by bol 29" bik len o 3,6cm väčší, rám/vidla asi nebudú tie isté ) avšak keď som skúšal 29nu, už mi to vadilo ( 26" ako by tam ani nebola, 27,5 jakbysmet ) . rajdy riešiť asi nebudem, tie sa dajú skrátiť či nie moc komplikovane/draho vymeniť ako kolesá. plus pripomínam každodenné chodenie po nie moc širokom schodisku ktoré je ešte zapratané botníkmi a iným bordelom keďže sme na Slovensku a kde väčšina používa logiku-voľná plocha=moja plocha a požiarne predpisy môžu ísť leda...., ale to je na inú diskusiu.
Pozrel som si ten Gibon. M Pri 29/27,5 kolesách reach 446/440mm, stack 632/608mm, dĺžka medzi osami kolies 1185/1167mm, hlavový uhol 66° ostáva. Uhol sedlovky 75/72,5°, zadná stavba 440/430mm, dĺžka v mieste hlavového zloženia 110/120mm, vodorovná dĺžka medzi osou sedlovky a osov vidly je 615/603mm. V oboch prípadoch 760mm riaditká. Takže M ktoré pán potrebuje bude celkovo o 5,4cm kratšie. Kto si to rýchlo nevie predstaviť, tak 0,5l plechovka od piva, či iného podobného nápoja má 6,6cm v priemere. Ten Gibon na 27,5 kolesách bude trocha obratnejší ako na 29, otázkou je, ako sa bude správať vo väčších rýchlostiach dole kopcom, či nebude nervóznejší.