rozmyslal som nad kupou celoodpruženého, karbónového bicykla. Do najužšieho výberu sa mi dostali tieto bike-y v cene 3000-4000EUR: Canyon Lux CF SL 7.0 Race, Canyon Lux CF SL 8.0 Pro Race, Canyon Neuron CF 9.0 SL, Orbea OIZ M30, Specialized Epic Comp Carbon.
Mam 90kg.
Teraz som vsak zistil, ze jeden kamoš mal karbónový bajk, kde praskol ram v oblasti sedlovky iba kvoli tomu, ze niekto dotahoval sedlovku silnejsie, ako bolo treba (cestny karbonovy bike MC ROADMACHINE RM02 17 105 SUPER RED 61 za cca 3000 EUR). Sice to vyreklamoval u vyrobcu, ale aj tak....
Takze rozmyslam, ci karbonovy Full MTB je dobry napad, ci radsej nepozerat hlinikove Full MTB. Len pri Full MTB ma odradza, ze su o 2-3kg celkovo tazsie.
Neplanujem jazdit na bike-u ako kamikadze a ani po downhilackych strmych kopcoch dole plnou rychlostou, ale clovek nevie, ci sa nemoze nieco ulomit, alebo ci v standardnych servisoch pri dotahovani nejakej skrutky to neprezenu a potom sa s nimi dohadovat, ci to bolo alebo nebolo.... Moze to byt puknute aj skryto..
Takze k mojim otazkam:
Co si myslite o karbonovych Full MTB na Trail/XC?
Ake mate skusenosti s karbonovymi Full MTB?
Brali by ste skor hlinikovy, alebo karbonovy Full MTB?
posledný komentár: 23. 6. 2024 o 20:03
V tom bude iste Soroš,alebo židojaštery
V tom bude iste Soroš,alebo židojaštery
Bill Gates, Gates za tým bude
Poskodeny karbon mi pred par rokmi opravili v carbonfactory asi za 100. Ale to bolo davnejsie a na inom biku.
Mam uz 5 rokov carbonovy canyon lux a najazdil som na nom dost aj sa dost napadal. Ram drzi.
Mala prasklina navonok este neznamena ze to bude mala lahka oprava. Napodiv to vsetko viem a to nemam ani karbon, keby som chcel karbon tak to studujem.
Ak chces odolny a lahko opravitelny ram tak ako tu uz bolo povedane - kup ocel. Ale bacha aby si potom neremcal ze na opravu treba zvaraca, alebo ze je ocel tazka, nebodaj ze hrdzavie.
Tu mas mozno najaktivnejsiu skupinu tu na fore co sa tyka opravovaniu karbonu https://www.mtbiker.sk/forum/servis-opravy/oprava-karbonu-t20069.html, ale da sa toho dohladat viac.
Proste je pravda ze karbon sa da vo vela pripadoch opravit, dokonca pomerne lacno vzhladom na cenu noveho ramu. Kazdemu ale musi byt jasne ze tie vlastnosti ten ram uz nebude mat take ako predtym a ze je rozdiel v tom co je oprava a "oprava".
pre mantakov hlinik,pre bikerov so skusenosťami karton