caute, potreboval by som poradit s kupou tohto bicykla. rozmyslam nad nim asi 4 mesiace. narazil som nanho po hladani na tomto fore. celkom ma zaujal. myslim ake ma komponenty a aj vzhlad je prijemny....taky nenapadny. chcel by som sa len opytat na ten ram co sa da od neho cakat a ci neviete niekto nahodou aku ma hmotnost. nikde som ju nenasiel ako keby bola tajomstvo...chcem totiz bike aspon na 10 rokov s malymi investiciami ...vdaka za kazdu radu
načo si to mám čítať? však mám svoje vlastné skúsenosti - od roku 96 jazdím iba kotúče.
ak máš brzdy pripravené, prejdeš aj Horala
navyše maratón na tom pôjde chalan sotva a hlavne za dažďa.
ak náhodou nebude spokojný, prikúpi hydry. všetko má už ready (Aj náboje, ktoré sú na V čkových bikoch zriedka)
a pozri, koľkí pokojne a spokojne jazdia kotúče na 28mm nohách (napr SID)
a nájdi mu teda lepší bike za 14,500
kamoš mal mechaniky neviem sice ake ale bol to otras len sa na to pozerať a nie ešte s tym brzdiť. nie su mechaniky ako mechaniky ale o mechanikach je všeobecne zname že je to slepa ulica medzi hydrami a večkami. prirovnal by som to k "jednorazovke". servis je otrasny - lanka treba stale dopinať. za tu cenu určite niečo s véčkami. alebo ked chce chlapec zlatý disky tak aspon Tektro Auriga hydry. za tu cenu by som poriešil GT Avalanche 2.0 Disc z Velosprintu. Ešte k tvojmu staaršeimu prispevku o vidli. ak si to pisal o Dart 1 tak sa prosimťa trocha spamätaj. Dart 1 nema tlmenie a po oleji ta vidla ani nesniva. Ak ju mame porovnavať s XCR-kou ktora je na GT tak určite vyhra XCR. Je citlivejšia hlavne preto že ma tlmenie olejove a nitridovane nohy. Pevnejšia sice je ta Rock Shoxka ale ak nebude jazdiť downhill tak vydrži aj XCR. Nejde o značku ale o funkčnosť. načo mi bude vidla odpružena vidla sice značkova, ale ktora je tvrdšia a menej citliva ako pevna vidla
tuleník: áno, to vedia všetci, ale tých nových SID jazdí iba pár kusov.
samorejme, mám na mysli všetky tie strašie SIDy a aj im podobné.
jazdia ich kvantá, tuhosť je porovnateľná +-, bez ohľadu na cenu.
a hlavne sa to v pohode jazdí s kotúčmi.
a keď sa jazdí aj na krose? tak prečo by mu toto nemalo stačiť?
hlavne mu teda ponúkni niečo výhodnejše za 14,5
je kvantun jazdcov, ktorým mechaniky postačujú.
a písal som o Dart, ktorá je v skutočnosti na tomto biku: http://www.kaktusbike.sk/kona/?bike=47
táto Dart je lepšia ako XCR, ale pevnejšia nie.
a toto je perla
tvrdšia a menej citliva ako pevna vidla
si ma pobavil
je kvantun jazdcov, ktorým mechaniky postačujú.
a písal som o Dart, ktorá je v skutočnosti na tomto biku: http://www.kaktusbike.sk/kona/?bike=47
a toto je perla
si ma pobavil
o to mi išlo... sranda musi byť ...
ak teda pišeme o dart 2 tak ano ta vyzera byť na tom lepšie. o tom som zakladaj aj temu v porovnaniach DART 2 vs. XCR ...
ten GT vyzera byt fajn len ma zaujima to Deore LX. co je LX?
Shimano ma takzvane desatoro, od najlacnejsej po najdrahsiu sadu ()
Tourney
Altus
Acera
Alivio
Deore
Deore LX
Hone
Saint
Deore XT
XTR
Rozdiel je v pouzitych materialoch, kvality prevedenia, pouzitych technologiach a vo vahe.
Takze deore lx lepsie radi ako deore. Zase na druhu stranu nejake extremne rozdiely tam nehladaj, hlavne ked je to bud zle nasatavene alebo je chyba v uzivatelovi to moze byt aj naopak
okay takze zatial vsetko nahrava Gt-cku....vdaka za rady...ale mam este nejakke otazky k hydraulickym brzdam. nemoze tam prasknut ta hadicka? a nebude to nakladne na opravu? myslim nova kvapalina a hadicka...
okay takze zatial vsetko nahrava Gt-cku....vdaka za rady...ale mam este nejakke otazky k hydraulickym brzdam. nemoze tam prasknut ta hadicka? a nebude to nakladne na opravu? myslim nova kvapalina a hadicka...
ešte ani nemaš bike, nič neprasklo a už riešiš opravu
čo viem že hydry su viac-menej bezudržbove hadička ti praskne možno tak vtedy ked bike nechaš cez zimu vonku pri -20°C a aj keby... hadička je minimum ... kvapalina neviem ako často sa vymiena
ASSASSIN vieš mi poveda jediný fyzikálne relevantný dôvod, prečo by mala hadička v mraze prasknúť? ani DOT, ani olej sa NA ROZDIEL OD VODY v mraze nerozťahujú (voda je jediná kvapalina s takýmto anomálnym správaním - z toho, čo môžeš bežne doma stretnúť, určite)
tie hadičky praskať nezvyknú, tak pri nejakom páde sa dajú urvať, ale nestáva sa to často... servis je nákladnejší ako u Včiek, samozrejme, stačí si pozrieť ceny spotrebáku (rotory, platničky) - na druhej strane za bežných podmienok vydržia dosť (Horal neboli bežné podmienky )
kvapalina/olej sú nepodstatné sumy
cauapistemi: Hone a Saint do toho radu určením trochen nezapadajú, iii když jaxetoveme - podaktoré komponenty sú až na finish zhodné s inými komponentami iných sád
v jedno bikovom obchode som videl že hadička na hydraulicke brzdy odolnosť do -20°C ... a ptom tam bola nejaka do -40°C ... teda neviem čo je na tom pravdy ja som to ale myslel tak že pri velkom mraze može hadička zkrehnuť a pri naslednom otepleni može byť menej pružnejšia a odolna a mohla by prasknuť
za tu cenu asi skor toto : http://www.merida.sk/prodej/sub-50-d-08
lepšia vybava / cena. ale s tou vydlou som neni isti. neviem či tato gila ml ma aj tlmenie alebo nie, na to by snad vedel niekto iny odpovedať... ale ta XCM tlmenie nema ....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak máš brzdy pripravené, prejdeš aj Horala
navyše maratón na tom pôjde chalan sotva a hlavne za dažďa.
ak náhodou nebude spokojný, prikúpi hydry. všetko má už ready (Aj náboje, ktoré sú na V čkových bikoch zriedka)
a pozri, koľkí pokojne a spokojne jazdia kotúče na 28mm nohách (napr SID)
a nájdi mu teda lepší bike za 14,500
kamoš mal mechaniky neviem sice ake ale bol to otras len sa na to pozerať a nie ešte s tym brzdiť. nie su mechaniky ako mechaniky ale o mechanikach je všeobecne zname že je to slepa ulica medzi hydrami a večkami. prirovnal by som to k "jednorazovke". servis je otrasny - lanka treba stale dopinať. za tu cenu určite niečo s véčkami. alebo ked chce chlapec zlatý disky tak aspon Tektro Auriga hydry. za tu cenu by som poriešil GT Avalanche 2.0 Disc z Velosprintu. Ešte k tvojmu staaršeimu prispevku o vidli. ak si to pisal o Dart 1 tak sa prosimťa trocha spamätaj. Dart 1 nema tlmenie a po oleji ta vidla ani nesniva. Ak ju mame porovnavať s XCR-kou ktora je na GT tak určite vyhra XCR. Je citlivejšia hlavne preto že ma tlmenie olejove a nitridovane nohy. Pevnejšia sice je ta Rock Shoxka ale ak nebude jazdiť downhill tak vydrži aj XCR. Nejde o značku ale o funkčnosť. načo mi bude vidla odpružena vidla sice značkova, ale ktora je tvrdšia a menej citliva ako pevna vidla
samorejme, mám na mysli všetky tie strašie SIDy a aj im podobné.
jazdia ich kvantá, tuhosť je porovnateľná +-, bez ohľadu na cenu.
a hlavne sa to v pohode jazdí s kotúčmi.
a keď sa jazdí aj na krose? tak prečo by mu toto nemalo stačiť?
hlavne mu teda ponúkni niečo výhodnejše za 14,5
a písal som o Dart, ktorá je v skutočnosti na tomto biku:
http://www.kaktusbike.sk/kona/?bike=47
a toto je perla
si ma pobavil
a písal som o Dart, ktorá je v skutočnosti na tomto biku:
a toto je perla
si ma pobavil
o to mi išlo... sranda musi byť
ak teda pišeme o dart 2 tak ano ta vyzera byť na tom lepšie. o tom som zakladaj aj temu v porovnaniach DART 2 vs. XCR
http://www.dookie.cz/kola-kona-pevnak-s ... deluxe-08/
Shimano ma takzvane desatoro, od najlacnejsej po najdrahsiu sadu ()
Tourney
Altus
Acera
Alivio
Deore
Deore LX
Hone
Saint
Deore XT
XTR
Rozdiel je v pouzitych materialoch, kvality prevedenia, pouzitych technologiach a vo vahe.
Takze deore lx lepsie radi ako deore. Zase na druhu stranu nejake extremne rozdiely tam nehladaj, hlavne ked je to bud zle nasatavene alebo je chyba v uzivatelovi to moze byt aj naopak
ešte ani nemaš bike, nič neprasklo a už riešiš opravu
čo viem že hydry su viac-menej bezudržbove
tie hadičky praskať nezvyknú, tak pri nejakom páde sa dajú urvať, ale nestáva sa to často...
servis je nákladnejší ako u Včiek, samozrejme, stačí si pozrieť ceny spotrebáku (rotory, platničky) - na druhej strane za bežných podmienok vydržia dosť (Horal neboli bežné podmienky
kvapalina/olej sú nepodstatné sumy
cauapistemi: Hone a Saint do toho radu určením trochen nezapadajú, iii když jaxetoveme - podaktoré komponenty sú až na finish zhodné s inými komponentami iných sád
http://bicykle.eu/eshop/bicykle/horske/ ... amene.html
lepšia vybava / cena. ale s tou vydlou som neni isti. neviem či tato gila ml ma aj tlmenie alebo nie, na to by snad vedel niekto iny odpovedať... ale ta XCM tlmenie nema ....