hladam nejaky celoodpruzeny bike pre mna (163cm - male ale mile)
Kedze v bazare toho je pomerne malo, tak uvazujem nad canyon nerve alebo rose crystal stoke
http://www.rosebikes.de/produkte/fahrraeder/mtb/lady-mountainbikes/crystal-stoke/
Ja osobne sa priklanam k Rose.
Scott je mi moc predrazeny, ako aj Specialized.
Viete niekto poradit, pripadne zvazit vyhody a nevyhody Rose vs. Canyon?
Vdaka za pomoc
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44
posledný komentár: 24. 4. 2008 o 14:47
a nebolo by od veci zajst cez vikend do Kalnice pri NM kde si mozes vyskusat TIETO bajky .... urcite by ta to posunulo pri vyberani.....(aj ked Rose tam neni)
p.s. bude sa motkat v karpatoch najviac okolie pezinka modry. oplati sa pripatit za nerve 8.0 tych 300e oproti 7.0 ? zda sa mi to dost penazi a stale je v hre aj ctm rawer expert
http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/trance.27.5.3/20937/81096/#geometry
Nechcem ziadnu sunku
http://velosprint.sk/bicykle/celoodpruzene-27.5/giant-trance-275-1-silver-2014
alebo Ghost 2015:
http://velosprint.sk/bicykle/celoodpruzene-27.5/ghost-kato-fs-8
https://www.canyon.com/sk/mountainbikes/bike.html?b=3562
Na druhej strane co sa tyka vybavy:
- Rose ma Factory Float CTD (s Kashimou), je to sice 32 a ta este nedostala update noveho dumpera (narozdiel od 34/36) ale stale je to fajn vidlica -Spectral ma CTD Performance (bez Kashimy), to je stale schopne ale rozhodne to je rozdiel ktory clovek pociti
-Tie Giant Trance maju 32 CTD TALAS Evolution- To je vrchol medzi odpadom, jak stary talas, tak evolution. Za tazko to nazvat vobec vidlicou, ruky prec. Za tie peniaze skoda reci.
Ten Rose teda vybavou celkove vychadza ako viacmenej vitaz z hore uvedenych kandidatov, nepochopitelne je tam len to 3-kolecko, kde vidno ze zenskych zakaznikov ma stale za konzervativnych resp. v nizsej triede zaradenych.
A tu uz trocha nanucujem, ale vychadzam stale z toho ze sa ti pacil Riot, a ze si chces aj povystrajat v terene, tak S-ko Canyon Spectral 7.0 EX, ktore stoji 2399 o necelu stovku viac nez mas budget, je suverenne o tolko hviezdnych rokov vpred nez vsetky uvedene bicykle hore dokopy, ze to ani nestoji za diskusiu. Ta stovka navyse ti da MonarchPlus + Pike, ktora vysoko zanecha v prachu aj factory 32. Zaroven sa posunies do kompletnej Sram X0 rady, a o geometrii a v zhlade ani netreba zacinat :- ). Je dostupny ako jediny uz v Juni v ciernej anodize. Bike inej kategorie, vazne.
Inak Canyony su moja srdcovka - mam od nich cestak.
Ale ked sa tak pozeram na ten trend, tak sa vsetko robi vacsie, vyssie..vacsie zdvihy, vacsie kolesa.
Chcela by som tie eurace investovat tak, nech mam chvilku pokoj
sakra, takze s mojim spectralom ex sa nemozem vozit dochodcovskym tempom po singlacoch a musim jazdit zavodne po nejakych FR/DH tratiach ?
..podla mna je ten bajk uplne univerzalny, este aj v tej EX konfiguracii, a jedine miesto kam sa moc nehodi je asfalt
A riesi sa to uplne zbytocne, pretoze ak su ramy v kategorii znacne podobne (teraz nehovorim 120 vs 140,etc.. len medzi znackami v rovnakej kategorii,etc. geometria), tak je dolezite co dostanes ako cely balik. Ziadny z tych ramov nie je o tolko lepsi dnes nez iny ze by to stalo za to aby clovek dostal 'vyrazne' horsie osadenie.
A vela ludi ma zbytocne poddimenzovany bajk lebo foristi vzdy odporucia ist do kategorie 'iba co vyuzijes teraz'. SpectralEx nie ziadna enduro raketa, je to lahky (12,5kg !! ), dobre slapatelny bajk s 2 funkcnymi lockautami. Enduro raketa je to v ociach ludi co vidia 150mm vidlu a kratky predstavec a uz frflu v dusi kam sa posunul mtbiking.
Neni absolutne nijak horsim kompromisom aj keby sa nim dakto 90perc. casu vozil po singlacoch. V zahranici s tymto nikto problemy nema, ale tu ma z toho kazdy komplexy a idealne nech si kazdy len hardtail kupi, vsak tu mame karpaty sotva.
Ale to ze dnes uz sa kopec ludi cez leto povozi po alpskych bajk parkoch sa uz v uvahu nebere. Tam zabava s Nervom a inymi trail bikymi so 69 uhlom jednoducho konci. A na Spectrale pokracuje.
Ak je niekto spokojny s Giantom nizkej triedy a FoxEvolution, a sniva ze tam raz upgradne na RC4 Floaty, pre mna za mna ak mu toto pride ako racionalne uvazovanie budiz. Ale radit to novacikom je scenestne a iracionalne. Je to fallacy z kategorie "bolo to dobre pre mna, musi aj pre teba". Taketo veci sa riesi pri inej cenovej kategorii a uplne inych ramoch. Tu sa bavime o best of deal pre prvy poriadny bicykel do 2.5k euro.
A vravim, dal som to len ako vec navyse. Autorka si zajazdila na Riote a pacilo sa jej to. To je ta ista kategoria. Davam to sem ako protivahu vseobecnemu nazoru, trocha ineho nadhladu sa hodi medzi zabetonovany pohlad.
Vo vysledku je na autorke aby si dobre premyslela co 'tuzi' jazdit, nielen to co prave jazdi teraz a vybrala si z relativneho dobreho okruhu kandidatov. Zopar hore uvedenych (napr. Rose), dobri kandidati boli, ini (Giant), ani nahodov. Ja som len pridal dalsi kedze to s tym uz hranici. Howg.
:- ) Aby som pravdu povedal, nie je to scestna otazka na mna.
Pozri, mam 5 minut denne ked si pozrem dake fora, rychlo daco napisem. Ak ti to pride nebodaj emotivne, tak to je proste moj styl, prosim odignoruj podton, nie je cieleny. Neskor by som sa uz k teme nikdy nevratil.
Len na tvoje poznamky: Vsimol som si ze znatelna cast ludi na fore ma na Nervovi vyrazne naddimenzovane gumy (napr. 2.3 Hans Dampfy). Slapu tak ako im staci kondicka, no sudim z toho ze by prezili aj vyssi bajk, len sa preto neodhodlali.
EX ma od vyroby HR/Ardent, sotva plaste co by ta brzdili priserne do kopca. Kopec ludi tu kombinaciu jazdi na bezne traily. Nepoviem kebyze tam su moje Trail king/Magic Mary 2.4, ale tu tvoj sarkazmus nefunguje ani ako hyperbola.
A nemusi mi dakovat, rozhodnutie je predsa na nej co si kupi. Co som ponukol, vychadza uplne z budgetu a vyskusanych bicyklov co dala autorka temy.
Na zvysok tvojho rypania uz dnes nemam chut odpovedat.