Zdravim vsetkych, uz dlho citam vase prispevky a teraz som sa rozhodol napisat aj ja, chcel by som vas poprosit o radu, ze ktory z uvedenych bikov by ste mi odporucili, koncom jari by som si chcel kupit prvy full a moj vyber sa zuzil na tieto dva biky, mohli by ste mi poradit pre ktory sa rozhodnut, dakujem vam vsetkym, len tak pre info, nejazdim ziadny extrem ani maratony, ide mi o take pohodove vikendove jazdenie, ale samozrejme aby zas bike aj nieco vzdrzal
no to foto je uz lepsie, no s tym ramom som sa nejak pomylil, neviem preco som bol cely cas v tom ze je scandiovy, no nevadi, ozaj matt chcem sa spytat na tu zaruku, v maily cez sviatky si mi pisal ze na odpruzene ramy je zaruka 3roky ale na stranke uvadzaju 2, tak teraz neviem
sorry...moja chyba ...kusok som sa sekol. tu je cast zo zarucneho listu :
Na vidlicu a komponenty sa prvému majiteľovi poskytuje záruka 24 mesiacov od dátumu zakúpenia bicykla. Na cestné a pevné rámy poskytuje značka Lapierre 5 ročnú záruku, na celoodpružené rámy 2 ročnú záruku. V dobe trvania záruky odstráni firma na svoje náklady závady ktoré sa na bicykli vyskytli a ktorých príčinou je závada materiálu, jeho zpracovanie či nesprávna montáž vo výrobe
uf tazka to dilema , zesty ma naozaj pekny dizajn povedal by som nadcasovy, chyba mi tam ale spominany kosik na flasu... giant? ten bike nema chybu , jedina vec mi vadi, ze je to masovka co mu podla mna ubera na atraktivite ... len ich pojazdit a nasledne sa rozhodnut
myslim ze bavit sa o tom ci maju taketo biky moznost uchytenia kosika na flasu je uplne mimo. na taketo biky sa flasa nedava a jazdi sa s batohmi na chrbcine.
a co sa tyka vyberu tak z mojho pohladu je Lapierre po esteticke stranke o dve triedy vyssie
Mne sa moc nepáči ani jeden z týchto rámov,ale išiel by som do Reigna,preto,že Maestro mám odskúšanéInak Giant dáva na rám 5 ročnú záruku.Lapierre som nejazdil takže neviem porovnať.
no som vam velmi vdacny za vase nazory a postrehy, tiez neriesim uchytenie drziaka na flasku pri zesty, je to pre mna uplne zanedbatelna vec, no tecumseh dost si ma prekvapil s tou zarukou na ten giant, tyka sa to aj celoodpruzenych ramov? lebo na pevne ramy dava aj lapierre zaruku 5rokov, no pokial dava giant 5rocnu zaruku na full ram tak si musia byt som sebou velmi isty
no to si tiez myslim, len clovek mysli na kadeco ked dava uz viac prachov do biku, momentalne mam uz 2,5 roka meridu HT a zatial to moje jazdenie zvlada uplne bez problemov, ale clovek uz po dlhsom case chce vyskusat nieco ine
no podľa mňa tiež lapierre, len mi nejde do hlavy ako ho budeš nosiť na pleci ak bude treba ale to je len taký malý detail
no za 2,5 roka co jazdim meridu HT som ju este ani raz nemal na pleciach tak dufam ze si nebudem davat na plecia ani novy bike aspon dufam, na maratony sa nechystam tak neviem, no a ked niekde vyrazim tak si ho hodim na auto a nie na plecia
no to si tiez myslim, len clovek mysli na kadeco ked dava uz viac prachov do biku, momentalne mam uz 2,5 roka meridu HT a zatial to moje jazdenie zvlada uplne bez problemov, ale clovek uz po dlhsom case chce vyskusat nieco ine
preco potom 140/140 zdvihy ked na HT zvladas uplne v poho?
xControl 310?
Vyjadrím sa k tomu uchyteniu zadnej stavby na Lapierre . Mal som dva roky bike Jamis, ktorý mal veľmi podobný systém . Za ten čas som dvakrát menil ložisko na jednej strane vahadla, pretože rám sa krútil a to ložisko sa doslova rozsypalo. A to pri tom to vahadlo bolo riadne mäso. Neviem, či sa to dá čakať aj od Lapierre, ale vie to otráviť.
Teraz mám Reigna a jednoznačne je tento lepší. Funkčne.
Možno by si sa mal pre " objektívnosť" opýtať dovozcu Giantu, ktorý bike by ti odporučil .
xControl 310?
no ide o to ze clovek by mal vyskusat aj nieco nove pokila mu to moznosti dovolia, z toho dovodu som sa rozhodol pre kupu full biku
Vyjadrím sa k tomu uchyteniu zadnej stavby na Lapierre . Mal som dva roky bike Jamis, ktorý mal veľmi podobný systém . Za ten čas som dvakrát menil ložisko na jednej strane vahadla, pretože rám sa krútil a to ložisko sa doslova rozsypalo. A to pri tom to vahadlo bolo riadne mäso. Neviem, či sa to dá čakať aj od Lapierre, ale vie to otráviť.
Možno by si sa mal pre " objektívnosť" opýtať dovozcu Giantu, ktorý bike by ti odporučil .
a prave presne toho som sa bal a preto som zalozil tuto temu, ta zadna stavba na tom giante sa mi zda pevnejsia, ale zas to neznamena ze zesty bude to iste ako Jamis.
Mám kamaráta, ten mal Konu. Samozrejme celkom iný systém. Bol s ňou spokojný, kým som mu nedal vyskúšať Reigna. Potom rozmýšľal dva dni a na tretí Reigna objednal. Treba povedať, že aj Reign má podľa mňa muchy, ale tie by mohli byť v 08 vychytané.
xControl 310?
no ide o to ze clovek by mal vyskusat aj nieco nove pokila mu to moznosti dovolia, z toho dovodu som sa rozhodol pre kupu full biku
Nespochybnujem kupu fullu. Priatelke som tiez nanutil rovno full
Na druhej strane 140/140 uz je dost co sa zdvihov tyka... Ale ak sa citis na to ze ich vyuzijes tak som si isty ze si vybral kvalitnych kandidatov z ktorych ja som si vybral Zesty
no som vam velmi vdacny za vase nazory a postrehy, tiez neriesim uchytenie drziaka na flasku pri zesty, je to pre mna uplne zanedbatelna vec, no tecumseh dost si ma prekvapil s tou zarukou na ten giant, tyka sa to aj celoodpruzenych ramov? lebo na pevne ramy dava aj lapierre zaruku 5rokov, no pokial dava giant 5rocnu zaruku na full ram tak si musia byt som sebou velmi isty
Áno dáva aj na fully,ja mám Trance,v záručnom liste je to,jasne napísané
no podľa mňa tiež lapierre, len mi nejde do hlavy ako ho budeš nosiť na pleci ak bude treba ale to je len taký malý detail
no za 2,5 roka co jazdim meridu HT som ju este ani raz nemal na pleciach tak dufam ze si nebudem davat na plecia ani novy bike aspon dufam, na maratony sa nechystam tak neviem, no a ked niekde vyrazim tak si ho hodim na auto a nie na plecia
ak kupis bike so zdvihmi 140/150 tak zacnes chodit do terenu, v ktorom ho bude treba niekedy preniest na pleciach (hore kopcom, cez potok, atd). inak ti bude podla mna zbytocny a stacil by ti ten trance x (120/125)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na vidlicu a komponenty sa prvému majiteľovi poskytuje záruka 24 mesiacov od dátumu zakúpenia bicykla. Na cestné a pevné rámy poskytuje značka Lapierre 5 ročnú záruku, na celoodpružené rámy 2 ročnú záruku. V dobe trvania záruky odstráni firma na svoje náklady závady ktoré sa na bicykli vyskytli a ktorých príčinou je závada materiálu, jeho zpracovanie či nesprávna montáž vo výrobe
a co sa tyka vyberu tak z mojho pohladu je Lapierre po esteticke stranke o dve triedy vyssie
ostatne je da sa povedat to iste
pevna osa by pre teba bola iba zbytocne komplikacia navyse
no za 2,5 roka co jazdim meridu HT som ju este ani raz nemal na pleciach
xControl 310?
xControl 310?
a prave presne toho som sa bal a preto som zalozil tuto temu, ta zadna stavba na tom giante sa mi zda pevnejsia, ale zas to neznamena ze zesty bude to iste ako Jamis.
xControl 310?
Nespochybnujem kupu fullu. Priatelke som tiez nanutil rovno full
Na druhej strane 140/140 uz je dost co sa zdvihov tyka... Ale ak sa citis na to ze ich vyuzijes tak som si isty ze si vybral kvalitnych kandidatov z ktorych ja som si vybral Zesty
Áno dáva aj na fully,ja mám Trance,v záručnom liste je to,jasne napísané
no za 2,5 roka co jazdim meridu HT som ju este ani raz nemal na pleciach
ak kupis bike so zdvihmi 140/150 tak zacnes chodit do terenu, v ktorom ho bude treba niekedy preniest na pleciach (hore kopcom, cez potok, atd). inak ti bude podla mna zbytocny a stacil by ti ten trance x (120/125)