ahojte vsetkych Vas zdravim, uz od zaciatku roka setrim na bike.nie je to lacna zalezitost a uz vobec nie pre studentku velmi som sa zamilovala do jazdenia strasne mi to pomaha a robi radost zaroven.chcela som si povodne kupit meridu 700d ale teraz presne dnes (9.8 ) som si vsimla,ze biky zlacneli tak som sa preorientovala na meridu 900d.rada by som pocula,Vase nazory na ten bike alebo znacku popripade ak by ste mi mohli poradit a poukazat na nejake komponenty,ze su napr.slabe k cene a pod.verim,ze sa najdu medzi Vami taki kt.poradia a pomozu pri vybere.dakujem.
To máš tak, jeden ti povie MERIDU, TREK, GT a další ti povie že nie, treba SPECIALIZED, KONU a pod.
Osobne si však myslím že to nie je zlá voľba a hlavne teraz za tu cenu, možno by som pouvažoval nad modelmy JULIET, ja budem teraz kupovať pre maželku JULIET 900-V, asi tak.
Skús pokukať toto fórum, je tu už dosť tých tém ohľadom Meridy. Podľa mňa pomer výbava/cena je momentálne to najlepšie, čo môžeš kúpiť, ale ľudí odrádza akási "masovosť" značky Merida, že ich po Slovensku strašne veľa behá. Ak Ti na tomto nezáleží, tak ju ber.
Komponenty takmer komplet XT sú super, jedinú slabinu vidím v podobe "iba" 80mm vidlice.
Ak sa pre ňu rozhodneš, želám pevné nervy pri jednaní s personálom košickej predajne Meridy pri kúpe a neskôr pri akomkoľvek ďalšom kontaktne.
btw.. juliet.. pokiaľ sa pohodlne budeš cítiť na klasickom ráme, tak by som juliet neriešil.
Ono existuje urcite viac alternativ ako ta merida. Na nej sa mi nepaci vidlica, manitou relic - povedzme nejaky recon/tora by sa tam hodil viac. Inak je to dost vyvazene a na zaciatok bohate staci.. co tak toto? http://www.velohanak.cz/zbozi.aspx?t=10&sm=2_2_3 GT Avalanche Expert 07 - za rozdiel v cene si mozes nieco vylepsit.
PS: si si ista ze nechces fulla? Za tu cenu sa uz da kupit.
dakujem,vsetkym za prispevky idem postupne reagovat zhora dole ako som to citala to tadeas:nechcem damsky ram je mi uplne zbytocny doteraz som vzdy jazdila na klasickom takze ee ale dik za nazor. brm: je tam nejaky problem s personalom?pocula som uz dost staznosti ohladom ich "ochoty" co mam ocakvat?aky je problem v tom ze vidla ma zdvih len 80mm?som tak trochu laik v tychto veciach a co je reba? Dijck:neviem co je to fulla.biky ktore si mi vybral designovo vyzeraju katastrofalne moj stary scott ma krajsi design ako toto
to all:dufam,ze sa na mne velmi nebudte bavit ,ale ozaj sa v tomto nie velmi vyznam.tak ked neviem tak sa pytam dik
ohladom zdvihu, tak to znamena, ze "sa stlaci" maximalne o 80 mm (8 cm)
reba je vidla, RockShox Reba
"full" je ram aj so zadnym tlmicom, tzv. "celoodpruzeny"
dakujem,vsetkym za prispevky idem postupne reagovat zhora dole ako som to citala to tadeas:nechcem damsky ram je mi uplne zbytocny doteraz som vzdy jazdila na klasickom takze ee ale dik za nazor. brm: je tam nejaky problem s personalom?pocula som uz dost staznosti ohladom ich "ochoty" co mam ocakvat?aky je problem v tom ze vidla ma zdvih len 80mm?som tak trochu laik v tychto veciach a co je reba? Dijck:neviem co je to fulla.biky ktore si mi vybral designovo vyzeraju katastrofalne moj stary scott ma krajsi design ako toto
to all:dufam,ze sa na mne velmi nebudte bavit ,ale ozaj sa v tomto nie velmi vyznam.tak ked neviem tak sa pytam dik
No ked sa Ti tie gianty nepacia tak Ti ani svatena voda nepomoze : )) Ale chapem, ze pre Teba moze byt design extra dolezity.. ide o to, ze tie biky sa predavaju normalne skoro za 2 nasobok tej ceny co tam mas uvedenu..
No už tu bola taká diskusia o košickej Meride: http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=12735
Len jedna rada: na všetko pevné nervy, bo všetko im akosi dlhšie trvá, akurát musím pochváliť, že ak si doobeda objednáš nový bike, na druhý deň si môžeš ísť po neho.. s tým problém nemajú.
80mm je zdvih vidlice.. že koľko Ti bude pružiť. Ak Ti to bude stačiť, nie je čo riešiť. Ja som cel lepšiu vidlu, tak mi ju terazky vymieňajú za spomínanú RS Rebu 100mm (zajtra by už mala byť namontovaná, teším jak malé deco), ktorá je o niečo lepšia a bike vybavený ako TFS-900D si ju podľa mňa určite zaslúži.
Inak som s týmto modelom zatiaľ spokojný, akurát už spomínaná masovosť, asi zase bude o jedného človeka v KE viac, čo jazdí TFS-900D.
ten isty bike idem kupit aj ja. uz ho mam rezervovany, a tak o dva tyzd. ho beriem ku sebe do londyna. jedno je tu iste, ze tu v tomto meste som meridu este nestretol, ale myslim, ze je to fasa bike..
Uz som kupil ten bike a som fakt spokojny. vyborne mi sadol do ruky a peckovo sa mi na nom jazdi.. som spokojny a odporucam ho so vsetkym, s tym, co Vam tato vybava ponuka - snad ale neskor bude treba vymenit tu vydlu z 80mm na 100mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Osobne si však myslím že to nie je zlá voľba a hlavne teraz za tu cenu, možno by som pouvažoval nad modelmy JULIET, ja budem teraz kupovať pre maželku JULIET 900-V, asi tak.
Komponenty takmer komplet XT sú super, jedinú slabinu vidím v podobe "iba" 80mm vidlice.
Ak sa pre ňu rozhodneš, želám pevné nervy pri jednaní s personálom košickej predajne Meridy pri kúpe a neskôr pri akomkoľvek ďalšom kontaktne.
btw.. juliet.. pokiaľ sa pohodlne budeš cítiť na klasickom ráme, tak by som juliet neriešil.
Ono existuje urcite viac alternativ ako ta merida. Na nej sa mi nepaci vidlica, manitou relic - povedzme nejaky recon/tora by sa tam hodil viac. Inak je to dost vyvazene a na zaciatok bohate staci.. co tak toto? http://www.velohanak.cz/zbozi.aspx?t=10&sm=2_2_3 GT Avalanche Expert 07 - za rozdiel v cene si mozes nieco vylepsit.
PS: si si ista ze nechces fulla? Za tu cenu sa uz da kupit.
http://translate.google.com/translate?u ... r=de&hl=en
alebo
http://translate.google.com/translate?u ... r=de&hl=en
http://www.bikestore.cc/product_info.ph ... 10102.html
http://www.bikestore.cc/product_info.ph ... 10101.html
toto ber
toto ber
dosť dobrá cena čo:)
to tadeas:nechcem damsky ram je mi uplne zbytocny doteraz som vzdy jazdila na klasickom takze ee
brm: je tam nejaky problem s personalom?pocula som uz dost staznosti ohladom ich "ochoty" co mam ocakvat?aky je problem v tom ze vidla ma zdvih len 80mm?som tak trochu laik v tychto veciach
Dijck:neviem co je to fulla.biky ktore si mi vybral designovo vyzeraju katastrofalne moj stary scott ma krajsi design ako toto
reba je vidla, RockShox Reba
"full" je ram aj so zadnym tlmicom, tzv. "celoodpruzeny"
to tadeas:nechcem damsky ram je mi uplne zbytocny doteraz som vzdy jazdila na klasickom takze ee
brm: je tam nejaky problem s personalom?pocula som uz dost staznosti ohladom ich "ochoty" co mam ocakvat?aky je problem v tom ze vidla ma zdvih len 80mm?som tak trochu laik v tychto veciach
Dijck:neviem co je to fulla.biky ktore si mi vybral designovo vyzeraju katastrofalne moj stary scott ma krajsi design ako toto
No ked sa Ti tie gianty nepacia tak Ti ani svatena voda nepomoze : )) Ale chapem, ze pre Teba moze byt design extra dolezity.. ide o to, ze tie biky sa predavaju normalne skoro za 2 nasobok tej ceny co tam mas uvedenu..
2Mirik: mozno este spesl(v sivej farbe to je nadhera) alebo avalanche expert
http://www.specialized.cz/new/kolo_sk.p ... o=648&x=6#
http://forum.mtbiker.sk/viewtopic.php?t=12735
Len jedna rada: na všetko pevné nervy, bo všetko im akosi dlhšie trvá, akurát musím pochváliť, že ak si doobeda objednáš nový bike, na druhý deň si môžeš ísť po neho.. s tým problém nemajú.
80mm je zdvih vidlice.. že koľko Ti bude pružiť. Ak Ti to bude stačiť, nie je čo riešiť.
Inak som s týmto modelom zatiaľ spokojný, akurát už spomínaná masovosť, asi zase bude o jedného človeka v KE viac, čo jazdí TFS-900D.