chcel by som si kúpiť bicykel na jazdenie po lesných cestách, horách a aj po meste. Som totálny lajik preto sa obraciam na Vás s prosbou aby ste mi nejaký odporučili.
Moja výška: 168cm
Váha: 68kg
Cena: do 600€
Ahojte tak ďakujem za odpovede zatiaľ ostanem pri tomto a ked budem meniť plášte tak porozmýšľam aj nad bezdušovým systémom
A mám ešte jednu otázku ohľadom tlaku v pneu momentálne mám nafúkané gumy : zadok 1,4 kPA a predok 0,9 kPA ... mám 68kg
prešiel som nejaké články a videá a ževraj by som mal mať zo začiatku okolo tých 2,0 kPA. Ale mne sa tých 1,4 kPA zdá už dosť nafúkané koleso ked ho skúšam rukou. Neni tých 2kPA veľa pre moje plášte?
Mimochodom mám tieto : WTB Trail Boss 27.5x2.25 Comp
Asi používaš nesprávne jednotky. To čo uvádzaš sú skutočne nízke tlaky. Ale ak nahradím kPa za bar tak sa s tým dá jazdiť
Si relatívne ľahký a tak nízky tlak nemusí byť problém. Hlavné je aký tlak vyhovuje tebe, na čom sa ti dobre jazdí a nie čo hovoria tabuľky koľko by si mal mať. To je len taký odrazový mostík kde začať skúšať a hľadať tie svoje preferencie. Dôležité je neprekročiť hornú hranicu udávanú výrobcom.
Aha prepáč ja som to automaticky dal na bary práve že experimentujem a chcel by so sa od niečo odraziť ale bojím sa natlakovať 2bary ked už pri 1,4 sa mi zdaju dosť tvrdé. Ako zistím koľko je tá horná hranica ?
Tak niečo som zas pojazdil a rozhodol som sa si kupiť nový plášť lebo po asfalte sa narobím hodne stými mojímmi plášťami. Objednal som si Continental Race King performance 27,5 2,0 a chcel by som ho dať dopredu. Je to dobrý nápad ? kupil som ho hlavne lebo teraz jazdím najviac asfalt a nespevnené cesty tak dúfam že uvidím v tom nejaký rozdiel.
Máš vpredu aj vzadu "WTB Trail Boss 27.5x2.25 Comp" ako uvádzaš na predchádzajúcej strane témy? Ak áno, tak rýchly plášť daj dozadu, vpredu to pomôže o dosť menej a navyše to bude už v teréne veľmi strácať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A mám ešte jednu otázku ohľadom tlaku v pneu momentálne mám nafúkané gumy : zadok 1,4 kPA a predok 0,9 kPA ... mám 68kg
prešiel som nejaké články a videá a ževraj by som mal mať zo začiatku okolo tých 2,0 kPA. Ale mne sa tých 1,4 kPA zdá už dosť nafúkané koleso ked ho skúšam rukou. Neni tých 2kPA veľa pre moje plášte?
Mimochodom mám tieto : WTB Trail Boss 27.5x2.25 Comp
PS: meral som tlak týmto https://cdn.alza.sk/ImgW.ashx?fd=f3&cd=AUPR1891
Ďakujem za každú radu
Si relatívne ľahký a tak nízky tlak nemusí byť problém. Hlavné je aký tlak vyhovuje tebe, na čom sa ti dobre jazdí a nie čo hovoria tabuľky koľko by si mal mať. To je len taký odrazový mostík kde začať skúšať a hľadať tie svoje preferencie. Dôležité je neprekročiť hornú hranicu udávanú výrobcom.