Potrebujem poradiť naozaj dobrý full typu all-mountain ako náhradu môjho 5ročného.
Nevadí mi ak je o dačo ťažší ale potrebujem čo najväčšiu stabilitu v teréne a neznášam otočné radenie.
Zadné tlmenie kvôli vážnejším problémom s chrbticou musí hodne dobre žehliť terén.
mám Reign 2 model 2011 , zatial cca len 500 km , jazdenie je maximálne pohodlné,je to proste tak-systém zadného pruženia Maestro je jeden z najvydarenejších,geometria sa tiež podarila-zvláda aj ostrejšie stúpania,dolekopcom - paráda
ak by som mal taky rozpocet, tak urcite nejdem do seriovky. Poobzeral by som sa po Santa Cruze-Blur LTc, Ibis Mojo, Intense Tracer...chutovkach, ktore nema kazdy druhy.
ak by som mal taky rozpocet, tak urcite nejdem do seriovky. Poobzeral by som sa po Santa Cruze-Blur LTc, Ibis Mojo, Intense Tracer...chutovkach, ktore nema kazdy druhy.
neostava mi nic ine len silno suhlasit! dat 4000 za seriovku sa mi zda barbarstvo. ale pokial nemas toho viacej odjazdene a sam nevies do coho by si siel a bude to tvoj prvy full, tak si myslim, ze kategoria cca 2000 eur bude pre teba plne postacujuca, napr.:
Napis na com si doteraz jazdil, co to bolo za fulla. Bolo tu spomenute, ze Reign je zehlicka, ale tak isto paradne zehli aj Trance, mam odskusane obidva a mne osobne viacej vyhovuje Trance. Treba si ist vyskusat.
Len si myslim, ze po funkcnej stranke za mnou menovanymi zaostavaju. Ale ako pisal Seth, mozno by som sa poobzeral po nizsej cenovej kategorii, pokial nema ziadatel nejake specificke poziadavky a ake take skusenosti s fullmi.
No chlapi. Ja sa v tom nejako nevyznám. Ale ten Reign môže jazdiť ako dobre chce, aj tak vyzerá ako kríženec hajzlového pavúka a dámskeho bicykla Liberta z čias socializmu. To tvarovanie rámových trubiek je strašné. BLE. Už len dozadu košík na nákupy.
Mam pocit, ze vsetci ste zaregistrovali cenu 4000e a uz sa vrhate na co najexotickejsie znacky (inak za 4k e pred 4 rokmi nebolo vobec vela za slusny full ) .. neviem ale ci niekto zaregistroval, ze pytajuci sa ma problem z chrbticou .A to, ze chce max. stabilitu (Trance??!) Sice neviem aky problem , s niektorymi problemami by som do terenu vobec nechodil , a niektore nemusi full poriesit vobec , ovsem su tu 2 zakladne problemy vzhladom na chrbticu. Prva vec zehlenie, ako uz napisal pytajuci sa, a priznajme si, ze ak chce skutocne zehlicku, tak pruzinovy tlmic a nie vzduchovy . To zatial ako pozeram nenavrhol nikto . Druha vec su vibracie, prenasane cez (pneumatiku) do ramu, a dalej cez capy do pedalov. A to moze byt horsie, nez samotna vec ohladom zehlenia (ak su tretry s tvrdou podrazkou samozrejme, takze mozno aj turisticke tretry alebo klasika by toto riesili).
Z moj pohladu urcite mozem doporucit system Maestro (aj s) pruzinou, ovsem dnesne Reigny vyzeraju fakt hnusne, a tie starsie su tazke Santa Cruz (Romanx) je super, je lahky. pevny, a pruzina sa myslim tiez da dat. Zdvih takisto paradny. Za danu cenu by sa mozno dalo rozmyslat o tom novom carbonovom. Ci ? Dalsi vec je vidlica, takisto .. pruzina jedine.
upravený vzduchový tlmič nemá ďaleko od pružiny, ja by som išiel tou cestou... Taký chrinik-ov yeti 575 s PUSH-nutým Fox vzduchovým tlmičom bol super, teda to je ešte slabé slovo
neostava mi nic ine len silno suhlasit! dat 4000 za seriovku sa mi zda barbarstvo. ale pokial nemas toho viacej odjazdene a sam nevies do coho by si siel a bude to tvoj prvy full, tak si myslim, ze kategoria cca 2000 eur bude pre teba plne postacujuca, napr.:Napis na com si doteraz jazdil, co to bolo za fulla. Bolo tu spomenute, ze Reign je zehlicka, ale tak isto paradne zehli aj Trance, mam odskusane obidva a mne osobne viacej vyhovuje Trance. Treba si ist vyskusat.
Jazdil som na Giant VT1 takze nic co by bolo horsie nechcem. Osobne by som bral jeho reinkarnáciu s o dačo málo väčšími zdvihmi.
Problémom pri týchto kategóriach je, že podľa katalógov sa vyberá ťažko, moc sa mi nepáči čo som zatiaľ pozeral a dobré recenzie sú zriedkavé. Predsa len je to dosť veľa peňazí na kúpenie novej mašiny, s ktorou by som nebol spokojný.
Jazdil som na Giant VT1 takze nic co by bolo horsie nechcem. Osobne by som bral jeho reinkarnáciu s o dačo málo väčšími zdvihmi.
Problémom pri týchto kategóriach je, že podľa katalógov sa vyberá ťažko, moc sa mi nepáči čo som zatiaľ pozeral a dobré recenzie sú zriedkavé. Predsa len je to dosť veľa peňazí na kúpenie novej mašiny, s ktorou by som nebol spokojný.
Tak to si myslim, ze si si zbytocne dal vysoky limit a odporucam vyskusat modely GIANT TRANCE X(125/125) a REIGN(150/150) a uvidis co ti lepsie zapasuje. Obidva sa daju pozicat po zlozeni zalohy u predajcu v tvojom okoli.
Tak to si myslim, ze si si zbytocne dal vysoky limit a odporucam vyskusat modely GIANT TRANCE X(125/125) a REIGN(150/150) a uvidis co ti lepsie zapasuje.
Hmm, toto s tým vysokým limitom trochu nechapem. Reign 0 má v cenníku tesne pod 4000 a vyššie Trance X ako je napr. Advanced SL1 je na tom cenou podobne. GiantVT 1 ked bol novinka tak bol drahsi ako 4k.
tie ceny sú doporučené dovozcom,ja som si vyjednal celkom peknú zlavu,a čoskoro pôjdu ceny aj tak dole o 15-20 % - po dohode u predajcu aj viac.
Inak ja keď som sa rozhodoval,či prejsť z Trance X (125/125mm) na Reign (150/150mm) tak som využil možnosť bezplatného zapožičania - moju velkosť mali v jednom obchode v Dúbravke-aby som nerobil reklamu,neuvádzam názov obchodu-lahko zistiš na stránke dovozcu.Po skúšobnej jazde po Kobyle-je to ne skok od tej predajne,som sa jedoznačne rozhodol pre Reign-ten základný model,po pár týždňoch jazdenia nelutujem-neskutočne pohodlné jazdenie- a že sa niekomu nepáčia pokrútené trubky-na obrázku to vyzerá inak ako na živo ...
Hmm, toto s tým vysokým limitom trochu nechapem. Reign 0 má v cenníku tesne pod 4000 a vyššie Trance X ako je napr. Advanced SL1 je na tom cenou podobne. GiantVT 1 ked bol novinka tak bol drahsi ako 4k.
Cenu ktoru si ochotny do toho dat necham na teba, vyskusaj a uvidis, kazdy mame predsa len ine priority co sa tyka pomeru cena/vykon. Najdrahsie nie je vzdy najlepsie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/reign.0/7967/45991/
mám Reign 2 model 2011 , zatial cca len 500 km , jazdenie je maximálne pohodlné,je to proste tak-systém zadného pruženia Maestro je jeden z najvydarenejších,geometria sa tiež podarila-zvláda aj ostrejšie stúpania,dolekopcom - paráda
neostava mi nic ine len silno suhlasit! dat 4000 za seriovku sa mi zda barbarstvo. ale pokial nemas toho viacej odjazdene a sam nevies do coho by si siel a bude to tvoj prvy full, tak si myslim, ze kategoria cca 2000 eur bude pre teba plne postacujuca, napr.:
Haibike-TrailStar-SL-2010
http://www.kubicasport.eu/produkt/1962/Haibike-TrailStar-SL-2010--moznost-vybavy-XT-/
Giant Trance X3
http://velosprint.sk/shop/c.224_558/giant-trance-x-3-11.p.22329?zenid=a9b8ae86b45af03fd6a0d08a4621589b
Ghost AMR 5900
http://velosprint.sk/shop/c.224_558/ghost-amr-5900-black-11.p.22995?zenid=a9b8ae86b45af03fd6a0d08a4621589b
Napis na com si doteraz jazdil, co to bolo za fulla. Bolo tu spomenute, ze Reign je zehlicka, ale tak isto paradne zehli aj Trance, mam odskusane obidva a mne osobne viacej vyhovuje Trance. Treba si ist vyskusat.
Z moj pohladu urcite mozem doporucit system Maestro (aj s) pruzinou, ovsem dnesne Reigny vyzeraju fakt hnusne, a tie starsie su tazke
http://www.trekbikes.com/us/en/bikes/mountain/technical_trail/remedy/remedy_9_8/#/us/en/model/details?url=us/en/bikes/mountain/technical_trail/remedy/remedy_9_8
Tak to si myslim, ze si si zbytocne dal vysoky limit a odporucam vyskusat modely GIANT TRANCE X(125/125) a REIGN(150/150) a uvidis co ti lepsie zapasuje. Obidva sa daju pozicat po zlozeni zalohy u predajcu v tvojom okoli.
Inak ja keď som sa rozhodoval,či prejsť z Trance X (125/125mm) na Reign (150/150mm) tak som využil možnosť bezplatného zapožičania - moju velkosť mali v jednom obchode v Dúbravke-aby som nerobil reklamu,neuvádzam názov obchodu-lahko zistiš na stránke dovozcu.Po skúšobnej jazde po Kobyle-je to ne skok od tej predajne,som sa jedoznačne rozhodol pre Reign-ten základný model,po pár týždňoch jazdenia nelutujem-neskutočne pohodlné jazdenie- a že sa niekomu nepáčia pokrútené trubky-na obrázku to vyzerá inak ako na živo ...
Cenu ktoru si ochotny do toho dat necham na teba, vyskusaj a uvidis, kazdy mame predsa len ine priority co sa tyka pomeru cena/vykon. Najdrahsie nie je vzdy najlepsie