Tak konecne sa mi podarilo nasetrit na novy bike. V tomto obore som uplny zaciatocnik, takze prosim respektujte moje mozno blbe otazky Teraz mam daky MTB DEMU, ale kedze rocne najazdim cca 3000-3500km chcem daco lepsie. Neviem co potrebujete vediet, aby ste mi mohli poradit, ale skusim napisat co najviac. Meriam 178cm ca cca 85kg, este trosku porastem. Jazdim 65% mierny teren a zvysnych 35% polne a cestne cesty. No a cena od 700-900€. Viem, ze je vela typov bicyklov ale keby ste aspon poradili dake znacky ktorych by som sa mal drzat.
Popytaje sa vsetko co este potrebujete.
Za kazdu radu dakujem.
posledný komentár: 27. 3. 2021 o 13:05
posledný komentár: 10. 11. 2019 o 10:32
potrenujes
a co je odpruzene ked nie zadna vidlica?
Totiz som pisal do jednej z predajni v BA kde pradavaju znacku CUBE, ale povedal mi ze maju len velkost ramu 22 a to sa mi zda uz prehnane. Potom len ine typ (Race- z toho maju asi 4velkosti). Jak som pisal mam 178cm, tipujem ze sa zastavim na cca 185, doteraz som mal 19.5 a nestazujem si, takze myslim, ze 20 mi bude akurat. Aky mate nazor ?
P.S. Bola to firma sportservis.sk. Este si pockam co mi odpisu z Topolcian.
ja mam 183cm a ram 21,5 a sedlo mam asi zarovno riaditok
Na určenie správnej veľkosti je celková výška ako jediný údaj málo. Treba brať do úvahy ďaľšie veci ako pomer dĺžky končatín k dĺžke tela a pod.
Tu máš kalkulačku http://www.competitivecyclist.com/za/CCM?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
martin55: sedlo zarovno riaditok je dobrý výsledok, ale záleží na tom, ako si sa k nemu dostal...
asi tak ako je ten prvy obrazok, ja mam pod riaditkami take podlozky, takze asi preto. ako mozem dat tie podlozky prec?
ten druhy obrazok je dobry
Dnes som volal do predajne v Topolcanoch ktora je na stranke predajcov CUBE http://www.slovkolex.sk/?modul=texty&id=27&mod_nazov=-Cube_2009&PHPSESSID=7aqf4nmq2tls92jqojd7gikbv0
Chcem narazit na cenu, predavac mi povedal, ze cena je 850€
PS. len ich vsetky nevykupte
Dnes sa mi ho podarilo doniest domov (posledny kus v SR), zhanal sa fakt tazko. Kupil som ho v BA v sportservise Pod. Bisku*****ach. Personal je super, mozem ten obchod len odporucit.
No mam tu jeden mensi problem
PS. bike je uplne perfektny, neviem si ho vynachvalit
Zachvilu pribudnu prve fotky.
Alebo aj tie fotos by si sem mohol hodit..
Fotky budu, ale asi az buduci tyzden, nemam doma digital, kto chce mozem spravit mobilom
ps. LTD Comp Disc som nikdy nechcel. Bud Team-ko alebo Race-ko
Inak v CZ sa da zohnat este par Team, vo velkosti 20", inak na SR je skoro nulova sanca.
Inak min. tyzden som bol u nas v jednej predajni a len tak informativne som sa pytal na tento Ltd Team 20" a vtedy boli 2 zelene a 2 cierne na sklade.
No na ten Ltd Comp Disc som prisiel tak, ked si pisal, ze si volal do predajne v TO a povedali Ti, ze maju jeden v predajni v ciernej farbe za 850,- €. A v tejto cene tam maju len tento Ltd Comp disc. Pisal si este nieco, ze ci nemaju v tom shope aj zeleny, ale zeleny comp disc ani nie je. Len tolko k tomu.
Ale teraz som uz moc neriesil cenu, kedze ich je fakt malo, tak aj keby bol o tych 100€ viac, tak si prilozim
A ja som chcel hlavne obchod kam sa viem dopravit, nebudem koli biku cestovat 100-ky km.
Inak som velmi spokojny, este sobotu musim ist na ten prvy zarucny servis po cca 250km.
Rozdiel medzi V-ckami a tymito hydrami je pre mna dost velky v pozitivnom smere. Vidlu tiez musim len chvalit. Velmi si pochvalujem aj plaste, sice su to 2.25-ky oproti mojim byvalim 1.9-kam, ale maju urcite mensi odpor a stopu drzia super. Nemozem sa stazovat na ziadnu vec.
Neviem co by som sem mal napisat, kedze je to moj prvy dobry bike, takze aj niektore hodnotenie berte s rezervou.