Zdravím, rozmýšľam o kúpe nového bicykla a rozhodujem sa medzi SUPERIOR XP 929 a MONDRAKER Chrono, cenovo sú skoro rovnaké. Kedže sa v tom až tak nevyznám, vedeli by ste mi poradiť ktorý z nich je lepší, prípadne prečo.
Ahojte chcem si kúpiť nový bicykel no nerozumiem sa do toho viete mi poradiť..
Chcem bicykel na rekreáciu aj na lesné cesty aby zvládol ale aj po ceste chcem ho aktívne využívať nie len keď je leto a pekné a aby niečo zvládol do 600 eur ..
Na internetovej stránke mi odporučili tieto dva https://www.terrabike.sk/eshop/giant-roam-2-disc-m21-m-charcoal/p-1114943.xhtml
Každý podľa svojich finančných možností, takže cenu neriešim, len porovnám tie bicykle čo si tu dal.
Asi tak že ten Ghost je taký úplný základ ak chceš trekingový bicykel. Má to nosič na tašku na výlety, blatníky, svetlá, ale základnú výbavu dokonca ešte 3*8 prevody, a slabšie mechanické kotúčové brzdy, ktoré sa horšie amatérovi nastavujú. Proste v tej cene taký úplný základ na pohodové výlety.
Ten Giant je stavaný športovejšie, stále základná ale už lepšia výbava, lepšie brzdy. A vymoženosti ako blatníky a podobne vieš vždy dokúpiť. Do ľahkého terénu , teda poľné cyklocesty, lepšie. Bral by som Giant.
Viem že teraz je problém s bicyklami skladom, každý shop ponúka čo má skladom , aj preto Ti ich aj ponúkli. Pozeral si aj niečo čo majú skladom v obchodoch priamo v Martine, odkiaľ si podľa profilu? Nezabúdaj že možno budeš potrebovať prvý garančný servis po pár km, občas niečo nastaviť. Ja viem že ich veľa skladom nemajú, ale skús pobehať osobne.
A možno zistíš že nie treking ale horský bicykel využiješ viacej, kde môžeš dať plášte s jemným vzorom a zvládneš aj cesty. V danej cene to je +/- jedno vo výbave.
Ďakujem za dobré info a máš asi pravdu keďže vôbec neviem čo všetko treba urobiť či nejaký servis tak to sa asi osobné po obzeram či už v Martine alebo Žiline.. ešte otázka trekingovi a horské asi je úplne niečo iné.. ? Možno sa pýtam hlúpo ale naposledny keď som si kupoval bicykel mi bolo 13 rokov a existovali iba horský bicykel..
Pozri si napr. stranku www.freemap.sk a zapni si ( uplne dole je taka sipka dohora ako tlacitko) cyklomapu alebo aj turisticku. Ak sa budes chciet vystverat do kopcov a aj dole ( tym nemyslim zjazd alebo skoky ale proste po lesnej cyklotrase) ber horsky. Ak chces jazdit viac po cestach, polnych cestach a minimum kopcov ber treking.
Ty si musis urcit kde chces jazdit. Pripadne s kym, kamaratmi a co maju oni.
Ahojte,
chcem si kupit novy hardtail otazka je ci ist do xc alebo trailu ?
mam rad dlhe vyjazdy po kopcoch, ale rad si uzijem aj zjazd. momentalne mam xc ale je dost tazky. cize ani ryba ani rak. co som pozeral trailove biky v mojom rozpocte - tie su lahsie ako to co mam teraz,
tak ak ma niekto skusenost s niecim podobnym dajte prosim vediet, velmi rad si necham poradit
dik
principialne je to jedno ale ok. rozpocet je 1700 ecok a zatial mi to vychadza na : meridu big trail 600, canyon stoic 4, alebo orbeu laufey H 10.
pozri este na Canyon Grand Canyon 8, je to nieco medzi XC/Trail co by ti mohlo vyhovovat viac a je lahsi ako Stoic, ktory je zrejme aj tak vypredany. Otazna bude dostupnost, neviem ci si si to overoval pri jednotlivych modeloch.
ano aj ten prichadza do uvahy. stav je v podstate taky ze nemaju nikto nic pravdepodobne august, nemam nejaku preferenciu, tie biky so si velmi podobne. preto som chcel skor vediet ak ma noekto skusenosti z prechodu z xc na trail bike. ako to jazdi na dlhsich "xc" trasach.
ano aj ten prichadza do uvahy. stav je v podstate taky ze nemaju nikto nic pravdepodobne august, nemam nejaku preferenciu, tie biky so si velmi podobne. preto som chcel skor vediet ak ma noekto skusenosti z prechodu z xc na trail bike. ako to jazdi na dlhsich "xc" trasach.
ja som prešiel z "XC" kellys spider na trailový Kona Honzo 21, aj ked sa tie bajky nedaju kvalitatívne porovnávať tak aj na Kone sa dajú jazdiť v pohode dlhšie trasy (zatiaľ najdlhšia iba 85 km, 2000m+ ). ak nejdem naháňať komy a sekundy, ale na pohodu užiť si bajk a trail, tak si myslím že fajn pojazdenie.
ja som presiel z carbonoveho xc na hlinikovy trail bike a uz by som nikdy nemenil, je uplne jedno kolko ten bike vazi, dolezitejsie je aku zabavu na nom zazijes a trailovy bike ti poskytne tej zabavy omnoho viac najme dole kopcom. pozeral by si som hlavne hlavovy uhol - nad 66° by som nesiel a zdvih ideal od 130-150mm. jedine ze by si mal nejake pretekarske ambicie tak ptm moj prispevok neplati
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcem bicykel na rekreáciu aj na lesné cesty aby zvládol ale aj po ceste chcem ho aktívne využívať nie len keď je leto a pekné a aby niečo zvládol do 600 eur ..
Na internetovej stránke mi odporučili tieto dva
https://www.terrabike.sk/eshop/giant-roam-2-disc-m21-m-charcoal/p-1114943.xhtml
https://www.terrabike.sk/eshop/ghost-square-trekking-1-m-205/p-1400405.xhtml
Viete mi poradiť kľudne aj niečo iné alebo že či sú dobré tie to iked dizajnom sa mi nejak moc nepáčia
Asi tak že ten Ghost je taký úplný základ ak chceš trekingový bicykel. Má to nosič na tašku na výlety, blatníky, svetlá, ale základnú výbavu dokonca ešte 3*8 prevody, a slabšie mechanické kotúčové brzdy, ktoré sa horšie amatérovi nastavujú. Proste v tej cene taký úplný základ na pohodové výlety.
Ten Giant je stavaný športovejšie, stále základná ale už lepšia výbava, lepšie brzdy. A vymoženosti ako blatníky a podobne vieš vždy dokúpiť. Do ľahkého terénu , teda poľné cyklocesty, lepšie. Bral by som Giant.
Viem že teraz je problém s bicyklami skladom, každý shop ponúka čo má skladom , aj preto Ti ich aj ponúkli. Pozeral si aj niečo čo majú skladom v obchodoch priamo v Martine, odkiaľ si podľa profilu? Nezabúdaj že možno budeš potrebovať prvý garančný servis po pár km, občas niečo nastaviť. Ja viem že ich veľa skladom nemajú, ale skús pobehať osobne.
A možno zistíš že nie treking ale horský bicykel využiješ viacej, kde môžeš dať plášte s jemným vzorom a zvládneš aj cesty. V danej cene to je +/- jedno vo výbave.
Ty si musis urcit kde chces jazdit. Pripadne s kym, kamaratmi a co maju oni.
https://www.najsport.sk/bicykel-trek-x-caliber-8-radioactive-red-trek-black-2021
https://www.najsport.sk/bicykel-trek-x-caliber-7-factory-orange-lithium-grey-2021
Trek značku som vybral hlavne kôli tomu že majú aj XXL veľkosť keďže som taky vysoky
Prípadne si nehám poradiť aj inú značku. Moc sa do toho nevyznám.
Ďakujem
chcem si kupit novy hardtail otazka je ci ist do xc alebo trailu ?
mam rad dlhe vyjazdy po kopcoch, ale rad si uzijem aj zjazd. momentalne mam xc ale je dost tazky. cize ani ryba ani rak. co som pozeral trailove biky v mojom rozpocte - tie su lahsie ako to co mam teraz,
tak ak ma niekto skusenost s niecim podobnym dajte prosim vediet, velmi rad si necham poradit
dik
https://www.bigbike.sk/p/focus-whistler-37-2021-copy-4476
Na rekreačné účely chcel som Kellys spider 70 ale ten momentálne nie je až koncom augusta
pozri este na Canyon Grand Canyon 8, je to nieco medzi XC/Trail co by ti mohlo vyhovovat viac a je lahsi ako Stoic, ktory je zrejme aj tak vypredany. Otazna bude dostupnost, neviem ci si si to overoval pri jednotlivych modeloch.