Ahojte. Chcel by som poprosiť o radu. Zvažujem kúpu krosoveho bicykla. Rozpočet som uviedol hore. Chcem krosovy kvôli trochu pohodliu. Bicyklujem pre kondičku rôzne polne cesty. Les malo kedy. Uvažujem nad Cyclision Zodin 1 MK-II 28 .... je to dobrá voľba? Ďakujem
Tak doteraz som mal klasický horský bicykel a keď som bol viac času na nom (3-4hod) ominal ma chrbat atd.. ked som si skúsil krosoovy co mal niekto kto bol so mnou prislo mi to oveľa pohodlnejšie. Viac vzpruameny posed, širšie riadidlá s prijemnejsou geometriou atd.
potkanko007 Nemyslim si ze XT-cko je pohon so zlou zivotnostou. Za mna to CTM s XTckom funguje ovela lepsie ako to iste CTM s 2x11 Cues, to je ale moj nazor.
rs955i SX prehadzka je cista katastrofa aj ked len na trekovy bajk.
potkanko007 Nemyslim si ze XT-cko je pohon so zlou zivotnostou. Za mna to CTM s XTckom funguje ovela lepsie ako to iste CTM s 2x11 Cues, to je ale moj nazor.
To sa dá povedať aj o kolesach,brzdach...
Ale je tu ten limit.
Na cross by som sa vykaslal. Kupil co najlepsi horsky s pohodlnou geometriou, nahodil 1.9 RaceKingy, pohral sa s predstavcom a vybavene.
Mas oooovela vacsi vyber ako v umierajucej kategorii cross. Na com jazdis teraz?
Teraz som mal lacný CTM terrano 3.. ale jazdím častejšie takže chcem nieco lepšie a pohodlnejšie. Tak keby idem do horskeho niečo s pohodlnou geometriou v tej cene? Ďakujem
ctm terrano...to nie je bajk ale premiestňovadlo do obchodu a podobne...(nič v zlom,každý začínal na niečom), inak jazdil som na tom párkrát na rekondičnom kde ma poslal zamestnávateľ...aj pri mojej kondičke to bol horor...ty keby si sadol na hocijaký HT29 tak povieš že je to raketa...ten cyclision je riadna rároha, 100 ľudí 100 chutí ale ja by som 900 € za takého strašiaka nedal... tá Orbea čo tu dal flyte to je už "bajk"
Netreba zabudat ani na spravne nastavenie posedu. To sedlo urcite tiez nepomaha pri dlhsich vyjazdoch.
Orbea aj ine XCcka co ti boli maju dlhe predstavce, priestoru na pripadnu upravu je dost...
inak neviem akým štýlom jazdíš,či silovo alebo kadenčne,resp.aké prevody po tých cestách jazdíš,či sú to len roviny, či ti nebude vadiť jednopíla, ale napr. to vyššie uvedené má najťažší prevod 32x10 , to by malo byť v pohode,
Zaujala ma ta Orbea. Mám výšku 179 cm takže tá veľkosť L by bola akurát nie? .... Tým prevodom nerozumiem. Nejazdím nejak na rýchlosť, skôr občas strmý kopec, takže to by som chcel aby sa to dalo prevodovo zvládnuť. Na to je to ok? A ak som správne pochopil ak by som chcel napríklad pri tej Orbei pohodlnejší posed tak ta dám ten predstavec ano?
L na tu vysku je na spodnej hrane ked pozeram tabulky. Ale Orbea co mam skusenosti ma tie biky trochu "mensie", takze by som sa nebal povedat ze L ti bude v pohode.
Predstavec - ten bazmeg co ti drzi riaditka moze mat roznu dlzku. Ak ti nebude vyhovovat posed tak das kratsi a budes sediet viac vzpriamene. Stoji to par euro.
Prevody - aktualne na tom budes vediet ist max okolo 35 kmh po rovine pri 80 otackach/min. Do kopca sa nebojim ze budes mat malo prevodov.
Ešte posledná otázka. Ta Orbea sa oplatí zobrať kvoli aj servisu u nejakého lokálneho predajcu, alebo eshop a podľa ceny? Lebo viem ze tie predajne moc nechcu servírovať ked nebolo u nich kúpené. Ďakujem
Urob si vylet sem https://www.velocity.sk/sk a mozno najdes nieco pekne teraz do vikendu. Alebo si aspon fyzicky vyskusas rozdiel medzi M a L.
Servisovat tam zas moc tak nie je co, a ked niekto nechce moje peniaze lebo som bike nekupil u nich, tak ich rad necham v inom servise.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.cykloshop.sk/ctm-stark-4-0-trek-matna-cierna-2023/
Jednoplcka...
Mozes ale trosku objasnit to 'pohodlie' pre ktore chces vyberat z tejto umierajucej kategorie?
To sa dá povedať aj o kolesach,brzdach...
Ale je tu ten limit.
Mas oooovela vacsi vyber ako v umierajucej kategorii cross. Na com jazdis teraz?
https://www.legendsport.sk/pevne/sunn-exact-s1/
https://tribosport.sk/29-mtb/40388-orbea-alma-h20-red-white-l.html
Ak ti sadne velkost, tak za tie iste peniaze ako ten noname cross mas o 3 galaxie lepsi a modernejsi bike.
Orbea aj ine XCcka co ti boli maju dlhe predstavce, priestoru na pripadnu upravu je dost...
Predstavec - ten bazmeg co ti drzi riaditka moze mat roznu dlzku. Ak ti nebude vyhovovat posed tak das kratsi a budes sediet viac vzpriamene. Stoji to par euro.
Prevody - aktualne na tom budes vediet ist max okolo 35 kmh po rovine pri 80 otackach/min. Do kopca sa nebojim ze budes mat malo prevodov.
Servisovat tam zas moc tak nie je co, a ked niekto nechce moje peniaze lebo som bike nekupil u nich, tak ich rad necham v inom servise.