Moj prvy den na fore:)
Nedavno po zapozicanom bajku a cykloture - velet zacinajuci asfaltovou cestou a potom znacky lesmi, hrebenmi a lukami som zistil ze toto bude nieco pre mna.
Rad by som si preto kupil svoj bicykel urceny na vyssie spomenute trasy za ktory som ochotny zaplatit asi 850€ (osobne si myslim ze do zaciatku bajk v tejto kategorii musi stacit).
Neplanujem na bajku zavodit, ani extra skakat (aj ked preferujem aktivnejsi styl jazdy), zaujima ma cyklotura peknym prostredim a znackami prevazne mimo ciest - vylet kde trosku zasportujem a zrelaxujem aspon vikendy, ak bude moznost aj cez tyzden.
Trosku som pobehal toto forum no nic kontretne som sa nedozvedel. Preto by som chcel vediet co si myslite o tomto bajku pre mna - pripadne iny navrh v/do tejtoncenovej kategorie.
Hladam nieco s 29" kolesami, aspon vzduchovou vidlicou, niesom expert ale mal som moznost skusit aj pruzinovu aj vzduchovu a pruzinova mi neprisla tak ucinna (??ako keby tvrda - mozno len zle nastavena) pokial som sa do nej neoprel tak som mal pocit ze sa nehybe.
Mam 183cm, preto pocitam ze 20" ram by mal byt fajn a asi 87kg.
Videl som ze v tomto eshope by teoreticky mohli mat aj 2013 model co je -20% z ceny.
http://www.kubicasport.eu/shop/goods/ctm-slash-2.0-2013-matna-ciernacervena-20?goods=13554
Edit://
Pripadne model 2014
http://www.ctm.sk/model/mtb/slash-2-0/
Dakujem za Vase nazory,
Peter
posledný komentár: 4. 5. 2022 o 22:55
posledný komentár: 14. 10. 2019 o 19:21
Co sa tyka osmicky, otoc bike hore nohami a pozri to koleso a skontroluj ci hadze ozaj rafik alebo pneu. Ak rafik zanes to do niekam kde vedia centrovat, ak pneu tak je to normalne robi to aj mne. Prevazanim to nieje, na spice si mozes kludne sadnut a nic sa tomu nestane. V podsate pocas jazdy na ne posobia take sily ake by si nesposobil nicim cim by si ich v aute zahadzal. Bol si uz na garancke, lebo spise od novoty povolia a tam by to mali potom scentrovat , ak ti tam povedal ze to lepsie nebude a este sa to zhorsilo tak to naozaj zanes inam. Spice niesu makke? Postlacaj ich vzdy dve spolu ako su pri sebe , mali by byt celkom tuhe a nemali by sa dat moc prehybat.
Ohladne tej osmicky cize roztocim koleso a pozeram ci sa aj rafik kruti? Teda hadze osminu. Dobre som to pochopil? Na garancke som nebol, kupoval som to cez znameho ako 1x jazdeny bicykel priamo v ctm v starej turej. Uz sice mesiac presiel od kedy ho mam ale zo zdrav.dovodov som na nom nejazdil az teraz chcem zacat. Ale ze zaruka mi plati aj tak. Hned jak som ho doviezol som si vsimol ze ma osminu na prednom kolese. Chalan mi vravel ze sa asi povolili spice jak to bolo v aute. Je fakt ze koleso mi dal medzi pedal a mal som potom problem vybrat koleso tak sa to mohlo aj tam povolit. V servise mi tusim tiez vravel ze su to spice a ze lepsie to nebude. Ze trochu hazdu aj drahsie plaste.
Spice som neskusal. Vobec sa v tom nevyznam ako to ma byt. Ale skusim postlacat ci sa teda budu hybat.
Edit://
http://www.ivelo.cz/domaci-servis-kol/centrovani-kol/
Moze sa spravit ked mas uvolnenu vyplet. Nagasaki ti radi spravne. Bez s tym do servisu v ramci garancky. Podla mna radsej skor ano neskor, ta osmicka sa moze len zhorsovat ked sa ti spravila uz po par km. Ja mam cez 300 km a vsetko 100% a to kazdim kade tade:)