Chcel by som vvás poprosiť o pomoc pri výbere bicykla
Cenový strop je 550€ (to už som 50€ pridal
CTM Zephyr 2014
CTM Delta 2.0 2013
CTM Rambler 2.0 2013
nevyznám sa do toho a preto by som chcel poradiť. Jazdím v lese, na cestách iba keď musím... Nejazdím moc a preto nechcem ani drahší bike. Meriam 175 cm a 58kg.
Podľa obrázku predpokladám že Rambler je skôr na horské jazdenie a Zephyr zvládne aj ľahký AM či? Neskáčem ani nejazdím DH ale rýchlosť v lese mám rád a keď sa objaví nejaký ten ľahší skok tak prečo nie?
Taktiež sa neviem rozhodnúť medzi 29" a 26" kolesami.. Neviem či to v niečom pomôže mať väčšie kolesá alebo si radšej nechám 26" aby som mal aspoń takú kontrolu pri skákaní.
Dúfam že info bude stačiť, ak treba niečo doložiť, stačí sa opýtať
posledný komentár: 11. 8. 2014 o 20:32
A keď vravíš že veľa nejazdíš tak možno stačí aj Delta 1.0, ale ak si schopný priplatiť, tak 2.0 určite
Ešte daľšia vec.. písal som si s kamošom a on mi povedal že medzi tými vidlami nie je až taký ohromný rodiel a že on by radšej ušetril tých 120€ ktoré by si nechal ako zálohu lebo že na obidvoch je zlá brzda(taká istá) a je možné že sa mi pokazí a potom že budem mať v zálohe tých 120€ na výmenu...
určite že ti všetko zvládol
Predpokladám že jadíš XC keď si najazdil toľko km a len zriedkavo ST...
Mám kamoša ktorý zasa pre zmenu jazdí DH a on zasa hovorí že mám zobrať Zephyr... ja osobne sa do tohto celého nevyznám až tak moc apreto posúvam fakty a argumenty od vás a od neho a hľadám stred lebo nejazdím XC typu 400km za mesiac a na druhú stranu by som chcel íst do bikepark občas nech je nejaká zábava... A úprimne strachovať sa že sa mi ohne rám sa mi nechce(to mi povedal že Delta 2 po 3 rokoch občasných Bikeparkov nebude mať rám v tej istej podobe)
On tiež vie že RS je lepšia ale povedal že ju ajtak neporebujem a so zephyrom sa mi bude trocha ľahšie učiť skákať (s mojim Garry Fisherom to bolo peklo niečo skočiť keže tie bike sú známe svojim predĺženým rámom čo je OK na šlapanie a nie na skákanie )
prosím odpovedajte v kľude, ja sa nesnažím na nikoho útočiť alebo niečo podobné
Mam street bike na caprnke, ziaden single speed ale trojpila. Na presuvanie po meste to bohate staci a na skakanie je to super. Ale nezajazdim na tom XC a ani do lesa na tom nemozem. Chcem jazdit mimo mesto? Ano chcem a preto bude dalsia volba caliber 3. A potom treti bike nejake full EN. Ale vsetko postupne a urcit si priority.
Kym som si postavil caprnu, mal som XCckovy ram a na tom sa ucil skakat a prezil to ako ram, tak aj moja technika je lepsia, kedze je to s takym ramom tazsie>
Zephyr ale ako pise nadomnou nie je vobec dobry - tak ako raptor nie je ani street, ani dirt ani nic poriadne.