zdravim, chcel by som poprosit o pomoc pri vybere biku. potrebujem rozhybat nohu po nehode a obcas, rekreacne pobicyklovat, ziaden tryhard v lese a podobne. do oka mi padol bike giant trance alebo Cube Stereo 120 Pro. rad by som vedel vas nazor aj co sa tyka cenovky a kvality, kedze si rad priplatim za kvalitu, aby som potom nemusel riesit reklamacie a poruchy pri lacnejsich bikoch. pekny den a dakujem
Aha, este jedna vec, mam bloknuteho imajoros tak som nevidel co napisal. To ze vo vahovom limite (nosnosti) je zapocitana i vaha bicykla moze byt pravda, napriklad pri nosnosti kolies sa musi pocitat aj s vahou zvysku a toto uz bude v tom vahom limite zapocitane. Bud sa vyjadril zle alebo to uplne divne napisal. Chcel asi povedat ze do vahy ktora nesmie prekrocit ten vahovy limit musis pocitat i vahu bicykla. No a to nie je pravda. Pocitas len to co na bicykel naviac nalozis, cize seba, oblecenie, batoh, vodu a inu vybavu. 14kg bicykel do toho fakt nemusis pocitat. Takze by som sa nebal ani toho 115kg limitu.
Mas pravdu, niektore znacky to udavaju takto nelogicky, napriklad Specialized. Ine napriklad Giant to udavaju len ako vahu jazdca a vybavy. Co je pre tazsich ludi mozno zaujimave je ze trekingove a krossove bicykle, ktore vyzeraju na prvy pohlad menej pevnejsie ako mtb, maju v skutocnosti vyssiu nosnost, najskor koli batozine.
vrabc0 Presne tak. Tiez som zachytil ze crossove maju casto o cosi vyssi limit a tiez mi to nedava zmysel. Pozeral som Giant kedze vyssie ste spominali od nich Talon a Giant dava 135kg cisto len na jazdca. Tam je to teda v poriadku. Podobne je to aj u Orbea, Trek, GT, Kona, Cannondale..snad aj dalsie. Stale je vsak prilis vela vyrobcov co dava max limit okolo 110,115kg 😐
vrabc0 len podotykam ze nie som zatazeny na znacku Giant, ak mas nieco lepsie v pomere cena/kvalita, necham si poradit...resp mi povedz co by si kupil ty
Trailovejsia geometria, pevne osi vpredu/vzadu, 1x12 pohon od Shimana (prehadzka XT, radenie SLX), vzduchova vidla s 32mm hlinikovymi vnutornymi nohami. Hydraulicke brzdy tiez od Shimana aj ked len zakladne.
Brat kupil 2020 model a je max spokojny. Meria 190cm a vahou okolo 100kg. Upgradol na nom plaste a dokupil teleskopku. Ma ho v XL a sedi mu ako rit na serbel ?. Cena tiez viac nez fajn. Celkovo podla mna vyborny pomer cena/vykon pre nenarocneho bikera.
Jo a Giant udava max vahovy limit 120kg len na jazdca.
Ak by som bol ja na tvojom mieste, planoval 10km vyjazdy, vacsina asfalt, zvysok lahky teren a naviac sa chcel zotavit zo zranenia tak by som vyberal krosovy bicykel okolo 1000Eur. To znamena ze by som napochodoval do minimalne jednej kamennej predajne a vyberal z dostupnej ponuky, skusil sa povozit a zobral ten model co by sa mi najviac pacil a najviac mi sedel. Napriklad https://www.giant-bicycles.com/sk/roam-disc-1-2022, https://www.ghost-bikes.com/en/bikes/lanes-road/bike/square-cross-essential-u-2021, https://www.cube.eu/en/2022/bikes/city-tour/offroad/nature/cube-nature-exc-bluenblue/, https://www.kellysbike.com/sk/cross-c928/phanatic-70-p67915. Tie bicykle su si velmi podobne. Ghost by som nezobral lebo sa mi vobec nepaci a najskor by som zvolil Cube koli vyzoru. Predpokladam ale ze v predajni by ho nemali v mojej velkosti alebo vo farbe tak by som sa rozhodol pre nejaky podobny v podobnej cene. Ako sa poznam tak by som sa neunahlil ale nechal si ho odlozit a doma v klude by som sa definitivne rozhodol.
Ak by som bol ja na tvojom mieste a nechcel som krosovy bicykel tak by som jednoznacne siahol po Kone Unit, X alebo singlespeed verzii, zalezalo by od toho ako je na tom noha a ake kopce mam na okoli. Ja ale problem s nohou nemam takze by som siel do singlespeedu. No a vymenil by som plaste za nejake uzsie. Lenze ja som ja a ty si ty.
To je pravda, pise ale ze chce skor nieco kvalitnejsie. A pytal sa co by som bral ja. Cim nizsie s cenou tym slabsie a zakladnejsie komponenty, pruzinove vidlice ktore by na seba najskor nevyladil, brzdy co by jeho vahu zvladali horsie, kolesa co by dostavali viacej nazrat uz i pri schadzani obruvnika, salter co by sa pri nespravnom radeni postupne rozsypal. Nepredpokladam ze bude vediet ako odlahcovat bicykel, ako radit. Z toho dovodu mi to prijde ako fajn cena. Okolo 1000 je cca 800-1200. Len vyberam podla toho co pise a ake bicykle predklada on. Chce nieco kvalitnejsie do 1500. Kazdemu je jasne ze to zvladne i na starej favoritke. Nakoniec i tebe by urcite stacil lacnejsi bicykel. Je uz len na nom ci pojde nizsie alebo vyssie, ci vyberie trailovy full alebo krosovy bicykel, ci sa spolahne na neosobny online vyber nahodnych ludi alebo si necha poradit ludmi v kamenej predajni. Osobne by som si napriklad vobec nenechal poradit konkretny bicykel od niekoho na fore. Maximalne by som sa nechal naviest spravnym smerom, nastudoval aspon zaklady a vybral podla seba. A vela, fakt vela by som sa pytal, ze preco tento a nie tento, preco takato kategoria a nie ina, ... Pripadne si na pomoc do obchodu zobral kamosa ci kolegu ktory sa aspon trochu vyzna.
prvotne chcem rozhybat nohu, ale taktiez sa chcem dalej bicyklovat a postupne predlzovat trasy, takze preto nechcem lacny bicykel. Dakujem, poradili ste mi, nieco popozeram a ked sa rozhodnem, hodim tu link. Este raz dakujem
V oboch pripadoch velkost L (meriam 183 cm). Uprednostil by som SR vyrobcu ale mam obavy z celkovej dlzky a zadnej stavby pri CTM. Qayron vyzare z "papiera" ovela obratnejsie. Bike chcem na traily v MK a sem-tam bike-park. Co sa tyka endura som na zaciatku dropy/lavice/dvojky idem skor s respektom ako na "bomby".
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.najsport.sk/bicykel-ghost-nirvana-tour-sf-essential-olive-dark-olive-2021#product_variant=51729
Trailovejsia geometria, pevne osi vpredu/vzadu, 1x12 pohon od Shimana (prehadzka XT, radenie SLX), vzduchova vidla s 32mm hlinikovymi vnutornymi nohami. Hydraulicke brzdy tiez od Shimana aj ked len zakladne.
Brat kupil 2020 model a je max spokojny. Meria 190cm a vahou okolo 100kg. Upgradol na nom plaste a dokupil teleskopku. Ma ho v XL a sedi mu ako rit na serbel ?. Cena tiez viac nez fajn. Celkovo podla mna vyborny pomer cena/vykon pre nenarocneho bikera.
Jo a Giant udava max vahovy limit 120kg len na jazdca.
Ak by som bol ja na tvojom mieste a nechcel som krosovy bicykel tak by som jednoznacne siahol po Kone Unit, X alebo singlespeed verzii, zalezalo by od toho ako je na tom noha a ake kopce mam na okoli. Ja ale problem s nohou nemam takze by som siel do singlespeedu. No a vymenil by som plaste za nejake uzsie. Lenze ja som ja a ty si ty.
-5% GHOST Square Trekking Essential bicykel, night blue/black/blue
919 € -5%
MOC 1 079 €Novinka Kellys Phanatic 70 28 bicykel, pine green
949 €
https://qayron.com/kola/enduro--c4/carma-mkii-en-3f-29--p89
a
https://www.ctm.sk/bicykle/full/scroll-xpert-29/salviova-cierna/
V oboch pripadoch velkost L (meriam 183 cm). Uprednostil by som SR vyrobcu ale mam obavy z celkovej dlzky a zadnej stavby pri CTM. Qayron vyzare z "papiera" ovela obratnejsie. Bike chcem na traily v MK a sem-tam bike-park. Co sa tyka endura som na zaciatku dropy/lavice/dvojky idem skor s respektom ako na "bomby".
CTM SCROLL AM Xpert 29 bicykel, matná pieskovosivá perleť
1 869 €
MOC 2 599 €