https://www.radon-bikes.de/en/
Idealne budem rad, ak by mal a napisal niekto skusenosti s modelom Swoop. Na nete sa da najst pomerne malo informacii a aj to vacsinou na nemeckych strankach, ktore mozno svoju domacu znacku beru trosku pozitivnejsie nez uplne nezavisli cudzokrajni recenzenti. Ale aj to co som nasiel po anglicky a po nemecky ma v kombinacii s pomerne lakavou cenou presvedcilo k objednaniu Swoopu 10.0. Nie je to uplne dokonaly bike po vsetkych strankach (to asi ziadny
No samozrejme uvitam aj akekolvek ine info ohladom Radon bikeov.
P.S. Dufam, ze sa to tu nezmeni na diskusiu o tom, ze bike bez drziaka na flasu je nepouzitelny, lebo takych diskusii som videl uz dost
No zaroven opat musim povedat, ze si fakt svihli a po maili vcera, ze sa pokusia mi ho poslat cim skor, tak dnes uz aj zabalili a mam aj trackovacie cislo, ale realne ho kurierska spolocnost este nevyzdvihla, takze este sledovanie nefunguje, no to uz nie je problem. Po prvej pesimistickej mailovej odpovedi som bol pripraveny cakat este viac ako dva tyzdne az do 13.-17.09. Takto je to od objednavky 10.08. este ok a vzhladom na to ze fakt mali problemy a aj dostupnost uz aktualizovali, tak je to uplne super a nemozem viac povedat kriveho slova.
Swarz a co za specialny ram si to objednaval?
Daj vediet pocity z toho radonu ked pride,tiez som o nom pred casom uvazoval
Inak aby si vedel tak zadny zdvih toho swoopu je v skutocnosti 160mm nie 170mm. Len tak pre info, mohlo by ta to aj potesit ked hladas univerzalnejsi bike. Mali ho v teste bike-magazin.de.
Je to asi ciastocne aj geometriou, ale aj moje doterajsie skusenosti s vidlicami fox boli take, ze som musel mat tlak dost vyrazne pod odporucanym. Ale celkom mi to tak vyhovuje, lebo radsej mam tvrdsie pruzenie s tym, ze ked to prezeniem niekde, tak to nebuchne az nadoraz.
A teda v tom teste Propain mal pruzinu, takze jasneze bolo zadne pruzenie ovela citlivejsie, tak napisali, ze sa im propain v tom tlmeni zdal trochu lepsi
https://www.bike-magazin.de/mtb_news/mtb_neuheiten/radon-neuheiten-swoop-2021
https://www.bike-magazin.de/freeride/test/test-2021-radon-swoop-gegen-propain-spindrift
.de je tam aj meranie geometrie a test v labaku ako byva u nich zvykom. Link ti nemam ako dat lebo som to kupoval v tom ich web readeri. Najzaujimavejsie info je len ten o 1 cm kratsi zdvih a potom mozno vaha ramu 3420g a reach 465cm v L velkost. Daj email mozem ti poslat screenshot toho testu. Na forum to nemozem dat lebo by som porusoval pravidla. To ze velkost zdvihu trochu nesedi s tym co udava vyrobca nieje zriedkave. Ale povacsinou je to cca 5mm. Tuto pri tom swoope to bolo viac tych 1cm. Kazdopadne 160mm je stale vpohode na cokolvek. Ale swoop by dom neporovnaval s propain spindriftom, to je ozaj skvely freeride bajk
Mail som poslal v sprave, vdaka
Napr. značky Cannondale, GT, Felt a menšinovú časť Giant-u vlastní investorská akciová spoločnosť z Kalifornie ktorá sa obchoduje na burze a všetko sú to samostatné značky.
Radon mal byť niečo ako konkurencia Canyonu v Nemecku, predaj len cez e-shop.
Medzičasom Canyon už poriadne globálne povyrástol , čítal som tento týždeň že Canyon za minulý rok mali ročný obrat 411 mil. EUR , ročný nárast o 30% .
Z celej diskusie vyplýva, že značka Radon je vlastnou značkou H&S Bike Discount GmbH a zmluvne sa bicykle montujú vo fabrike CUBE vo Waldershof, píše to niekto kto tam buď robí alebo to tam pozná. Rámy Radon sa dovážajú v samostatných kontajneroch z Taiwanu a bicykle sa montujú v samostatnej hale. Čiže pre CUBE je Radon cudzia značka, ktorú montujú vo vlastnej fabrike zmluvne pre H&S Bike Discount GmbH, čiže niečo ako OEM výroba.
Teraz by som mimochodom pozrel tu krabicu, lebo prave dnes mi prisiel Swoop, ale uz ju nemam, lebo bola OBROVSKA a nevosla sa do vytahu
https://www.mtb-news.de/news/chris-stahl-interview/
Wie ist eigentlich euer Verhältnis zu Cube? Werden eure Bikes dort gebaut?
Nein, wir haben aber damals mit Cube angefangen. Marcus Pürner (Gründer von Cube, Anm. D. Red.) ist einer meiner ältesten Freunde und wir haben zu unseren Anfangszeiten auch das Geschäft so ein bisschen zusammen gemacht. Damals hießen sie noch Slickrock, dann Move und danach erst Cube. Das waren noch Marken, die wir über Annoncen verkauft haben. Cube hat uns dann auch mit der Fertigung von Radon unterstützt. Wir haben anfangs bei ihnen mit designen lassen und das Cube-Knowhow mitbenutzt – das machen wir jetzt jedoch komplett eigenständig. Wir sind eine eigene Marke mit eigenen Konstrukteuren, Designern und Technologien. Wir haben auch eine ganz andere Richtung, die wir verfolgen, und auch in Zukunft wird sich bei uns einiges drastisch verändern.
V skratke : začínali spolu, ale odkedy majú vlastného človeka zodpovedného za vývoj, tak si idú svojim smerom a dalej chcú tú značku ešte viac osamostatniť
V článku ktorý si uviedol sa nepíše nič o montáži resp. skladaní bicyklov.
Re: Frage zu Zusammenbau Radon Fahrräder
Str 1. 9. 2021 10:45
Guten Tag Patrik,
die Räder werden von Pending zusammengebaut, die Endmontage erfolgt aber bei uns.
Mit freundlichen Grüßen
Lukas Fielenbach
RADON BIKES
Mühlgrabenstraße 7-9
53340 Meckenheim
www.radon-bikes.com