Ahojte, momentálne silno uvažujem o kúpe nového biku Scott Spark RC Team 2025 a chcel by som sa poradiť, ak máte niekto tento bike.
V prvom rade si nie som istý výberom veľkosti, pretože podľa tabuliek som medzi L a XL. Meriam 187 cm a výšku rozkroku mám 90,5 cm, ale podľa všetkého by mi mala sedieť XL.
V druhom rade by som sa chcel spýtať na tú zadnú stavbu. Hlavne by som chcel vedieť, ako často to musíte servisovať — najmä tie horné čapy s ložiskami, na ktoré sa musí chytať všetok bordel od zadného kolesa, a tiež ako je na tom bike celkovo s tuhosťou, či sa to moc nekrúti.
A nakoniec — ako ste celkovo spokojní s tým bikom?
Na 182cm a 86cm inseam mi sadol L perfektne. Osobne by som ho ale nejako extra tuhym nenazval, podla mna je citit ze zadny trojuholnik nie je spojeny nejakou vzperou pred loziskami, hrubka ramovej rurky ma maly dopad ak sa to kruti v zadnom trojuholniku. Kazdopadne je to perfektny bajk a ked nebudem tahat potomstvo v cyklovoziku tak ho kupim zas, ja len aby si nemal po tych komentoch fakt predstavu ze je to tvrde ako scale.
Ja mam 178 cm, dlhe nohy mam L, ale nevadilo by mi ani M.Po presadnuti z mojho stareho BMC/M/ sa mi zdal bike trochu velky. Treba odskusat co ti viac vyhovuje. Bike mam 1 sezonu, tiez opatrne pouzivam wapku ,zatial bez udrzby.
No vidis a ja mam 179 cm a mam Sparka M a velkost mi je akurat. Vela zalezi od dlzky noh. Ja ich mam kratke, moj inseam je len 80 cm. @sker ked uvidis spodnu ramovu trubku tak pochopis preco sa Spark nemoze krutit
Ahoj, mam 176cm a zvazoval som medzi M a L. Po vyskusani oboch verzii (vdaka chalanom v cykloshope v BA), som sa rozhodol pre velkost L. A urobil som DOBRE. Do mensej velkosti by som nesiel (na M-kovom Sparku som sa citil ako na malom 26" bicykli s riaditkami velmi blizko k telu). Spark ma dost polozenu vidlu, aj pre velkost L som este menil predstavec (dlhsi o 1cm a vacsi sklon). Apropo, mam model Spark RC 2024 a odjazdenu tuto sezonu (cez 4500km v terene).
Urcite Ti odporucam vyskusat obe velkosti. Stoji to za to, aby si si vybral tu, ktora Ti bude viac sediat.
Co sa tyka jazdnych vlastnosti - to co moji kolegovia - bez vyhrad k tuhosti.
Cau, mam 190 cm a bral som si na jesen XL, po odjazdeni cca 500 km by som si ale nabuduce zobral L-ko. Bajk je super stabilny, a co sa tyka tuhosti - nevsimol som si, ze by sa niekedy krutil(mam 107 kg)..
Ahoj, veľkosť ti síce neporadím lebo mám Mko, ale ak si skočíš do Cykloshopu v TN/BA tak tam budú mať isto Lko na vyskúšanie.
Čo sa týka servisu, tak minulý rok som dával do servisu na kontrolu po cca. 6000km a ložiská nebolo potrebné meniť, takisto tlmič bol ako nový keďže je schovaný v ráme. Jediný úkon bol servis vidlice a výmena laniek. Samozrejme ak budeš jazdiť celý rok v blate tak bude treba vymeniť po pol roku, blatu/mokru som sa nevyhýbal a dokonca to umývam wapkou.
A k spokojnosti len toľko že je to môj druhý Spark a keď budem meniť tak to bude zasa Spark. Bike je maximálne tuhý, žiadne krútenie či už v zjazde alebo pri šprinte necítim.
Neviem aký máš budget, ale porozmýšľaj aj nad team issue 2026, je to na axs a s karbón kolesami.
posledný komentár: 3. 8. 2025 o 16:44